Таг: јавни површини

НИЗ ВЕЛЕС ЛАНИ БИЛЕ ФРЛЕНИ МЕБЕЛ И ПОКУЌНИНА СО КОИ МОЖЕ ДА СЕ ОПРЕМАТ СТОТИНА ДОМОВИ

НИЗ ВЕЛЕС ЛАНИ БИЛЕ ФРЛЕНИ МЕБЕЛ И ПОКУЌНИНА СО КОИ МОЖЕ ДА СЕ ОПРЕМАТ СТОТИНА ДОМОВИ

На јавните површини во Велес минатата година биле фрлени мебел и покуќнина колку за опремување стотина станови. Тоа резултираше да се собере поголемо ...
ОПШТИНА ЧАИР ГИ ОТСТРАНУВА НАПУШТЕНИТЕ ВОЗИЛА ОД ЈАВНИ ПОВРШИНИ

ОПШТИНА ЧАИР ГИ ОТСТРАНУВА НАПУШТЕНИТЕ ВОЗИЛА ОД ЈАВНИ ПОВРШИНИ

Општина Чаир почна да ги отстранува хаварисаните, оштетени и напуштени возила, приколки  од јавните површини на територија на Општината. Акцијата п ...
ГРАД СКОПЈЕ ЌЕ ТРГНЕ 240 БИЛБОРДИ ПОСТАВЕНИ СРЕД ПЕШАЧКИ ПАТЕКИ И ТРОТОАРИ

ГРАД СКОПЈЕ ЌЕ ТРГНЕ 240 БИЛБОРДИ ПОСТАВЕНИ СРЕД ПЕШАЧКИ ПАТЕКИ И ТРОТОАРИ

Град Скопје ќе отстрани 240 билборди поставени на јавни површини низ градот. Градоначалникот Петре Шилегов денеска кажа дека почнува да воспоставува р ...
ВЕЛЕС РАСЧИСТУВА ЈАВНИ ПОВРШИНИ КОИ СО ГОДИНИ БИЛЕ УЗУРПИРАНИ ОД КАФЕАНЏИИ И ПРОДАВАЧИ

ВЕЛЕС РАСЧИСТУВА ЈАВНИ ПОВРШИНИ КОИ СО ГОДИНИ БИЛЕ УЗУРПИРАНИ ОД КАФЕАНЏИИ И ПРОДАВАЧИ

Во Велес се одвива големо предвелигденско чистење. Се расчистуваат јавни површини кои биле узурпирани од поединци, па напуштени и оставени во неред и ...
МОТОРЏИИТЕ НЕ САКААТ ДА ПЛАЌААТ ЗА ПАРКИРАЊЕ, ШИЛЕГОВ ЌЕ ФОРМИРА РАБОТНИ ГРУПИ ДА СЕ НАЈДЕ РЕШЕНИЕ

МОТОРЏИИТЕ НЕ САКААТ ДА ПЛАЌААТ ЗА ПАРКИРАЊЕ, ШИЛЕГОВ ЌЕ ФОРМИРА РАБОТНИ ГРУПИ ДА СЕ НАЈДЕ РЕШЕНИЕ

Не сакаме да плаќаме за паркираме, со одредување на паркинг места ни ја земате слободата, му рекоа денеска моторџиите на градоначалникот на Скопје Пет ...
ВЕЛЕШКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК КОЦЕВСКИ ГИ ТРГНА КАФЕАНИТЕ ОД УЗУРПИРАНИОТ ЈАВЕН ПРОСТОР

ВЕЛЕШКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК КОЦЕВСКИ ГИ ТРГНА КАФЕАНИТЕ ОД УЗУРПИРАНИОТ ЈАВЕН ПРОСТОР

Општина Велес почна да ја отстранува нелегалната урбана опрема поставена од дел од кафетериите на улицата Благој Ѓорев, спроти гимназијата. Ова доаѓа ...
ЗА ПЕШАЦИТЕ МОРА ДА ИМА 2,5 МЕТРИ ПРООДНА ПОВРШИНА, ГРАД СКОПЈЕ ПОЧНУВА СО БЕЛЕЖЕЊЕ НА ЛЕТНИТЕ ТЕРАСИ

ЗА ПЕШАЦИТЕ МОРА ДА ИМА 2,5 МЕТРИ ПРООДНА ПОВРШИНА, ГРАД СКОПЈЕ ПОЧНУВА СО БЕЛЕЖЕЊЕ НА ЛЕТНИТЕ ТЕРАСИ

Град Скопје заедно со Општините ќе почне со бележење на јавните површини до каде кафеанџиите може да поставуваат летни тераси. На 30 април истече роко ...
ЌЕ СЕ УРИВААТ НЕЛЕГАЛНИТЕ КАФУЛИЊА И КАФЕАНИ НА ЈАВНИ ПОВРШИНИ, НАЈАВИ КУМАНОВСКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК ДИМИТРИЕВСКИ

ЌЕ СЕ УРИВААТ НЕЛЕГАЛНИТЕ КАФУЛИЊА И КАФЕАНИ НА ЈАВНИ ПОВРШИНИ, НАЈАВИ КУМАНОВСКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК ДИМИТРИЕВСКИ

Кумановскиот градоначалник Максим Димитриевски најави дека ќе ги урива дивоизградените угостителски објекти во центарот на градот. Тој денеска кажа де ...
8 / 8 НАПИСИ