Таг: финансиска помош

НАД 7.500 ДОМАЌИНСТВА СО НИСКИ ПРИХОДИ ЦЕЛА 2022 ЌЕ ДОБИВААТ НАМАЛЕНИ СМЕТКИ ЗА СТРУЈА ЗА 600-800 ДЕНАРИ

НАД 7.500 ДОМАЌИНСТВА СО НИСКИ ПРИХОДИ ЦЕЛА 2022 ЌЕ ДОБИВААТ НАМАЛЕНИ СМЕТКИ ЗА СТРУЈА ЗА 600-800 ДЕНАРИ

Министерството за економија ќе обезбеди финансиска поддршка за домаќинствата со ниски приходи кои ќе добиваат пониски сметки за електрична енергија во ...
ВЛАДАТА ОДОБРИ ПОМОШ ОД МИЛИОН ЕВРА ЗА 107 РЕСТОРАНИ ЗА СВАДБИ И 17 НОЌНИ КЛУБОВИ

ВЛАДАТА ОДОБРИ ПОМОШ ОД МИЛИОН ЕВРА ЗА 107 РЕСТОРАНИ ЗА СВАДБИ И 17 НОЌНИ КЛУБОВИ

Владата одобри за исплата околу еден милион евра за еднократна финансиска помош за ресторани за свадби и ноќни клубови, кои не работеа долги периоди з ...
ХРВАТСКА ЌЕ ИМ ДАВА ФИНАНСИСКА ПОМОШ САМО НА ФИРМИТЕ ЧИИ ВРАБОТЕНИ СЕ ВАКЦИНИРАНИ

ХРВАТСКА ЌЕ ИМ ДАВА ФИНАНСИСКА ПОМОШ САМО НА ФИРМИТЕ ЧИИ ВРАБОТЕНИ СЕ ВАКЦИНИРАНИ

Хрватската влада најави дека ќе ја укине финансиската помош за оние фирми чии вработени не сакаат да се вакцинираат против ковид-19, истакнувајќи дека ...
АМЕРИКА ПОВТОРНО ОДИ НАПРЕД, КАЖА БАЈДЕН ВО СВОЈОТ ПРВ ГОВОР ВО КОНГРЕСОТ И НАЈАВИ ВТОР ПАКЕТ ЗА ОБНОВА ОД 1.800 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРИ

АМЕРИКА ПОВТОРНО ОДИ НАПРЕД, КАЖА БАЈДЕН ВО СВОЈОТ ПРВ ГОВОР ВО КОНГРЕСОТ И НАЈАВИ ВТОР ПАКЕТ ЗА ОБНОВА ОД 1.800 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРИ

Џо Бајден изјави дека Америка повторно оди напред во својот прв говор во Конгресот, при што претстави пакет од 1.800 милијарди долари за семејства и о ...
ЗЕМЈИТЕ-ЧЛЕНКИ НА ЕУ ВО ИДНИНА НЕМА ДА ДОБИВААТ ЕВРОПСКИ ПАРИ АКО НЕ ГО ПОЧИТУВААТ ВЛАДЕЕЊЕТО НА ПРАВОТО

ЗЕМЈИТЕ-ЧЛЕНКИ НА ЕУ ВО ИДНИНА НЕМА ДА ДОБИВААТ ЕВРОПСКИ ПАРИ АКО НЕ ГО ПОЧИТУВААТ ВЛАДЕЕЊЕТО НА ПРАВОТО

Европскиот парламент и Советот на ЕУ постигнаа договор според кој одобрувањето фондови на земјите-членки во иднина ќе зависи и од тоа колку го почитув ...
ЕДНОКРАТНАТА ПОМОШ ОД 6.000 ДЕНАРИ ЗА РАНЛИВИТЕ КАТЕГОРИИ ГРАЃАНИ ЌЕ СЕ ИСПЛАЌА НА ТРАНСАКЦИСКА СМЕТКА НАМЕСТО НА ПЛАТЕЖНА КАРТИЧКА

ЕДНОКРАТНАТА ПОМОШ ОД 6.000 ДЕНАРИ ЗА РАНЛИВИТЕ КАТЕГОРИИ ГРАЃАНИ ЌЕ СЕ ИСПЛАЌА НА ТРАНСАКЦИСКА СМЕТКА НАМЕСТО НА ПЛАТЕЖНА КАРТИЧКА

Граѓаните ќе добијат еднократна финансиска помош од 6.000 денари на трансакциска сметка место на платежна картичка во рамките на четвртиот пакет еконо ...
ФИРМИТЕ КОИ ЗЕМАЛЕ ПОМОШ ОД ДРЖАВАТА, А НЕ ИСПЛАТИЛЕ ПЛАТА, ЗА КАЗНА ЌЕ БИДАТ ЈАВНО ОБЈАВЕНИ

ФИРМИТЕ КОИ ЗЕМАЛЕ ПОМОШ ОД ДРЖАВАТА, А НЕ ИСПЛАТИЛЕ ПЛАТА, ЗА КАЗНА ЌЕ БИДАТ ЈАВНО ОБЈАВЕНИ

Управата за јавни приходи ќе ги испрати податоците за компаниите кои примиле финансиска поддршка од државата, а не ја исполниле обврската за исплата н ...
ОХРИД ГО НАМАЛИ ДОЛГОТ ЗА 100 МИЛИОНИ ДЕНАРИ, НО ОЧЕКУВА И ПОМОШ ОД ВЛАДАТА, ВЕЛИ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ

ОХРИД ГО НАМАЛИ ДОЛГОТ ЗА 100 МИЛИОНИ ДЕНАРИ, НО ОЧЕКУВА И ПОМОШ ОД ВЛАДАТА, ВЕЛИ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ

Општина Охрид за нецела година откако дојде новата локална власт го намалила долгот кон разните доверители за над 100 милиони денари, но градот не мож ...
ГРЦИЈА ГО ДОБИ ПОСЛЕДНИОТ ПАКЕТ ЗА ПОМОШ ОД ЕВРОЗОНАТА, ИЗЛЕГУВА ОД КРИЗАТА ПО ДЛАБОКАТА РЕЦЕСИЈА

ГРЦИЈА ГО ДОБИ ПОСЛЕДНИОТ ПАКЕТ ЗА ПОМОШ ОД ЕВРОЗОНАТА, ИЗЛЕГУВА ОД КРИЗАТА ПО ДЛАБОКАТА РЕЦЕСИЈА

Државите од еврозоната се согласиле околу последните детали од планот, со кој Грција треба да излезе од осумгодишната програма за финансиска помош и ќ ...
ГРЦИЈА ДОБИ УШТЕ 8,5 МИЛИЈАРДИ ЕВРА И ИЗБЕГНА БАНКРОТ

ГРЦИЈА ДОБИ УШТЕ 8,5 МИЛИЈАРДИ ЕВРА И ИЗБЕГНА БАНКРОТ

Грција избегна уште една можност да банкротира, откако направи договор со европските кредитори да го премости долгот до крајот на годината, и доби гар ...
10 / 10 НАПИСИ