Таг: Гоце Делчев

1 2 3 5 10 / 49 НАПИСИ
КУМАНОВСКАТА ГИМНАЗИЈА УКРАСЕНА СО МУРАЛ НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ВИСОК 17 МЕТРИ

КУМАНОВСКАТА ГИМНАЗИЈА УКРАСЕНА СО МУРАЛ НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ВИСОК 17 МЕТРИ

Еден од ѕидовите на кумановската гимназија од неодамна е украсен со мурал на Гоце Делчев, што го изработија уметници од здружението „Форма“ од Куманов ...
БУГАРИЈА НЕ ГИ СПРЕЧИ РАДИКАЛИТЕ ДА ДОЈДАТ НА ДЕВЕ БАИР И ИМ ОВОЗМОЖИ ДА БИДАТ АГРЕСИВНИ КОН МАКЕДОНСКАТА ПОЛИЦИЈА, ВЕЛИ МНР

БУГАРИЈА НЕ ГИ СПРЕЧИ РАДИКАЛИТЕ ДА ДОЈДАТ НА ДЕВЕ БАИР И ИМ ОВОЗМОЖИ ДА БИДАТ АГРЕСИВНИ КОН МАКЕДОНСКАТА ПОЛИЦИЈА, ВЕЛИ МНР

Во пресрет и по одбележувањето на 151 година од раѓањето на Гоце Делчев во Македонија, радикални поединци, претставници на организации и политички пар ...
НЕ СМЕ ДОЈДЕНИ ДА ПРАВИМЕ ПРОВОКАЦИИ, РЕЧЕ БУГАРСКИОТ МИНИСТЕР ДЕМЕРЏИЕВ НА ГРОБОТ НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

НЕ СМЕ ДОЈДЕНИ ДА ПРАВИМЕ ПРОВОКАЦИИ, РЕЧЕ БУГАРСКИОТ МИНИСТЕР ДЕМЕРЏИЕВ НА ГРОБОТ НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

Бугарскиот технички министер за внатрешни работи Иван Демерџиев денеска положи цвеќе на гробот на Гоце Делчев во црквата „Свети Спас“ во Скопје по пов ...
ШТИПСКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ГИ ЧУВА СПОМЕН-СОБАТА ЗА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ, СПОМЕНИКОТ И РЕЛЈЕФОТ ПРЕД ЗГРАДАТА КАДЕ БИЛ УЧИТЕЛ

ШТИПСКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ГИ ЧУВА СПОМЕН-СОБАТА ЗА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ, СПОМЕНИКОТ И РЕЛЈЕФОТ ПРЕД ЗГРАДАТА КАДЕ БИЛ УЧИТЕЛ

Универзитетот „Гоце Делчев“ од Штип уште со реновирањето на старата учителска зграда во штипско Ново Село, која се преадаптира во зграда на Ректорскат ...
СЕ ОДБЕЛЕЖУВА 151-ГОДИШНИНАТА ОД РАЃАЊЕТО НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ, СТРОГО ОГРАНИЧЕН ПРИСТАПОТ ДО ЦРКВАТА „СВ. СПАС“

СЕ ОДБЕЛЕЖУВА 151-ГОДИШНИНАТА ОД РАЃАЊЕТО НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ, СТРОГО ОГРАНИЧЕН ПРИСТАПОТ ДО ЦРКВАТА „СВ. СПАС“

Под силно полициско обезбедување се одбележува денеска  151-годишнината од раѓањето на Гоце Делчев во црквата „Св. Спас“ во Скопје. Хеликоптер и дроно ...
КОМЕДИЈА НА ГРЕШКИ

КОМЕДИЈА НА ГРЕШКИ

Чуму толку нервоза кај властите при толку многу достигнувања на патот кон ЕУ? ...
МАКЕДОНСКАТА ПОЛИЦИЈА НЕМА ДА ДОЗВОЛИ ИНЦИДЕНТ ЗА РОДЕНДЕНОТ НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ, КАЖА СПАСОВСКИ ПО СРЕДБАТА СО БУГАРСКИОТ КОЛЕГА

МАКЕДОНСКАТА ПОЛИЦИЈА НЕМА ДА ДОЗВОЛИ ИНЦИДЕНТ ЗА РОДЕНДЕНОТ НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ, КАЖА СПАСОВСКИ ПО СРЕДБАТА СО БУГАРСКИОТ КОЛЕГА

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска беше домаќин на бугарскиот колега Иван Демерџиев во пресрет на одбележувањето на 151-годишнина ...
ПРЕМИЕРИТЕ КОВАЧЕВСКИ И ДОНЕВ СЕ СЛУШНАЛЕ ЗА ДА ОРГАНИЗИРААТ МИРНО ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 151-ГОДИШНИНАТА ОД РАЃАЊЕТО НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

ПРЕМИЕРИТЕ КОВАЧЕВСКИ И ДОНЕВ СЕ СЛУШНАЛЕ ЗА ДА ОРГАНИЗИРААТ МИРНО ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 151-ГОДИШНИНАТА ОД РАЃАЊЕТО НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

Премиерот Димитар Ковачевски и неговиот бугарски колега Галаб Донев денеска разговарале телефонски потребата претстојните празнувања на 151-годишнинат ...
СПОМЕН-КУЌАТА НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ВО БИТОЛА СЕ ОБНОВУВА ЧЕТИРИ ГОДИНИ И ПОВТОРНО ЌЕ СЕ ОТВОРИ ЗА ПОСЕТИТЕЛИ

СПОМЕН-КУЌАТА НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ВО БИТОЛА СЕ ОБНОВУВА ЧЕТИРИ ГОДИНИ И ПОВТОРНО ЌЕ СЕ ОТВОРИ ЗА ПОСЕТИТЕЛИ

Спомен-куќата на Гоце Делчев во Битола во изминативе четири години интензивно се обновува и осовременува, со цел повторно да биде отворена за посетите ...
ДОНЧО ШТИПЈАНЧЕТО, КУРИРОТ НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ, ИЗДРЖАЛ МАЧЕЊА И ЗАТВОР, НО НИКОГО НЕ ПРЕДАЛ И ОСТАНА СИМБОЛ НА НАРОДНИОТ НЕПОКОР

ДОНЧО ШТИПЈАНЧЕТО, КУРИРОТ НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ, ИЗДРЖАЛ МАЧЕЊА И ЗАТВОР, НО НИКОГО НЕ ПРЕДАЛ И ОСТАНА СИМБОЛ НА НАРОДНИОТ НЕПОКОР

Андон Стојанов Тошев, познат како Дончо Штипјанчето, починал на 15 април 1931, а неговата восочна фигура е една од најпосетените во Музејот на револуц ...
1 2 3 5 10 / 49 НАПИСИ