Таг: Инфективна клиника

1 2 3 19 10 / 181 НАПИСИ
ЌЕ СЕ ОТСТРАНИ МОНТАЖНАТА БОЛНИЦА ДО ИНФЕКТИВНАТА КЛИНИКА И ЌЕ СЕ ИЗГРАДИ ЧИТАЛНА ЗА СТУДЕНТИТЕ НА МЕДИЦИНА

ЌЕ СЕ ОТСТРАНИ МОНТАЖНАТА БОЛНИЦА ДО ИНФЕКТИВНАТА КЛИНИКА И ЌЕ СЕ ИЗГРАДИ ЧИТАЛНА ЗА СТУДЕНТИТЕ НА МЕДИЦИНА

Ќе се отстрани модуларната болница до Инфективната клиника во Скопје и на тоа место пак ќе се направи читална за студентите на Медицинскиот факултет, ...
ЗМИЈА ОТРОВНИЦА КАСНАЛА ДВАЈЦА ВЕЛЕШАНИ ДОДЕКА РАБОТЕЛЕ НА ЛОЗЈЕ, ПРЕФРЛЕНИ СЕ НА ИНФЕКТИВНА КЛИНИКА

ЗМИЈА ОТРОВНИЦА КАСНАЛА ДВАЈЦА ВЕЛЕШАНИ ДОДЕКА РАБОТЕЛЕ НА ЛОЗЈЕ, ПРЕФРЛЕНИ СЕ НА ИНФЕКТИВНА КЛИНИКА

Змија каснала двајца велешани вчера додека работеле на лозје вчера околу 9ч во близина на Војнички Мост, кај селото Војница, кои откако им се влошила ...
ИМА ДОВОЛНО ПРОТИВОТРОВ ЗА КАСНУВАЊА ОД ЗМИИ ВО СКОПЈЕ И ВО БОЛНИЦИТЕ НИЗ ЗЕМЈАВА, ВЕЛАТ ДИРЕКТОРИТЕ

ИМА ДОВОЛНО ПРОТИВОТРОВ ЗА КАСНУВАЊА ОД ЗМИИ ВО СКОПЈЕ И ВО БОЛНИЦИТЕ НИЗ ЗЕМЈАВА, ВЕЛАТ ДИРЕКТОРИТЕ

На Инфективната клиника во Скопје има доволно количини противотров за каснувања од змии и серум антиверпин, вели директорот Фадил Цана. Тој додава дек ...
ЗАРАЗЕНАТА БОЛНИЧАРКА СО КОНГО-КРИМСКА ТРЕСКА ОД ДЕНЕСКА ГО ПРИМА ЛЕКОТ „РИБАВИРИН“, ВЕЛИ ДИРЕКТОРКАТА НА ИНФЕКТИВНА КЛИНИКА

ЗАРАЗЕНАТА БОЛНИЧАРКА СО КОНГО-КРИМСКА ТРЕСКА ОД ДЕНЕСКА ГО ПРИМА ЛЕКОТ „РИБАВИРИН“, ВЕЛИ ДИРЕКТОРКАТА НА ИНФЕКТИВНА КЛИНИКА

Болничарката од Клиниката за инфективни болести која е заразена со конго-кримска хеморагична треска (ККХТ) е стабилна, влегува во фазата коај се очеку ...
СТИГНА ЛЕКОТ ЗА КОНГО-КРИМСКАТА ТРЕСКА, БОЛНИЧАРКАТА ЗАСЕГА Е СТАБИЛНА, ВЕЛИ ИНФЕКТИВНА КЛИНИКА

СТИГНА ЛЕКОТ ЗА КОНГО-КРИМСКАТА ТРЕСКА, БОЛНИЧАРКАТА ЗАСЕГА Е СТАБИЛНА, ВЕЛИ ИНФЕКТИВНА КЛИНИКА

Болничарката од Клиниката за инфективни болести која е заразена со конго-кримска хеморагична треска (ККХТ) засега е во стабилна состојба, а вчера прис ...
КОНГО-КРИМСКАТА ХЕМОРАГИЧНА ТРЕСКА СЕ ПРЕНЕСУВА ПРЕКУ МНОГУ СЕКРЕТ И КРВ, ДА НЕ СЕ ДИГА ПАНИКА, АПЕЛИРААТ ЗДРАВСТВЕНИТЕ ВЛАСТИ

