Таг: грант

1 2 3 5 10 / 44 НАПИСИ
МСУ ЌЕ ДОБИЕ ГРАНТ ЗА ПРОЕКТИ СО ИНКЛУЗИВНИ ГРУПИ ОД ФОНД ЗА КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО ЗА ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА

МСУ ЌЕ ДОБИЕ ГРАНТ ЗА ПРОЕКТИ СО ИНКЛУЗИВНИ ГРУПИ ОД ФОНД ЗА КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО ЗА ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА

Музејот на современа уметност (МСУ) во Скопје е избран да добие грант од Фондот за културно наследство на Хедли за Југоисточна Европа за 2024, преку Б ...
РОБОТИ И ДРОНОВИ ЌЕ РАБОТАТ НА ФАРМИ И НИВИ СО ОСУМТЕ ГРАНТОВИ ОД ЕУ

РОБОТИ И ДРОНОВИ ЌЕ РАБОТАТ НА ФАРМИ И НИВИ СО ОСУМТЕ ГРАНТОВИ ОД ЕУ

Европската Унија преку проектот „АгроСмарт - Развој на модерно и одржливо земјоделство“ додели 8 грантови за земјоделци и фирми од Македонија со кои ќ ...
СО ЗАЕМ ОД ГЕРМАНСКА БАНКА И ГРАНТ ОД ЕУ, ПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА СТУДЕНТСКИОТ ДОМ „КУЗМАН ЈОСИФОВСКИ-ПИТУ“ ВО СКОПЈЕ

СО ЗАЕМ ОД ГЕРМАНСКА БАНКА И ГРАНТ ОД ЕУ, ПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА СТУДЕНТСКИОТ ДОМ „КУЗМАН ЈОСИФОВСКИ-ПИТУ“ ВО СКОПЈЕ

Со буџет од 25 милиони евра почна реконструкцијата на студентскиот дом „Кузман Јосифовски-Питу“ во Скопје и треба да заврши за 18 месеци. Објектот во ...
ЕУ НУДИ ПАРИ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ПОШТАТА ВО СКОПЈЕ, МАКЕДОНСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ УШТЕ НЕ НИ АПЛИЦИРАЛЕ

ЕУ НУДИ ПАРИ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ПОШТАТА ВО СКОПЈЕ, МАКЕДОНСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ УШТЕ НЕ НИ АПЛИЦИРАЛЕ

Двете европски организации, Европа Ностра и Европската инвестициска банка (ЕИБ), објавија технички извештај за реконструкцијата на зградата на Централ ...
ПРОПАЃААТ ДВА ГОЛЕМИ ПРОЕКТИ ЗА ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ ОТИ ДРЖАВАТА НЕ УПЛАЌА КОТИЗАЦИЈА ВО ЕУ ОД 200.000 ЕВРА

ПРОПАЃААТ ДВА ГОЛЕМИ ПРОЕКТИ ЗА ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ ОТИ ДРЖАВАТА НЕ УПЛАЌА КОТИЗАЦИЈА ВО ЕУ ОД 200.000 ЕВРА

Два големи проекти со меѓународни партнери за енергетска ефикасност, финансирани со грантови од Европска унија, ќе пропаднат до крајот на месецов, бид ...
ЕУ ДОДЕЛИ ГРАНТ ОД 70 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ПРЕЧИСТИТЕЛНАТА СТАНИЦА ВО СКОПЈЕ, СЕ ЧЕКА АРСОВСКА ДА ГО ПОТПИШЕ ДОГОВОРОТ ЗА ГРАДБА

ЕУ ДОДЕЛИ ГРАНТ ОД 70 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ПРЕЧИСТИТЕЛНАТА СТАНИЦА ВО СКОПЈЕ, СЕ ЧЕКА АРСОВСКА ДА ГО ПОТПИШЕ ДОГОВОРОТ ЗА ГРАДБА

Европската унија додели грант од 70 милиони евра за изградба на пречистителната станица за отпадни води во Скопје. Со тоа, вкупната вредност на овој к ...
ТЕНДЕРОТ ЗА ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА ВО СКОПЈЕ Е ЗАВРШЕН БЕЗ НИЕДНА ЗАБЕЛЕШКА АМА АРСОВСКА НЕ ГО ПОТПИШУВА ДОГОВОРОТ, НЕ КАЖУВА ЗОШТО

ТЕНДЕРОТ ЗА ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА ВО СКОПЈЕ Е ЗАВРШЕН БЕЗ НИЕДНА ЗАБЕЛЕШКА АМА АРСОВСКА НЕ ГО ПОТПИШУВА ДОГОВОРОТ, НЕ КАЖУВА ЗОШТО

Целата постапка за изградба на пречистителната станица за отпадни води во Скопје е завршена, но градоначалничката Данела Арсовска не сака да се потпиш ...
НОВИ 10,3 МИЛИОНИ ДОЛАРИ ПОМОШ ОД САД ЗА РАЗВОЈ НА ДЕМОКРАТСКО ОПШТЕСТВО, ПОЛОВИНА ЌЕ ОДАТ ЗА БОРБА ПРОТИВ КОРУПЦИЈА

НОВИ 10,3 МИЛИОНИ ДОЛАРИ ПОМОШ ОД САД ЗА РАЗВОЈ НА ДЕМОКРАТСКО ОПШТЕСТВО, ПОЛОВИНА ЌЕ ОДАТ ЗА БОРБА ПРОТИВ КОРУПЦИЈА

САД донираат дополнителни 10,3 милиони долари за развој на демократско општество и за конкурентна економија, со амандманот на Договорот за грант за па ...
СПОМЕНИКОТ НА СЛОБОДАТА ВО КОЧАНИ ОД ЧЕМЕРСКИ И РАЃЕНОВИЌ ЌЕ СЕ РЕСТАВРИРА СО АМЕРИКАНСКИ ГРАНТ ОД 254.300 ДОЛАРИ

СПОМЕНИКОТ НА СЛОБОДАТА ВО КОЧАНИ ОД ЧЕМЕРСКИ И РАЃЕНОВИЌ ЌЕ СЕ РЕСТАВРИРА СО АМЕРИКАНСКИ ГРАНТ ОД 254.300 ДОЛАРИ

Споменикот на слободата во Кочaни, дело на академик Глигор Чемерски и Радован Раѓеновиќ, ќе се реставрира со американски грант од 254.300 долари преку ...
МИНИСТЕРКАТА ПЕТРОВСКА СЕ ВРАЌА ОД ВАШИНГТОН СО ГРАНТ ОД 40 МИЛИОНИ ДОЛАРИ ЗА МОДЕРНИЗАЦИЈА НА АРМИЈАТА

МИНИСТЕРКАТА ПЕТРОВСКА СЕ ВРАЌА ОД ВАШИНГТОН СО ГРАНТ ОД 40 МИЛИОНИ ДОЛАРИ ЗА МОДЕРНИЗАЦИЈА НА АРМИЈАТА

САД ќе помогнат за модернизација на македонската армија со финансиска помош од 40 милиони долари, беше потврдено денеска во рамките на стратешкиот диј ...
1 2 3 5 10 / 44 НАПИСИ