Таг: градина

ШТИПЈАНЕЦОТ ВАСИЛ ДИМИТРИЕВСКИ ФАСЦИНИРАН ОД ЦВЕТОВИТЕ НА КАКТУСИТЕ, ВО ГРАДИНАТА ИМА НАД 200 ВИДОВИ КАКТУСИ И БОНСАИ

ШТИПЈАНЕЦОТ ВАСИЛ ДИМИТРИЕВСКИ ФАСЦИНИРАН ОД ЦВЕТОВИТЕ НА КАКТУСИТЕ, ВО ГРАДИНАТА ИМА НАД 200 ВИДОВИ КАКТУСИ И БОНСАИ

Васил Димитриевски од Штип за 22 години создал ботаничка градина со 200 разновидни кактуси и бонсаи. „Боите на цветовите на кактусите што ги одглед ...
ТРИ ЛАВЧИЊА СЕ РОДИЈА ВО СКОПСКАТА ЗООЛОШКА ПО 20 ГОДИНИ

ТРИ ЛАВЧИЊА СЕ РОДИЈА ВО СКОПСКАТА ЗООЛОШКА ПО 20 ГОДИНИ

Три лавчиња се родија во скопската Зоолошката градина по над 20 години, соопшти Град Скопје. Директорот на Зоолошката Кристијан Стаменов вели дека ...
ДЕЦАТА ВО ВЕЛЕШКОТО ПОСЕБНО ОСНОВНО УЧИЛИШТЕ САМИ ОДГЛЕДУВААТ ЗЕЛЕНЧУК ЗА ШКОЛСКИОТ ОБРОК

ДЕЦАТА ВО ВЕЛЕШКОТО ПОСЕБНО ОСНОВНО УЧИЛИШТЕ САМИ ОДГЛЕДУВААТ ЗЕЛЕНЧУК ЗА ШКОЛСКИОТ ОБРОК

Зелена градина добија учениците од Посебното основно училиште „Маца Овчарова“ и децата од „Ѕвончица“, клон од градинките „Димче Мирчев“ во Велес. Овие ...
ЛАВИЦАТА АКЕТИ ОД БЕРЛИН НОВ ЖИТЕЛ НА СКОПСКАТА ЗООЛОШКА

ЛАВИЦАТА АКЕТИ ОД БЕРЛИН НОВ ЖИТЕЛ НА СКОПСКАТА ЗООЛОШКА

Лавица од зоолошката во Берлин е нов жител во скопската градина. 12-годишната лавица Акети стаса во Скопје пред 5 дена и веќе се прилагодува на услови ...
4 / 4 НАПИСИ