КОНГО-КРИМСКАТА ХЕМОРАГИЧНА ТРЕСКА СЕ ПРЕНЕСУВА ПРЕКУ МНОГУ СЕКРЕТ И КРВ, ДА НЕ СЕ ДИГА ПАНИКА, АПЕЛИРААТ ЗДРАВСТВЕНИТЕ ВЛАСТИ

Болничарката од Клиниката за инфективни болести, која се зарази со конго-кримска хеморагична треска (ККХТ) од 27-годишната жена од Штипско која почина ...
БОЛНИЧАРКА НА ИНФЕКТИВНА КЛИНИКА СЕ ЗАРАЗИЛА ОД ЖЕНАТА ОД ШТИПСКО КОЈА ПОЧИНА ОД КОНГО-КРИМСКА ХЕМОРАГИЧНА ТРЕСКА ПО УБОД ОД КРЛЕЖ

БОЛНИЧАРКА НА ИНФЕКТИВНА КЛИНИКА СЕ ЗАРАЗИЛА ОД ЖЕНАТА ОД ШТИПСКО КОЈА ПОЧИНА ОД КОНГО-КРИМСКА ХЕМОРАГИЧНА ТРЕСКА ПО УБОД ОД КРЛЕЖ

Болничарка на Клиниката за инфективни болести во Скопје е заразена со конго-кримска хеморагична треска (ККХТ), а се заразила од 27-годишната жена од Ш ...
НА ИНФЕКТИВНА КЛИНИКА ГОДИНАВА ИМАЛО ЕДЕН ЗАРАЗЕН СО ЗАПАДНО-НИЛСКА ТРЕСКА КОЈ СЕ ВРАТИЛ ОД ЈАДРАНСКО МОРЕ, МЕЏИТИ ВЕЛИ ЗАСЕГА НЕМА НИШТО АЛАРМАНТНО СО ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ ОД ИНСЕКТИ

НА ИНФЕКТИВНА КЛИНИКА ГОДИНАВА ИМАЛО ЕДЕН ЗАРАЗЕН СО ЗАПАДНО-НИЛСКА ТРЕСКА КОЈ СЕ ВРАТИЛ ОД ЈАДРАНСКО МОРЕ, МЕЏИТИ ВЕЛИ ЗАСЕГА НЕМА НИШТО АЛАРМАНТНО СО ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ ОД ИНСЕКТИ

Ги следиме будно сите состојби со појава на заразни болести, засега нема ништо што е алармантно, граѓаните може да бидат мирни и спокојни, рече денеск ...
ЗДРАВСТВЕН НАДЗОР ЗА ЛИЦЕTO ОД КИЧЕВО КОЕ НЕ САКА ДА СЕ ТЕСТИРА ЗА МАЈМУНСКИ СИПАНИЦИ, БАРА КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ

ЗДРАВСТВЕН НАДЗОР ЗА ЛИЦЕTO ОД КИЧЕВО КОЕ НЕ САКА ДА СЕ ТЕСТИРА ЗА МАЈМУНСКИ СИПАНИЦИ, БАРА КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ

Комисијата за заразни болести ќе побара од министерот за здравство да се дозволи здравствен надзор врз лицето од Кичево сомнително дека е болно од мај ...
ДОМАШНА ИЛИ БОЛНИЧКА ИЗОЛАЦИЈА ДО ТЕСТИРАЊЕТО НА СОМНИТЕЛНИТЕ ЗА МАЈМУНСКИ СИПАНИЦИ, ПРЕПОРАЧА КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ

ДОМАШНА ИЛИ БОЛНИЧКА ИЗОЛАЦИЈА ДО ТЕСТИРАЊЕТО НА СОМНИТЕЛНИТЕ ЗА МАЈМУНСКИ СИПАНИЦИ, ПРЕПОРАЧА КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ

Изолација во домашни или болнички услови на сомнителните случаи за мајмунски сипаници до нивно тестирање; изолација на потврдени случаи во домашни или ...
1 2 3 19 10 / 181 НАПИСИ