Таг: езеро Младост

ПОЛИЦИЈАТА ЈА ЧУВА РИБАТА ВО ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ ОТИ НЕМА КОНЦЕСИОНЕР

ПОЛИЦИЈАТА ЈА ЧУВА РИБАТА ВО ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ ОТИ НЕМА КОНЦЕСИОНЕР

Концесијата за управување со рибниот фонд од езерото Младост, што ја имаше Здружението на спортски риболовци „Бабуна“ од Велес, истече во август минат ...
СЕДУМНАЕСЕТ ТРАКТОРИ ЃУБРЕ СОБРАНИ ЗА ТРИ ДЕНА ЧИСТЕЊЕ ПО ПРВОМАЈСКИОТ ИЗЛЕТ ОКОЛУ ВЕЛЕС

СЕДУМНАЕСЕТ ТРАКТОРИ ЃУБРЕ СОБРАНИ ЗА ТРИ ДЕНА ЧИСТЕЊЕ ПО ПРВОМАЈСКИОТ ИЗЛЕТ ОКОЛУ ВЕЛЕС

Три дена комуналците од велешкото Јавно комунално претпријатие „Дервен“ го чистеа сметот што посетителите го оставија по првомајскиот празник на излет ...
САМО ШТО БЕШЕ ИСЧИСТЕНО, ИЗЛЕТНИЦИТЕ ВИКЕНДОВ ОСТАВИЈА МНОГУ ЃУБРЕ ОКОЛУ ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ

САМО ШТО БЕШЕ ИСЧИСТЕНО, ИЗЛЕТНИЦИТЕ ВИКЕНДОВ ОСТАВИЈА МНОГУ ЃУБРЕ ОКОЛУ ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ

Велешките комуналци споделија фотографии како изгледа околината на езерото Младост по изминатиот викенд. Расфрлан смет по патеките, околу клупи ...
ДВАЈЦА БРАЌА УКРАЛЕ ДВЕ ПАЈКИ ОД ВЕЛЕШКО ЕЗЕРО, ДОБИЈА УСЛОВНИ ЗАТВОРСКИ КАЗНИ ЗА НЕЗАКОНИТ ЛОВ

ДВАЈЦА БРАЌА УКРАЛЕ ДВЕ ПАЈКИ ОД ВЕЛЕШКО ЕЗЕРО, ДОБИЈА УСЛОВНИ ЗАТВОРСКИ КАЗНИ ЗА НЕЗАКОНИТ ЛОВ

Двајца браќа од Скопје се осудени на условни казни затвор, откако од езерото Младост кај Велес украле две пајки. Седат и Лиридон С. го сториле дело ...
ОПШТИНА ВЕЛЕС ДОБИ ГРАНТ ОД МИЛИОН ЕВРА ЗА УРЕДУВАЊЕ НА ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ

ОПШТИНА ВЕЛЕС ДОБИ ГРАНТ ОД МИЛИОН ЕВРА ЗА УРЕДУВАЊЕ НА ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ

Општина Велес доби грант од Светска банка за уредување на околината на езерото Младост. Проектот е вреден милион евра и е насловен „Паметно езеро Млад ...
ВОДАТА ВО ЕЗЕРОТО „МЛАДОСТ“ Е ИСПРАВНА, ИТНО ТРЕБА ДА СЕ НАПРАВИ КАНАЛИЗАЦИЈА И САНИТАРНИ ЈАЗЛИ

ВОДАТА ВО ЕЗЕРОТО „МЛАДОСТ“ Е ИСПРАВНА, ИТНО ТРЕБА ДА СЕ НАПРАВИ КАНАЛИЗАЦИЈА И САНИТАРНИ ЈАЗЛИ

Водата на вештачка акумулација „Младост“, која велешани и гостите од Скопје и Свети Николе ја користат за капење и рекреација, е исправна, покажале ре ...
ДВЕ МОМЧИЊА СО НЕТИПИЧЕН РАЗВОЈ ИСПЛИВАА 2,5 КМ НА ВЕЛЕШКИОТ МАРАТОН

ДВЕ МОМЧИЊА СО НЕТИПИЧЕН РАЗВОЈ ИСПЛИВАА 2,5 КМ НА ВЕЛЕШКИОТ МАРАТОН

Два и пол километри  или повеќе  од час  и  половина  Борјан Јовановски и Далибор Стојковски,  двете момчиња од Скопје пливаа на Велешкиот маратон. Во ...
КИЛОМЕТАРСКИ КОЛОНИ НА ВЕЛЕШКАТА ПАТАРИНА

КИЛОМЕТАРСКИ КОЛОНИ НА ВЕЛЕШКАТА ПАТАРИНА

Километарски колони се создаваат вечерва на патарината близу езерото Младост кај Велес, поради зголемениот постпразничен  сообраќај. Колоните се созда ...
8 / 8 НАПИСИ