Таг: дијабетичари

1 214 / 14 НАПИСИ
НЕМА ИНСУЛИН И ЛЕНТИ ЗА ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ ВО КУМАНОВО 

НЕМА ИНСУЛИН И ЛЕНТИ ЗА ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ ВО КУМАНОВО 

Дијабетичарите од Куманово се жалат дека со месеци не можат да обезбедат некои типови на инсулин и ленти за мерење на нивото на шекер во крвта. Иако е ...
ГРАЃАНИТЕ САМИ СЕ ОРГАНИЗИРААТ ЗА ПОМОШ, ДВА ИНЦИДЕНТИ СО ГРУЕВСКИ

ГРАЃАНИТЕ САМИ СЕ ОРГАНИЗИРААТ ЗА ПОМОШ, ДВА ИНЦИДЕНТИ СО ГРУЕВСКИ

Пунктовите за помош на настраданите во поплавите во скопскиот регион, самоницијативно организирани од граѓаните на неколку локации во градот функциони ...
ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ СЕ САМООРГАНИЗИРААТ ЗА ИНСУЛИН ВО ПОПЛАВЕНИТЕ ПОДРАЧЈА

ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ СЕ САМООРГАНИЗИРААТ ЗА ИНСУЛИН ВО ПОПЛАВЕНИТЕ ПОДРАЧЈА

Дијабетичарите се самоорганизираат за снабдување со инсулин за болните од поплавениот регион. Здружението на дијабетичари на социјалните мрежи го обја ...
ИНСУЛИНСКА КРИЗА ВО ШТИП

ИНСУЛИНСКА КРИЗА ВО ШТИП

Во Штип има недостиг на инсулин, објави агенцијата Мета. Вчера десетина дијабетичари, како секој петок се појавија пред вратите на инсулинската амб ...
1 214 / 14 НАПИСИ