Таг: екологисти

ЕКОАКТИВИСТИТЕ СО ПАРОЛИ „ДОБРЕДОЈДОВТЕ ВО ТЕТОВО, ГРАДОТ ВО КОЈ НИКОМУ НЕ МУ Е ГАЈЛЕ ЗА НИШТО“

ЕКОАКТИВИСТИТЕ СО ПАРОЛИ „ДОБРЕДОЈДОВТЕ ВО ТЕТОВО, ГРАДОТ ВО КОЈ НИКОМУ НЕ МУ Е ГАЈЛЕ ЗА НИШТО“

Група екоактивисти на неколку места во Тетово постави табли со кои укажува на лошата инфраструктура во градот, големата загаденост и на негрижата на г ...
НЀ ПОКАНИВТЕ 24 ЧАСА ПРЕД НАСТАНОТ ВО РАБОТЕН ДЕН ДА ДОЈДЕМЕ ВО ДРИСЛА, МУ ОДГОВОРИЈА ЕКОЛОГИСТИТЕ НА ГРАД СКОПЈЕ

НЀ ПОКАНИВТЕ 24 ЧАСА ПРЕД НАСТАНОТ ВО РАБОТЕН ДЕН ДА ДОЈДЕМЕ ВО ДРИСЛА, МУ ОДГОВОРИЈА ЕКОЛОГИСТИТЕ НА ГРАД СКОПЈЕ

Не дојдовме на отворениот ден на „Дрисла“ оти нѐ поканивте 24 часа пред настанот кој се одржува во работен ден, реагираа дел од невладините организаци ...
СТУДЕНЧИШКОТО БЛАТО ДА СТАНЕ МУЗЕЈ НА ОТВОРЕНО, ПРЕДЛАГА „ОХРИД СОС“

СТУДЕНЧИШКОТО БЛАТО ДА СТАНЕ МУЗЕЈ НА ОТВОРЕНО, ПРЕДЛАГА „ОХРИД СОС“

Еколошкото здружение „Охрид СОС“ ѝ понуди проект на Општина Охрид со кој Студенчишко блато може да стане музеј на отворено. Предлог-проектот „Охрид СО ...
СТРУМИЦА ДОБИ ЗЕЛЕНА ВЕРТИКАЛНА ГРАДИНА

СТРУМИЦА ДОБИ ЗЕЛЕНА ВЕРТИКАЛНА ГРАДИНА

Членовите на еколошпкото друштво „Планетум“ од Струмица поставија вертикална зелена градина на плоштадот Гоце Делчев, која ја засадија со разновидни ц ...
КРИВИЧНИ ПРИЈАВИ ЗА МЕНАЏМЕНТОТ НА ЕЛЕМ И НА РЕК БИТОЛА, ПОДНЕСОА ЕКОЛОГИСТИТЕ

КРИВИЧНИ ПРИЈАВИ ЗА МЕНАЏМЕНТОТ НА ЕЛЕМ И НА РЕК БИТОЛА, ПОДНЕСОА ЕКОЛОГИСТИТЕ

Кривична пријава за загадување на животната средина против генералниот директор на ЕЛЕМ и менаџерскиот тим во РЕК „Битола“ до Основното јавно обвините ...
ЕКОЛОГИСТИТЕ ОД КАВАДАРЦИ ЌЕ БАРААТ РЕФЕРЕНДУМ ПРОТИВ РУДНИЦИ НА КОЖУФ ОД КАВАДАРЕЧКА СТРАНА

ЕКОЛОГИСТИТЕ ОД КАВАДАРЦИ ЌЕ БАРААТ РЕФЕРЕНДУМ ПРОТИВ РУДНИЦИ НА КОЖУФ ОД КАВАДАРЕЧКА СТРАНА

И екологистите од Кавадарци на денешната седница на Собрание на организацијата Еко-живот одлучија да бараат распишување на референдум против отварање ...
ЕКСПЕРТИТЕ НА УНЕСКО ЌЕ ВИДАТ КАКО СЕ БЕТОНИРА ОХРИД

ЕКСПЕРТИТЕ НА УНЕСКО ЌЕ ВИДАТ КАКО СЕ БЕТОНИРА ОХРИД

Утре во Охрид ќе пристигне експертски тим на УНЕСКО кој ќе изврши мониторинг на неколку локации во градот и неговата околина. Сакаат да се уверат колк ...
САМО МАГИЈА МОЖЕ ДА НЀ СПАСИ, ВЕЛИ РЕЖИСЕРОТ ПОПОВСКИ СО ПРЕМИЕРАТА ВО ЉУБЉАНА

САМО МАГИЈА МОЖЕ ДА НЀ СПАСИ, ВЕЛИ РЕЖИСЕРОТ ПОПОВСКИ СО ПРЕМИЕРАТА ВО ЉУБЉАНА

Македонскиот режисер Александар Поповски, овој пат со поддршка од композиторот Марјан Неќак, имаше нов успех во Словенија, со премиерата на „Мерлин пу ...
8 / 8 НАПИСИ