Таг: Европски суд за човекови права и слободи

СУДОТ ВО СТРАЗБУР ПРЕСУДИ ОБЕСШТЕТУВАЊЕ ОД ДРЖАВАТА ЗА 19-МИНА АКЦИОНЕРИ ОД РАДОВИШ

СУДОТ ВО СТРАЗБУР ПРЕСУДИ ОБЕСШТЕТУВАЊЕ ОД ДРЖАВАТА ЗА 19-МИНА АКЦИОНЕРИ ОД РАДОВИШ

Со одлука на Европскиот суд за човекови права и слободи во Стразбур, во рок од три месеци Република Македонија е должна на 19-мина акционери од Радови ...
СТРАЗБУР ПРЕСУДИ ВО КОРИСТ НА МАКРАДУЛИ КОЈ БЕШЕ ОСУДЕН ЗА КЛЕВЕТА НА МИЈАЛКОВ ДЕКА ПРИСЛУШУВАЛ

СТРАЗБУР ПРЕСУДИ ВО КОРИСТ НА МАКРАДУЛИ КОЈ БЕШЕ ОСУДЕН ЗА КЛЕВЕТА НА МИЈАЛКОВ ДЕКА ПРИСЛУШУВАЛ

Европскиот суд за човекови права денес донел пресуда по тужба од Јани Макрадули, кој во 2012 година беше осуден за клевета во спор покренат од тогашни ...
ВРАНИШКОВСКИ ЌЕ НАПЛАТИ ОД ДРЖАВАТА 9.500 ЕВРА ПО ПРЕСУДА ОД СТРАЗБУР

ВРАНИШКОВСКИ ЌЕ НАПЛАТИ ОД ДРЖАВАТА 9.500 ЕВРА ПО ПРЕСУДА ОД СТРАЗБУР

Европскиот суд за човекови права пресуди во корист на Православната охридска архиепископија на Зоран Вранишковски во случајот „ПОА против Република Ма ...
ДУШКО МЛЕКАРОТ ДОБИ 12.000 ЕВРА ОШТЕТА ОД ДРЖАВАТА, ЌЕ БАРА ПОВЕЌЕ ВО СТРАЗБУР

ДУШКО МЛЕКАРОТ ДОБИ 12.000 ЕВРА ОШТЕТА ОД ДРЖАВАТА, ЌЕ БАРА ПОВЕЌЕ ВО СТРАЗБУР

Врховниот суд им досуди уште 9.000 евра отштета на фармерот Дуле Илиевски, неговиот татко Томе и брат му Цане за претрпените страв и понижување и штет ...
ЗА ИЗБРКАНИТЕ НОВИНАРИ ОД СОБРАНИЕТО МОЖНИ СЕ ИЗМЕНИ НА ЗАКОНИТЕ ПО ПРЕСУДАТА ОД СТРАЗБУР

ЗА ИЗБРКАНИТЕ НОВИНАРИ ОД СОБРАНИЕТО МОЖНИ СЕ ИЗМЕНИ НА ЗАКОНИТЕ ПО ПРЕСУДАТА ОД СТРАЗБУР

Годинашниот Ден на Европа, 9 мај, за Македонија носи револуционерни промени во однос на почитување на правото. На деветти мај станува конечна пресудат ...
ЈОВАН ИЛИЕВСКИ, БАЏАНАКОТ НА МИЈАЛКОВ, ИЗБРАН ЗА СУДИЈА ВО ЕВРОПСКИОТ СУД ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА

ЈОВАН ИЛИЕВСКИ, БАЏАНАКОТ НА МИЈАЛКОВ, ИЗБРАН ЗА СУДИЈА ВО ЕВРОПСКИОТ СУД ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА

Јован Илиевски, шефот на Обвинителството за организиран криминал, е новиот судија од Република Македонија во Европскиот суд за човекови права и слобод ...
НАТАША ГАБЕР, ЗВОНИМИР ЈАНКУЛОВСКИ И ЈОВАН ИЛИЕВСКИ УТРЕ НА ИНТЕРВЈУ ВО СУДОТ ВО СТРАЗБУР

НАТАША ГАБЕР, ЗВОНИМИР ЈАНКУЛОВСКИ И ЈОВАН ИЛИЕВСКИ УТРЕ НА ИНТЕРВЈУ ВО СУДОТ ВО СТРАЗБУР

Уставната судијка Наташа Габер, обвинителот за организиран криминал и корупција Јован Илиевски и амбасадор на Македонија во Ватикан Звонимир Јанкуловс ...
БЕГАЛЦИ ЈА ТУЖАТ МАКЕДОНИЈА ВО СУДОТ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА ВО СТРАЗБУР

БЕГАЛЦИ ЈА ТУЖАТ МАКЕДОНИЈА ВО СУДОТ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА ВО СТРАЗБУР

Осуммина бегалци од Сирија, Ирак и од Авганистан поднесоа тужба против Македонија во Европскиот суд за човекови права. Поддржани од две германски невл ...
КАНДИДАТИТЕ ЗА СУДИИ ВО СТРАЗБУР ГАБЕР, ИЛИЕВСКИ И ЈАНКУЛОВСКИ НЕ ЗНААТ ДАЛИ ЈА ПОМИНАЛЕ ПРВАТА СЕЛЕКЦИЈА

КАНДИДАТИТЕ ЗА СУДИИ ВО СТРАЗБУР ГАБЕР, ИЛИЕВСКИ И ЈАНКУЛОВСКИ НЕ ЗНААТ ДАЛИ ЈА ПОМИНАЛЕ ПРВАТА СЕЛЕКЦИЈА

Уставната судијка Наташа Габер, обвинителот за организиран криминал и корупција Јован Илиевски и aмбасадорот на Македонија во Ватикан Звонимир Јанкуло ...
СТРАЗБУР МОЖЕ ДА НЕ ИЗБЕРЕ СУДИЈА ОД МАКЕДОНИЈА

СТРАЗБУР МОЖЕ ДА НЕ ИЗБЕРЕ СУДИЈА ОД МАКЕДОНИЈА

Европскиот суд за човекови права и слободи може да не избере судија од Македонија до јануари 2017 година, кога истекува мандатот на актуелната судијка ...
10 / 10 НАПИСИ