Таг: „ивермектин“

„ИВЕРМЕКТИН“ ДА НЕ СЕ КОРИСТИ ЗА ЛЕКУВАЊЕ НА КОВИД-19, ВЕЛИ ЕВРОПСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА ЛЕКОВИ

„ИВЕРМЕКТИН“ ДА НЕ СЕ КОРИСТИ ЗА ЛЕКУВАЊЕ НА КОВИД-19, ВЕЛИ ЕВРОПСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА ЛЕКОВИ

Европската агенција за лекови (ЕМА) објави дека лекот „ивермектин“ не помага во спречувањето и лекувањето на ковид-19, откако ги анализираше последнит ...
ПРОДОЛЖУВАМЕ ДА ГО ДАВАМЕ „ИВЕРМЕКТИНОТ“ НА КОВИД ПАЦИЕНТИ, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО, ИАКО ПРОИЗВОДИТЕЛОТ РЕЧЕ ДЕКА НЕМА ЕФЕКТ

ПРОДОЛЖУВАМЕ ДА ГО ДАВАМЕ „ИВЕРМЕКТИНОТ“ НА КОВИД ПАЦИЕНТИ, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО, ИАКО ПРОИЗВОДИТЕЛОТ РЕЧЕ ДЕКА НЕМА ЕФЕКТ

Лекот „ивермектин“ ќе продолжи да се дава кај ковид пациенти во Македонија, и покрај тоа што производителот на лекови „Мерк“ вчера објави дека не леку ...
ЛЕКОТ „ИВЕРМЕКТИН“ НЕ ЛЕКУВА КОВИД-19, ВЕЛИ ПРОИЗВОДИТЕЛОТ „МЕРК“

ЛЕКОТ „ИВЕРМЕКТИН“ НЕ ЛЕКУВА КОВИД-19, ВЕЛИ ПРОИЗВОДИТЕЛОТ „МЕРК“

Производителот на лекови „Мерк“ денеска објави дека нивната анализа на достапните податоци не ја поддржува безбедноста и ефикасноста на неговиот лек п ...
ЛЕКАРИТЕ ДОБИЈА ПРОТОКОЛ ЗА УПОТРЕБА НА ЛЕКОТ „ИВЕРМЕКТИН“, ГРАЃАНИТЕ ДА НЕ ГО ЗЕМААТ НА СВОЈА РАКА, ВЕЛИ ФИЛИПЧЕ

ЛЕКАРИТЕ ДОБИЈА ПРОТОКОЛ ЗА УПОТРЕБА НА ЛЕКОТ „ИВЕРМЕКТИН“, ГРАЃАНИТЕ ДА НЕ ГО ЗЕМААТ НА СВОЈА РАКА, ВЕЛИ ФИЛИПЧЕ

Матичните лекари вчера преку Лекарската комора добија протокол за употреба на лекот „ивермектин“ кај пациенти со ковид-19, откако беше изготвен од стр ...
ЛЕКОТ „ИВЕРМЕКТИН“ ДОЈДЕ ВО АПТЕКИТЕ, СЕ ЗЕМА СО РЕЦЕПТ ЗА ЛИЦЕ КОЕ БИЛО ВО КОНТАКТ СО КОВИД ПОЗИТИВЕН

ЛЕКОТ „ИВЕРМЕКТИН“ ДОЈДЕ ВО АПТЕКИТЕ, СЕ ЗЕМА СО РЕЦЕПТ ЗА ЛИЦЕ КОЕ БИЛО ВО КОНТАКТ СО КОВИД ПОЗИТИВЕН

Лекот „ивермектин“ кој се зема превентивно и исклучиво со лекарска препорака, доколку лице било во контакт со ковид позитивен, од денеска е достапен в ...
5 / 5 НАПИСИ