Таг: јубилеј

1 2 3 9 10 / 82 НАПИСИ
НАЦИЈА, ИДЕНТИТЕТ, СЕЌАВАЊЕ СЕ КЛУЧНИ ТОЧКИ ВО ИЗЛОЖБАТА ЗА 120 ГОДИНИ ИЛИНДЕНСКО ВОСТАНИЕ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРКАТА НА МУЗЕЈОТ НА МАКЕДОНСКАТА БОРБА

НАЦИЈА, ИДЕНТИТЕТ, СЕЌАВАЊЕ СЕ КЛУЧНИ ТОЧКИ ВО ИЗЛОЖБАТА ЗА 120 ГОДИНИ ИЛИНДЕНСКО ВОСТАНИЕ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРКАТА НА МУЗЕЈОТ НА МАКЕДОНСКАТА БОРБА

Нација, идентитет, сеќавање и регион се клучните историографски концепти во изложбата за одбележувањето на 120 години од Илинденското востание, вели Д ...
ЗА 150-ГОДИШНИНАТА, ОТВОРЕН МУЗЕЈ НА МАКЕДОНСКАТА ЖЕЛЕЗНИЦА

ЗА 150-ГОДИШНИНАТА, ОТВОРЕН МУЗЕЈ НА МАКЕДОНСКАТА ЖЕЛЕЗНИЦА

За јубилејот 150 години од Македонската железница (МЖ), во Скопје беше отворен Музејот на железницата. Во просторијата која се наоѓа на железничката с ...
ИЗВИДНИШТВОТО ИМ ДАВА НАСОКИ ВО ЖИВОТОТ НА МЛАДИТЕ – ВЕЛЕШКИОТ ОДРЕД „ДИМИТАР ВЛАХОВ“ ПРОСЛАВИ 70 ГОДИНИ ПОСТОЕЊЕ

ИЗВИДНИШТВОТО ИМ ДАВА НАСОКИ ВО ЖИВОТОТ НА МЛАДИТЕ – ВЕЛЕШКИОТ ОДРЕД „ДИМИТАР ВЛАХОВ“ ПРОСЛАВИ 70 ГОДИНИ ПОСТОЕЊЕ

Извидничкиот одред „Димитар Влахов“ од Велес одбележа 70 години постоење, со што е најстар во Македонија. Низ неговите редови минале 40.000 членови, б ...
ОВИЕ 20 ГОДИНИ СЕ ЗАГРЕВАВ, СЕГА ДОАЃА ВТОРИОТ ДЕЛ ОД МАРАТОНОТ, ВЕЛИ ТЕНОРОТ БЛАГОЈ НАЦОСКИ ПРЕД ЈУБИЛЕЈНИОТ КОНЦЕРТ ВО НОБ

ОВИЕ 20 ГОДИНИ СЕ ЗАГРЕВАВ, СЕГА ДОАЃА ВТОРИОТ ДЕЛ ОД МАРАТОНОТ, ВЕЛИ ТЕНОРОТ БЛАГОЈ НАЦОСКИ ПРЕД ЈУБИЛЕЈНИОТ КОНЦЕРТ ВО НОБ

Вечерва ќе има убава музика, но и убав муабет, би сакал да се создаде еден вид интима со публиката, вели македонскиот тенор со меѓународна ...
МКЦ ГО СЛАВИ 50. РОДЕНДЕН СО ЦЕЛОДНЕВНА ПРОГРАМА ШТО ЌЕ ИСПОЛНИ СЕКОЕ НЕГОВО ЌОШЕ

МКЦ ГО СЛАВИ 50. РОДЕНДЕН СО ЦЕЛОДНЕВНА ПРОГРАМА ШТО ЌЕ ИСПОЛНИ СЕКОЕ НЕГОВО ЌОШЕ

Со целодневна програма која ќе опфати музички, филмски, театарски, литературни, ликовни, креативни и едукативни содржини, Младински културен центар во ...
НЕКАЗНИВОСТА МОРА ДА ЗАВРШИ, КОРУПЦИЈАТА Е РАК КОЈ ГИ ЗАГРОЗУВА МЛАДИТЕ, ЗАТОА ВИ БЕГААТ, КАЖА НОВАТА АМЕРИКАНСКА АМБАСАДОРКА АГЕЛЕР

НЕКАЗНИВОСТА МОРА ДА ЗАВРШИ, КОРУПЦИЈАТА Е РАК КОЈ ГИ ЗАГРОЗУВА МЛАДИТЕ, ЗАТОА ВИ БЕГААТ, КАЖА НОВАТА АМЕРИКАНСКА АМБАСАДОРКА АГЕЛЕР

Американската амбасадорка Анџела Прајс Агелер на 20-годишнината од формирањето на Антикорупциската комисија повика „да се ​​обврземе сега да ја иденти ...
ДА НЕ ЗАБОРАВИМЕ ДЕКА МАКЕДОНИЈА СЀ УШТЕ Е ХОМОФОБИЧНО ОПШТЕСТВО, КАЖА УРАНИЈА ПИРОВСКА НА 10-ГОДИШНИНАТА ОД ЛГБТИ-ЦЕНТАРОТ

ДА НЕ ЗАБОРАВИМЕ ДЕКА МАКЕДОНИЈА СЀ УШТЕ Е ХОМОФОБИЧНО ОПШТЕСТВО, КАЖА УРАНИЈА ПИРОВСКА НА 10-ГОДИШНИНАТА ОД ЛГБТИ-ЦЕНТАРОТ

ЛГБТИ - Центарот за поддршка слави 10 години од основањето. Токму на денешен датум 21 октомври (2021 година) кога првпат се отвори, беше нападнат со м ...
ФУДБАЛСКОТ КЛУБ ГОРСКИ ОД ВЕЛЕС ПРОСЛАВИ ЕДЕН ВЕК ПОСТОЕЊЕ

ФУДБАЛСКОТ КЛУБ ГОРСКИ ОД ВЕЛЕС ПРОСЛАВИ ЕДЕН ВЕК ПОСТОЕЊЕ

Фудбалскиот клуб (ФК) Горски од Велес, одбележа 100 години постоење. Клубот, кој е гордост за жителите на стариот дел од Велес, одигра ревијален натпр ...
АСОЦИЈАЦИЈАТА НА АРХИТЕКТИ ПРОСЛАВИ 70 ГОДИНИ

АСОЦИЈАЦИЈАТА НА АРХИТЕКТИ ПРОСЛАВИ 70 ГОДИНИ

Асоцијацијата на архитекти на Македонија (ААМ) прослави 70 години од формирањето. На 26 јуни 1952, со Решение на тогашното Министерство за внатрешни р ...
ЗА 20 ГОДИНИ ПОСТОЕЊЕ „ЕУРОЛИНК ОСИГУРУВАЊЕ“ ИСПЛАТИЛА 4,8 МИЛИЈАРДИ ДЕНАРИ ЗА ШТЕТИ

ЗА 20 ГОДИНИ ПОСТОЕЊЕ „ЕУРОЛИНК ОСИГУРУВАЊЕ“ ИСПЛАТИЛА 4,8 МИЛИЈАРДИ ДЕНАРИ ЗА ШТЕТИ

Над 4,8 милијарди денари во штети на граѓаните и на компаниите има исплатено „Еуролинк осигурување“ за 20 години постоење, објави компанијата на одбел ...
1 2 3 9 10 / 82 НАПИСИ