Таг: елени

ВО РЕПРОДУКТИВНИОТ ЦЕНТАР НА ОХРИДСКА ГАЛИЧИЦА СЕ РОДИ МЛАД ЕЛЕН

ВО РЕПРОДУКТИВНИОТ ЦЕНТАР НА ОХРИДСКА ГАЛИЧИЦА СЕ РОДИ МЛАД ЕЛЕН

Во репродуктивниот центар на планината Галичица се роди млад елен. Во центарот се сместени 30 единки на европски елен, од кои 24 се женки. „Репроду ...
СО ФИНАНСИСКА ПОМОШ НА ЕУ, НА ГАЛИЧИЦА ДОНЕСЕНИ ПРВИТЕ ЕЛЕНИ

СО ФИНАНСИСКА ПОМОШ НА ЕУ, НА ГАЛИЧИЦА ДОНЕСЕНИ ПРВИТЕ ЕЛЕНИ

Во националниот парк Галичица пристигнаа првите елени, кои се сместени во репродуктивен центар, изграден специјално за оваа намена. Со големина од осу ...
НА ГАЛИЧИЦА КАЈ ОХРИД ПОЧНА ИЗГРАДБАТА НА РЕПРОДУКТИВЕН ЦЕНТАР ЗА ЕЛЕНИ

НА ГАЛИЧИЦА КАЈ ОХРИД ПОЧНА ИЗГРАДБАТА НА РЕПРОДУКТИВЕН ЦЕНТАР ЗА ЕЛЕНИ

Во националниот парк Галичица почна изградбата на репродуктивен центар за елени. Центарот со големина од стотина хектари ќе биде дом на 30 елени (24 ж ...
3 / 3 НАПИСИ