Таг: Кавадарци

1 3 4 5 6 7 8 50 / 77 НАПИСИ
КОМБИЊА ОД ДРУГИ ГРАДОВИ ОСТАВААТ КУЧИЊА СКИТНИЦИ ВО КАВАДАРЦИ

КОМБИЊА ОД ДРУГИ ГРАДОВИ ОСТАВААТ КУЧИЊА СКИТНИЦИ ВО КАВАДАРЦИ

Комбиња со регистарски таблички од други градови оставаат кучиња во Кавадарци во последните неколку месеци, тврди кавадаречкото здружение за заштита н ...
ДВЕ ГОДИНИ ЗАТВОР ОТИ Ѝ ГО ИСКИНАЛ ГЛАСАЧКОТО ЛИВЧЕ НА СОПРУГАТА

ДВЕ ГОДИНИ ЗАТВОР ОТИ Ѝ ГО ИСКИНАЛ ГЛАСАЧКОТО ЛИВЧЕ НА СОПРУГАТА

Кавадарчанецот Ѓоре Тодоров (69) доби затвор од 2 години, еден месец и два дена  поради тоа што искинал гласачко ливче на гласачко место. Тој  во Осно ...
ПОМАЛКУ ПОЖАРНИКАРИ, ПОВЕЌЕ ПОЖАРИ ВО КАВАДАРЕЧКО

ПОМАЛКУ ПОЖАРНИКАРИ, ПОВЕЌЕ ПОЖАРИ ВО КАВАДАРЕЧКО

Се намалува бројот на пожарникари, а се зголемува бројот на пожари во Кавадарци и Росоман, вели командирот на Противпожарниата служба Илчо Богевски. ...
СЕ ГОРАТ МИЛИОНИ СО ПАЛЕЊЕТО НА ОТПАДОТ ОД ЛОЗЈАТА

СЕ ГОРАТ МИЛИОНИ СО ПАЛЕЊЕТО НА ОТПАДОТ ОД ЛОЗЈАТА

Се горат милиони со палењето на отпадот од лозјата, реагираат екологистите од еколошкото друштво „Еко-живот” од Кавадарци. Претседателот Роберто Париз ...
ДЕТЕ СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛЕЗЕ ОД ДОМА, ОТИ ГАРАЖАТА НА СОСЕДОТ ГО БЛОКИРА ПАТОТ

ДЕТЕ СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛЕЗЕ ОД ДОМА, ОТИ ГАРАЖАТА НА СОСЕДОТ ГО БЛОКИРА ПАТОТ

Тринаесетгодишно девојче со посебни потреби во Кавадарци не може да излезе од дома поради блокираниот пристап до дома, откако соседот почнал да гради ...
РАСПОРЕНО И ИЗГОРЕНО КУЧЕ ФРЛЕНО ВО ЦЕНТАРОТ НА КАВАДАРЦИ

РАСПОРЕНО И ИЗГОРЕНО КУЧЕ ФРЛЕНО ВО ЦЕНТАРОТ НА КАВАДАРЦИ

Убиено и ужасно малтретирано куче е најдено близу маркет во новиот центар на Кавадарци, алармираше Аними реино, кавадаречко здружение за заштита на жи ...
ОПШТИНА КАВАДАРЦИ ГО ЗАТВОРИ ГОРНИОТ КАТ ОД ГАРАЖАТА ПО КРАЖБАТА НА СТОЛБОВИ

ОПШТИНА КАВАДАРЦИ ГО ЗАТВОРИ ГОРНИОТ КАТ ОД ГАРАЖАТА ПО КРАЖБАТА НА СТОЛБОВИ

Општина Кавадарци денеска ја осуди кражбата на делови од монтажната катна гаража во строгиот центар на градот и го затвори за употреба горниот дел как ...
УКРАДЕНИ ДРЖАЧИ НА СТОЛБОВИТЕ ОД ГАРАЖАТА ВО КАВАДАРЦИ, ПОКРИВОТ ЌЕ ПАДНЕ СОСЕ КОЛИТЕ

УКРАДЕНИ ДРЖАЧИ НА СТОЛБОВИТЕ ОД ГАРАЖАТА ВО КАВАДАРЦИ, ПОКРИВОТ ЌЕ ПАДНЕ СОСЕ КОЛИТЕ

Извадени се повеќе стеги или држачи на столбовите внатре во големата градска монтажна гаража во Кавадарци, а жителите предупредуваат дека постои опасн ...
НЕВРЕМЕ ГИ УНИШТИ ЛОЗЈАТА ВО КАВАДАРЕЧКО

НЕВРЕМЕ ГИ УНИШТИ ЛОЗЈАТА ВО КАВАДАРЕЧКО

Невреме ги уништи лозовите насади во Тиквешко. Поројните дождови оставија уништени гроздови зрна, а лозјата се претворени во зелени езера. Овие фотогр ...
ЕКОЛОГИСТИТЕ ОД КАВАДАРЦИ ЌЕ БАРААТ РЕФЕРЕНДУМ ПРОТИВ РУДНИЦИ НА КОЖУФ ОД КАВАДАРЕЧКА СТРАНА

ЕКОЛОГИСТИТЕ ОД КАВАДАРЦИ ЌЕ БАРААТ РЕФЕРЕНДУМ ПРОТИВ РУДНИЦИ НА КОЖУФ ОД КАВАДАРЕЧКА СТРАНА

И екологистите од Кавадарци на денешната седница на Собрание на организацијата Еко-живот одлучија да бараат распишување на референдум против отварање ...
1 3 4 5 6 7 8 50 / 77 НАПИСИ