Таг: Ѓорѓи Чачкиров

МИ СЕ ИСПОЛНИ ЖЕЛБАТА ДА ЈА ДОНЕСЕМЕ ПРВАТА МАКЕДОНСКА ЕДРИЛИЦА „ИЛИНДЕНКА“ ДОМА, ВЕЛИ ПИЛОТОТ ЃОРЃИ ЧАЧКИРОВ

МИ СЕ ИСПОЛНИ ЖЕЛБАТА ДА ЈА ДОНЕСЕМЕ ПРВАТА МАКЕДОНСКА ЕДРИЛИЦА „ИЛИНДЕНКА“ ДОМА, ВЕЛИ ПИЛОТОТ ЃОРЃИ ЧАЧКИРОВ

„Ми се исполни големата желба да ја видам кога едрилицата „Илинденка“ повторно во Македонија, вели пилотот Ѓорѓи Чачкиров, кој е и хроничар на македон ...
АВИОЛИНИЈАТА СОФИЈА-СКОПЈЕ Е НЕИСПЛАТЛИВА И ЗА АВИОКОМПАНИЈАТА И ЗА ПАТНИЦИТЕ, ВЕЛИ ВОЗДУХОПЛОВНИОТ ЕКСПЕРТ ЃОРЃИ ЧАЧКИРОВ

АВИОЛИНИЈАТА СОФИЈА-СКОПЈЕ Е НЕИСПЛАТЛИВА И ЗА АВИОКОМПАНИЈАТА И ЗА ПАТНИЦИТЕ, ВЕЛИ ВОЗДУХОПЛОВНИОТ ЕКСПЕРТ ЃОРЃИ ЧАЧКИРОВ

Најавената авиолинија Софија-Скопје нема да биде исплатлива ниту за авиокомпанијата, ниту за патниците, освен ако не биде субвенционирана, вели Ѓорѓи ...
МАКЕДОНСКИТЕ ПИЛОТИ ВО СЛОВЕНИЈА УЧЕЛЕ ЗА ГРАДОБИЈНА ЗАШТИТА СО АВИОНИ, НО СЛОВЕНЦИТЕ НЕ КАЖУВАЛЕ ДЕКА ХЕМИКАЛИЈАТА СЕ ПРАВИ ВО „АЛКАЛОИД”

МАКЕДОНСКИТЕ ПИЛОТИ ВО СЛОВЕНИЈА УЧЕЛЕ ЗА ГРАДОБИЈНА ЗАШТИТА СО АВИОНИ, НО СЛОВЕНЦИТЕ НЕ КАЖУВАЛЕ ДЕКА ХЕМИКАЛИЈАТА СЕ ПРАВИ ВО „АЛКАЛОИД”

Македонија уште во 1987 година почна да ги искористи искуствата на Словенија во заштитата од градоносни облаци, а бил изготвен и елаборат за набавка н ...
НЕПОЗНАТИ ДОКУМЕНТИ И ФОТОГРАФИИ ЗА 90-ГОДИШНАТА ИСТОРИЈА НА АЕРОКЛУБОТ КУМАНОВО СОБРАНИ ВО КНИГА

НЕПОЗНАТИ ДОКУМЕНТИ И ФОТОГРАФИИ ЗА 90-ГОДИШНАТА ИСТОРИЈА НА АЕРОКЛУБОТ КУМАНОВО СОБРАНИ ВО КНИГА

Пилотот и публицист од Скопје Ѓорги Чачкиров преку книгата „90 години Аероклуб Куманово” открива непознати документи и фотографии за деветдецениската ...
ПРОМОВИРАНА КНИГА ЗА ПРВИОТ ПАДОБРАНСКИ СКОК И ПРВИОТ ЛЕТ СО ХЕЛИКОПТЕР ВО МАКЕДОНИЈА

ПРОМОВИРАНА КНИГА ЗА ПРВИОТ ПАДОБРАНСКИ СКОК И ПРВИОТ ЛЕТ СО ХЕЛИКОПТЕР ВО МАКЕДОНИЈА

Книгата „Сините хоризонти на таткото и синот Трајковиќ” на пилотот и публицист Ѓорги Чачкиров беше промовирана неделава во хотелот „Холидеј ин”. ...
ПИЛОТОТ ЃОРЃИ ЧАЧКИРОВ ЌЕ ЈА ВРАЌА ОД БЕЛГРАД ПРВАТА МАКЕДОНСКА ЕДРИЛИЦА „ИЛИНДЕНКА“

ПИЛОТОТ ЃОРЃИ ЧАЧКИРОВ ЌЕ ЈА ВРАЌА ОД БЕЛГРАД ПРВАТА МАКЕДОНСКА ЕДРИЛИЦА „ИЛИНДЕНКА“

Пилотот и хроничар на македонското воздухопловство Ѓорѓи Чачкиров ќе ја враќа во Скопје првата македонска едрилица „илинденка”, која сега се наоѓа во ...
ОД СКОПЈЕ ЗА ЛОНДОН СЕ ЛЕТАЛО СО АВИОН УШТЕ ПРЕД 90 ГОДИНИ

ОД СКОПЈЕ ЗА ЛОНДОН СЕ ЛЕТАЛО СО АВИОН УШТЕ ПРЕД 90 ГОДИНИ

На 28 мај 1928, точно пред деведесет години,  на скопскиот аеродром на просторот на некогашна Јурија, сегашна населба Аеродром, слета првиот авион на ...
СО КНИГАТА „КАКО ЛЕТААТ АВИОНИТЕ“ НА ЧАЧКИРОВ ПРОТИВ СТРАВ ОД ЛЕТАЊЕ

СО КНИГАТА „КАКО ЛЕТААТ АВИОНИТЕ“ НА ЧАЧКИРОВ ПРОТИВ СТРАВ ОД ЛЕТАЊЕ

„Како летаат авионите“ на пилотот и хроничар на нашето воздухопловство Ѓорѓи Чачкиров е првата македонска книга со едукативно популарни содржини од об ...
OСТАНАВМЕ БЕЗ ДОМАШНИ АВИОКОМПАНИИ, А ЌЕ СЕ РАЗБЕГААТ И РЕГУЛАРНИТЕ ПОРАДИ ФАВОРИЗИРАЊЕТО НА НИСКОТАРИФНИТЕ, ПРЕДУПРЕДУВА ПИЛОТОТ ВЕТЕРАН ЧАЧКИРОВ

OСТАНАВМЕ БЕЗ ДОМАШНИ АВИОКОМПАНИИ, А ЌЕ СЕ РАЗБЕГААТ И РЕГУЛАРНИТЕ ПОРАДИ ФАВОРИЗИРАЊЕТО НА НИСКОТАРИФНИТЕ, ПРЕДУПРЕДУВА ПИЛОТОТ ВЕТЕРАН ЧАЧКИРОВ

Македонските авиокомпании, пред сè „Палер Македонија“ и „МАТ“, ги пренесуваа патниците до нивните директни дестинации без ничија поткрепа и поддршка и ...
9 / 9 НАПИСИ