Таг: извоз

1 2 329 / 29 НАПИСИ
ЕУ ВОВЕДУВА КОНТРОЛА НА ИЗВОЗОТ НА ВАКЦИНИ ПРОТИВ КОВИД-19, ЗАПАДЕН БАЛКАН ЌЕ БИДЕ ПОШТЕДЕН ОД ОДЛУКАТА

ЕУ ВОВЕДУВА КОНТРОЛА НА ИЗВОЗОТ НА ВАКЦИНИ ПРОТИВ КОВИД-19, ЗАПАДЕН БАЛКАН ЌЕ БИДЕ ПОШТЕДЕН ОД ОДЛУКАТА

Европската Унија потврди дека ќе воведе контрола на извозот на вакцини против коронавирус произведени во блокот, среде спорот поради намалените испора ...
ВО КОВИД КРИЗА МАКЕДОНИЈА ЈА ЗГОЛЕМИ ТРГОВСКАТА РАЗМЕНА СО БРИТАНИЈА, КИНА И РУСИЈА

ВО КОВИД КРИЗА МАКЕДОНИЈА ЈА ЗГОЛЕМИ ТРГОВСКАТА РАЗМЕНА СО БРИТАНИЈА, КИНА И РУСИЈА

Во услови на пандемија и намалување на економската активност во целиот свет, Македонија ја зголеми трговската размена со четири земји, според прелимин ...
„АЛКАЛОИД“ СО РАСТ ОД 8% ВО 2018, ИНВЕСТИЦИИТЕ ЗГОЛЕМЕНИ ЗА 26%

„АЛКАЛОИД“ СО РАСТ ОД 8% ВО 2018, ИНВЕСТИЦИИТЕ ЗГОЛЕМЕНИ ЗА 26%

„Алкалоид АД Скопје“ објави дека остварил значителни позитивни финансиски резултати во периодот јануари-декември 2018. Според неревидираниот единеч ...
НЕ ОЧЕКУВАМ КВОТИТЕ ОД ЕУ ЗА МАКЕДОНСКИТЕ АЛУМИНИУМ И ЧЕЛИК ДА СЕ ОДРАЗАТ НЕГАТИВНО НА ЕКОНОМИЈАТА, РЕЧЕ МИНИСТЕРОТ ТЕВДОВСКИ

НЕ ОЧЕКУВАМ КВОТИТЕ ОД ЕУ ЗА МАКЕДОНСКИТЕ АЛУМИНИУМ И ЧЕЛИК ДА СЕ ОДРАЗАТ НЕГАТИВНО НА ЕКОНОМИЈАТА, РЕЧЕ МИНИСТЕРОТ ТЕВДОВСКИ

Министерот за финансии Драган Тевдовски кажа дека најавата од Европската Унија да воведе квоти со кои се ограничува извоз на челик и на алуминиум од М ...
АЛКАЛОИД СО РАСТ НА ДОБИВКАТА И ИЗВОЗОТ И 144 НОВИ ВРАБОТУВАЊА

АЛКАЛОИД СО РАСТ НА ДОБИВКАТА И ИЗВОЗОТ И 144 НОВИ ВРАБОТУВАЊА

„Алкалоид“ во периодот од јануари до септември ја зголемил единечната нето добивка за осум отсто во споредба со истиот период лани, консолидирани прод ...
АЛКАЛОИД СО РАСТ НА ДОБИВКАТА ОД 4 ОТСТО И 105 НОВИ ВРАБОТУВАЊА ВО ПРВАТА ПОЛОВИНА ОД ГОДИНАТА

АЛКАЛОИД СО РАСТ НА ДОБИВКАТА ОД 4 ОТСТО И 105 НОВИ ВРАБОТУВАЊА ВО ПРВАТА ПОЛОВИНА ОД ГОДИНАТА

„Алкалоид“ реализираше раст на консолидираниот извоз од 8 отсто, раст на консолидираната нето добивка од 4 отсто, инвестиции во износ од 561,4 милиони ...
АЛКАЛОИД СО РАСТ НА ДОБИВКАТА ОД 7 ОТСТО И НА ИЗВОЗОТ ОД 9 ОТСТО ВО ПРВИТЕ ТРИ МЕСЕЦИ ОД ГОДИНАТА

АЛКАЛОИД СО РАСТ НА ДОБИВКАТА ОД 7 ОТСТО И НА ИЗВОЗОТ ОД 9 ОТСТО ВО ПРВИТЕ ТРИ МЕСЕЦИ ОД ГОДИНАТА

Фармацевтската компанија „Алкалоид“ првите три месеци од оваа година остварила раст на нето добивката од 7 отсто, инвестирала нови 357,3 милиони денар ...
СТРУМИЧКИТЕ ЗЕМЈОДЕЛЦИ ПАНИЧАТ ОТИ НЕМА ИЗВОЗ НА ЗЕЛКА ВО РУСИЈА

СТРУМИЧКИТЕ ЗЕМЈОДЕЛЦИ ПАНИЧАТ ОТИ НЕМА ИЗВОЗ НА ЗЕЛКА ВО РУСИЈА

Закочи извозот на македонската зелка кон Русија што предизвика редуциран откуп и пад на откупната цена во струмичко. Речиси сите компании го намалија ...
ЗА ЕКОНОМСКИ РАСТ ОД 5 ОТСТО ТРЕБА УДЕЛОТ НА ИЗВОЗОТ ВО БДП ДА ПОРАСНЕ ЗА 11 ОТСТО, КАЖА АНЃУШЕВ

ЗА ЕКОНОМСКИ РАСТ ОД 5 ОТСТО ТРЕБА УДЕЛОТ НА ИЗВОЗОТ ВО БДП ДА ПОРАСНЕ ЗА 11 ОТСТО, КАЖА АНЃУШЕВ

Зголемување на процентот на извозот во бруто домашниот производ (БДП) и реализација на ефикасни капитални инвестиции се клучни за да се обезбеди еконо ...
1 2 329 / 29 НАПИСИ