Таг: јавен долг

1 2 10 / 13 НАПИСИ
ЈАВНИОТ ДОЛГ ЌЕ СЕ ЗГОЛЕМИ ЗА ОКОЛУ 0,3 ОТСТО ОД БДП, ОТКАКО ВО НЕГО ЌЕ ГО ВРАТИМЕ НЕГАРАНТИРАНИОТ ДОЛГ, ВЕЛИ ТЕВДОВСКИ

ЈАВНИОТ ДОЛГ ЌЕ СЕ ЗГОЛЕМИ ЗА ОКОЛУ 0,3 ОТСТО ОД БДП, ОТКАКО ВО НЕГО ЌЕ ГО ВРАТИМЕ НЕГАРАНТИРАНИОТ ДОЛГ, ВЕЛИ ТЕВДОВСКИ

Јавниот долг ќе се зголеми за околу 0,3 проценти од бруто-домашниот производ (БДП) или тој ќе се зголеми за околу 30 милиони евра, откако во него ќе в ...
ЈАВНИОТ ДОЛГ ГО СТАВИВМЕ ПОД КОНТРОЛА, ВЕЛИ ТЕВДОВСКИ

ЈАВНИОТ ДОЛГ ГО СТАВИВМЕ ПОД КОНТРОЛА, ВЕЛИ ТЕВДОВСКИ

Јавниот долг е под контрола годинава е направен сет од десет клучни реформи за подобар систем на јавни финансии и се спроведува постепена финансиска к ...
ТЕВДОВСКИ КАЖА ДЕКА ЌЕ ГИ ОБЈАВИ ХОНОРАРИТЕ НА ДАВИТКОВСКИ ЗА НЕФУНКЦИОНАЛНИТЕ ЗАКОНИ ЗА АДМИНИСТРАЦИЈА, ОТКАКО ПРОФЕСОРОТ РЕЧЕ ДЕКА НЕМА РЕФОРМИ

ТЕВДОВСКИ КАЖА ДЕКА ЌЕ ГИ ОБЈАВИ ХОНОРАРИТЕ НА ДАВИТКОВСКИ ЗА НЕФУНКЦИОНАЛНИТЕ ЗАКОНИ ЗА АДМИНИСТРАЦИЈА, ОТКАКО ПРОФЕСОРОТ РЕЧЕ ДЕКА НЕМА РЕФОРМИ

Во Македонија нема и не може да има вистинска реформа на јавната администрација, бидејќи нема политичка волја, кажа професорот од Правниот факултет во ...
ДРЖАВАТА ДОЛЖИ 3,87 МИЛИЈАРДИ ЕВРА, А ЈАВНИОТ ДОЛГ Е 4,69 МИЛИЈАРДИ ЕВРА

ДРЖАВАТА ДОЛЖИ 3,87 МИЛИЈАРДИ ЕВРА, А ЈАВНИОТ ДОЛГ Е 4,69 МИЛИЈАРДИ ЕВРА

Јавниот долг заклучно со 30 септември годинава изнесува 4,69 милијарди евра или 45,8 проценти од бруто домашниот производ (БДП), а државниот долг изне ...
ЈАВНИОТ ДОЛГ НА САД НАДМИНА 20 ТРИЛИОНИ ДОЛАРИ

ЈАВНИОТ ДОЛГ НА САД НАДМИНА 20 ТРИЛИОНИ ДОЛАРИ

Националниот долг на САД за првпат во историјата ја надмина сумата од 20 трилиони долари (20 илјади милијарди). Според податоците што беа објавени во ...
СЕКОЕ БЕБЕ ВО МАКЕДОНИЈА СЕ РАЃА СО ДОЛГ ОД 2.274 ЕВРА

СЕКОЕ БЕБЕ ВО МАКЕДОНИЈА СЕ РАЃА СО ДОЛГ ОД 2.274 ЕВРА

Државниот и јавниот долг на Македонија се сè уште во одржливи рамки, но блиску до границата на одржливост зашто поголем дел од фискалниот простор е ве ...
ЕУ НЕ ВЕРУВА ДЕКА МАКЕДОНИЈА ЌЕ ГО СТАБИЛИЗИРА ЈАВНИОТ ДОЛГ ДО 2019 ГОДИНА

ЕУ НЕ ВЕРУВА ДЕКА МАКЕДОНИЈА ЌЕ ГО СТАБИЛИЗИРА ЈАВНИОТ ДОЛГ ДО 2019 ГОДИНА

Во есенската прогноза за економијата, Европската комисија во делот за Македонија изразува неверување во владините планови за стабилизирање на јавниот ...
ЈАВНИОТ ДОЛГ ПРВПАТ НАДМИНА 50 ОТСТО ОД БДП

ЈАВНИОТ ДОЛГ ПРВПАТ НАДМИНА 50 ОТСТО ОД БДП

Јавниот долг за третиот квартал од 2016  е и 50,6 проценти, а државниот долг е 41,9 отсто од домашниот бруто-производ (БДП) објави денеска Министерств ...
ЧАТАЛОТ ГО ПРОБИ КОРДОНОТ, ОБОЕНА ФАСАДАТА НА МИНИСТЕРСТВО ЗА ФИНАНСИИ

ЧАТАЛОТ ГО ПРОБИ КОРДОНОТ, ОБОЕНА ФАСАДАТА НА МИНИСТЕРСТВО ЗА ФИНАНСИИ

Чаталот ја погоди и барокната фасада на Министерството за финансии. Преку преминот зад Градски ѕид, во близина на кафулето „Корзо“, специјалната едини ...
ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА СО МИЛИЈАРДА ПРИЧИНИ ЗА ПРОТЕСТ ТРГНА КОН МИНИСТЕРСТВО ЗА ФИНАНСИИ

ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА СО МИЛИЈАРДА ПРИЧИНИ ЗА ПРОТЕСТ ТРГНА КОН МИНИСТЕРСТВО ЗА ФИНАНСИИ

Со пораката „1.1 милијарди причини за крај“ на централниот транспарент Шарената револуција го почна протестот. Демонстрантите морно маршираат по улица ...
1 2 10 / 13 НАПИСИ