Таг: Глобален фонд

МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО НАБАВУВА 4 ИЛЈАДИ ХИВ ТЕСТОВИ ЗА БРЗ СКРИНИНГ ЗА СЕРВИСИТЕ ЗА РАНЛИВИ И МАРГИНАЛИЗИРАНИ ГРУПИ

МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО НАБАВУВА 4 ИЛЈАДИ ХИВ ТЕСТОВИ ЗА БРЗ СКРИНИНГ ЗА СЕРВИСИТЕ ЗА РАНЛИВИ И МАРГИНАЛИЗИРАНИ ГРУПИ

Министерство за здравство денес распиша оглас за набавка на кондоми, лубриканти и ХИВ тестови за брз скрининг, преку Програмата за заштита на населени ...
ПРЕГОВАРАМЕ ЗА ГРАНТОВИ ЗА НОВИ ТЕРАПИИ ЗА ХИВ И ХЕПАТИТ Ц, КАЖА МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ

ПРЕГОВАРАМЕ ЗА ГРАНТОВИ ЗА НОВИ ТЕРАПИИ ЗА ХИВ И ХЕПАТИТ Ц, КАЖА МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ

Министерството за здравство преговара со донаторите од фондацијата „Отворено општество“ од Њујорк о од фондацијата на Бил и Мелинда Гејтс за да обезбе ...
МАКЕДОНИЈА КАКО ЛИДЕР ВО ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА ВО СПРАВУВАЊЕ СО ХИВ И СИДА ВО МАЈ ЌЕ БИДЕ ДОМАЌИН НА БОРДОТ НА ГЛОБАЛНИОТ ФОНД

МАКЕДОНИЈА КАКО ЛИДЕР ВО ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА ВО СПРАВУВАЊЕ СО ХИВ И СИДА ВО МАЈ ЌЕ БИДЕ ДОМАЌИН НА БОРДОТ НА ГЛОБАЛНИОТ ФОНД

За превенција и третман на ХИВ, СИДА и туберкулоза од буџетот на Министерството за здравство годинава се одвоени 95 милиони денари, од кои 47 милиони ...
ПРЕСТАРЗА РОКЕНРОЛ, ПРЕМЛАД ЗА СМРТ, ЅВЕЗДАН ГЕОРГИЕВСКИ СО ПРВАТА КНИГА ПРОЗА ПОВИКА НА ПОДДРШКА НА НОВИНАРИТЕ ОД МПМ

ПРЕСТАРЗА РОКЕНРОЛ, ПРЕМЛАД ЗА СМРТ, ЅВЕЗДАН ГЕОРГИЕВСКИ СО ПРВАТА КНИГА ПРОЗА ПОВИКА НА ПОДДРШКА НА НОВИНАРИТЕ ОД МПМ

Новинарот Ѕвездан Георгиевски, во петокот вечерта ја промовираше својата прва прозна книга, „Недела дена во живототот и смртта на Гроздан“, издание на ...
 „НИЕ СМЕ ЛУДАЦИ“ НА КОКАЛАНОВ ПРОМОВИРАН СО ЧОКОЛАДО

 „НИЕ СМЕ ЛУДАЦИ“ НА КОКАЛАНОВ ПРОМОВИРАН СО ЧОКОЛАДО

Со политички речник  како на митинг, но во сатиричен контекст, беше промовиран „Ние сме лудаци“, новиот, четврти по ред роман на новинарот и писател С ...
5 / 5 НАПИСИ