Таг: кампања

1 2 3 19 10 / 185 НАПИСИ
ЗА МЕСЕЦ И ПОЛОВИНА ОД КАМПАЊАТА „СИТЕ СМЕ ПЕШАЦИ“ НЕМА ЗАГИНАТ ПЕШАК ВО МАКЕДОНИЈА

ЗА МЕСЕЦ И ПОЛОВИНА ОД КАМПАЊАТА „СИТЕ СМЕ ПЕШАЦИ“ НЕМА ЗАГИНАТ ПЕШАК ВО МАКЕДОНИЈА

Кампањата за безбедност на пешаците во сообраќајот дава резултати, посочија нејзините организатори. Месец и половина не е регистрирана сообраќајка во ...
НОВА КАМПАЊА „ОТВОРИ СКОПСКО ЗА…“ СО МУЗИКА ОД РИСТО ВРТЕВ И НОВОГРАДСКА

НОВА КАМПАЊА „ОТВОРИ СКОПСКО ЗА…“ СО МУЗИКА ОД РИСТО ВРТЕВ И НОВОГРАДСКА

„Пивара Скопје“ ја започна својата нова кампања „Отвори Скопско за...“. Видеото за кампањата го режираше Марија Апчевска, а музиката е на Ристо Врт ...
НАД 60 ДАРИТЕЛИ СЕ ЗАПИШАА ВО ДАРИТЕЛСКИОТ РЕГИСТАР ЗА КОСКЕНА СРЦЕВИНА, ДОДЕКА СЕ ТРЧАШЕ АВИЦЕНА ЖЕНСКАТА ТРКА

НАД 60 ДАРИТЕЛИ СЕ ЗАПИШАА ВО ДАРИТЕЛСКИОТ РЕГИСТАР ЗА КОСКЕНА СРЦЕВИНА, ДОДЕКА СЕ ТРЧАШЕ АВИЦЕНА ЖЕНСКАТА ТРКА

Над 60 нови потенцијални дарители се запишаа во Македонскиот дарителски регистар на коскена срцевина, на пунктот на кампањата „Биди срцевина, биди хер ...
ГОДИШНО ДО 35 ПЕШАЦИ ГИНАТ ВО СООБРАЌАЈКИ, ВЕЛИ МВР

ГОДИШНО ДО 35 ПЕШАЦИ ГИНАТ ВО СООБРАЌАЈКИ, ВЕЛИ МВР

Од 30 до 35 пешаци во државата годишно гинат во сообраќајни несреќи, покажува статистиката на МВР. Особено небезбедни се младите лица кои додека се дв ...
НА 10. АВИЦЕНА ЖЕНСКА ТРКА УТРЕ ЌЕ ИМА И ПУНКТ ЗА ЗАПИШУВАЊЕ ВО ДАРИТЕЛСКИОТ РЕГИСТАР ЗА КОСКЕНА СРЦЕВИНА

НА 10. АВИЦЕНА ЖЕНСКА ТРКА УТРЕ ЌЕ ИМА И ПУНКТ ЗА ЗАПИШУВАЊЕ ВО ДАРИТЕЛСКИОТ РЕГИСТАР ЗА КОСКЕНА СРЦЕВИНА

На јубилејната 10. Авицена женска трка утре ќе трчаат и жените членки од експертските тимови што ја вршат трансплантацијата на коскена срцевина, со по ...
ЗА ДВА ДЕНА ВАКЦИНИРАНИ ПРОТИВ КОВИД 1.500 ЛИЦА ОД РИЗИЧНИТЕ ГРУПИ, ДОСЕГА Е ИМУНИЗИРАНО САМО 41 ОТСТО ОД НАСЕЛЕНИЕТО

ЗА ДВА ДЕНА ВАКЦИНИРАНИ ПРОТИВ КОВИД 1.500 ЛИЦА ОД РИЗИЧНИТЕ ГРУПИ, ДОСЕГА Е ИМУНИЗИРАНО САМО 41 ОТСТО ОД НАСЕЛЕНИЕТО

За два дена, во рамките на широката кампања за имунизација за заштита на ризичното население од тешка форма на ковид-19, вакцинирани се над 1.500 лица ...
ГИ ЗАПОЗНАВАМЕ РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ: БУЛОЗНА ЕПИДЕРМОЛИЗА

ГИ ЗАПОЗНАВАМЕ РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ: БУЛОЗНА ЕПИДЕРМОЛИЗА

Со едукативната кампања „Ги запознаваме ретките болести“ на Здружението за лица со ретки болести „Живот со предизвици“, секој ден во февруари се збору ...
ГИ ЗАПОЗНАВАМЕ РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ: МУЛТИПЛА СКЛЕРОЗА КАЈ ДЕТСКАТА ПОПУЛАЦИЈА

ГИ ЗАПОЗНАВАМЕ РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ: МУЛТИПЛА СКЛЕРОЗА КАЈ ДЕТСКАТА ПОПУЛАЦИЈА

Со едукативната кампања „Ги запознаваме ретките болести“ на Здружението за лица со ретки болести „Живот со предизвици“, секој ден во февруари се збору ...
ГИ ЗАПОЗНАВАМЕ РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ: МИОТОНИЧНА МУСКУЛНА ДИСТРОФИЈА ТИП 1 И 2

ГИ ЗАПОЗНАВАМЕ РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ: МИОТОНИЧНА МУСКУЛНА ДИСТРОФИЈА ТИП 1 И 2

Со едукативната кампања „Ги запознаваме ретките болести“ на Здружението за лица со ретки болести „Живот со предизвици“, секој ден во февруари се збору ...
ГИ ЗАПОЗНАВАМЕ РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ: МАЈЕР-РОКИТАНСКИ-КАСТЕР-ХАУЗЕР СИНДРОМ

ГИ ЗАПОЗНАВАМЕ РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ: МАЈЕР-РОКИТАНСКИ-КАСТЕР-ХАУЗЕР СИНДРОМ

Со едукативната кампања „Ги запознаваме ретките болести“ на Здружението за лица со ретки болести „Живот со предизвици“, секој ден во февруари се збору ...
1 2 3 19 10 / 185 НАПИСИ