Таг: градоначалници

1 2 3 4 5 20 / 43 НАПИСИ
ШИЛЕГОВ И ГОСТИТЕ ГРАДОНАЧАЛНИЦИ ШЕТАА ПО УЛИЦА ОТИ ТРОТОАРИТЕ СЕ БЛОКИРАНИ ОД КАФЕАНИ

ШИЛЕГОВ И ГОСТИТЕ ГРАДОНАЧАЛНИЦИ ШЕТАА ПО УЛИЦА ОТИ ТРОТОАРИТЕ СЕ БЛОКИРАНИ ОД КАФЕАНИ

Градоначалникот на Скопје Петре Шилегов синоќа ги прошета градоначалниците на Атина Јоргос Каминис, на Загреб Милан Бандиќ и на Приштина Шпенд Ахмети, ...
ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ ПРЕД ИЗБОРИ ПЛУКАА ПО ПЛАНОВИТЕ, А СЕГА ВЕЛАТ НЕ МОЖАТ ДА ГИ СТОПИРААТ, РЕКОА КАРПОШАНИ НА ПРОТЕСТОТ ПРЕД УСТАВЕН СУД

ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ ПРЕД ИЗБОРИ ПЛУКАА ПО ПЛАНОВИТЕ, А СЕГА ВЕЛАТ НЕ МОЖАТ ДА ГИ СТОПИРААТ, РЕКОА КАРПОШАНИ НА ПРОТЕСТОТ ПРЕД УСТАВЕН СУД

Уставните судии не може да се однесуваат како фараони и со години да одлучуваат за нашите иницијативи а во меѓувреме зградите за кои бараме бришење на ...
ВОЛОНТЕРИТЕ ОД АМЕРИКАНСКИОТ МИРОВЕН КОРПУС ГИ ПОВИКАА ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ ДА АПЛИЦИРААТ ЗА НИВНА ПОМОШ

ВОЛОНТЕРИТЕ ОД АМЕРИКАНСКИОТ МИРОВЕН КОРПУС ГИ ПОВИКАА ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ ДА АПЛИЦИРААТ ЗА НИВНА ПОМОШ

Мировниот корпус на САД во Македонија денеска на новите градоначалници им ја презентираше нивната работа во земјава и ги повика да аплицираат за волон ...
ОПШТИНИТЕ ОД ЈУГОИСТОКОТ ЌЕ ГРАДАТ ПРИФАТНИ ЦЕНТРИ ЗА КУЧИЊА СКИТНИЦИ ВО СТРУМИЦА И ГЕВГЕЛИЈА

ОПШТИНИТЕ ОД ЈУГОИСТОКОТ ЌЕ ГРАДАТ ПРИФАТНИ ЦЕНТРИ ЗА КУЧИЊА СКИТНИЦИ ВО СТРУМИЦА И ГЕВГЕЛИЈА

Новите градоначалници од  Југоисточниот Регион се сложија идната година да изградат две прифатилишта за кучињата скитници. Двата центри ќе бидат  во С ...
СОБРАНИЕТО ГО КОНСТАТИРАШЕ ПРЕСТАНОКОТ НА ПРАТЕНИЧКАТА ФУНКЦИЈА НА ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ

СОБРАНИЕТО ГО КОНСТАТИРАШЕ ПРЕСТАНОКОТ НА ПРАТЕНИЧКАТА ФУНКЦИЈА НА ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ

Собранието го констатираше престанокот на мандатот на пратениците кои беа избрани за градоначалници во првиот круг на локалните избори, односно на Пет ...
ВМРО-ДПМНЕ ЌЕ СЕ НАДМУДРУВА СО ЏАФЕРИ И ЗА ВЕРИФИКАЦИЈА НА МАНДАТИТЕ НА НОВИТЕ ПРАТЕНИЦИ

ВМРО-ДПМНЕ ЌЕ СЕ НАДМУДРУВА СО ЏАФЕРИ И ЗА ВЕРИФИКАЦИЈА НА МАНДАТИТЕ НА НОВИТЕ ПРАТЕНИЦИ

Претседателот на Собранието Талат Џафери за утре закажа собраниска седница на која треба да се констатира престанок на пратеничките функции на пратени ...
НОВИ ДЕВЕТ ПРАТЕНИЦИ ДОАЃААТ НА МЕСТО НА ИЗБРАНИТЕ ГРАДОНАЧАЛНИЦИ

НОВИ ДЕВЕТ ПРАТЕНИЦИ ДОАЃААТ НА МЕСТО НА ИЗБРАНИТЕ ГРАДОНАЧАЛНИЦИ

Татијана Лалчевска, Анета Симеска-Димоска, Лидија Тасевска, Ристе Ташев, Костадин Костадинов, Агим Муртезанов, и Костадина Ацевски  се новите пратениц ...
СПИСОК НА НОВИТЕ ГРАДОНАЧАЛНИЦИ ПО ПАРТИИ ВО СИТЕ 80 ОПШТИНИ И СКОПЈЕ – ПРВИЧНИ НЕОФИЦИЈАЛНИ РЕЗУЛТАТИ

СПИСОК НА НОВИТЕ ГРАДОНАЧАЛНИЦИ ПО ПАРТИИ ВО СИТЕ 80 ОПШТИНИ И СКОПЈЕ – ПРВИЧНИ НЕОФИЦИЈАЛНИ РЕЗУЛТАТИ

На локалните избори после двата изборни круга, според првичните неофицијални резултати СДСМ забележа историска победа со 57 градоначалнички места. ВМР ...
СДСМ ПО 17 ГОДИНИ ДОБИ ГРАДОНАЧАЛНИК ВО ГРАДСКО, А ПОБЕДИ И ВО ЧАШКА

СДСМ ПО 17 ГОДИНИ ДОБИ ГРАДОНАЧАЛНИК ВО ГРАДСКО, А ПОБЕДИ И ВО ЧАШКА

Според официјалните, но не и конечни резултати објавени од Државната изборна комисија (ДИК) во вториот круг на изборите за градоначалник победија канд ...
ДЕВЕТ ОПШТИНИ ИМААТ ШАНСА ДА ИЗБЕРАТ ГРАДОНАЧАЛНИК УШТЕ ВО ПРВ КРУГ

ДЕВЕТ ОПШТИНИ ИМААТ ШАНСА ДА ИЗБЕРАТ ГРАДОНАЧАЛНИК УШТЕ ВО ПРВ КРУГ

На 15 октомври (недела)  се закажани шестите локални избори на кои се бираат советници и градоначалници во 80 Општини плус Град Скопје. На локалнит ...
1 2 3 4 5 20 / 43 НАПИСИ