Таг: Кембриџ аналитика

ФЕЈСБУК КАЗНЕТ СО РЕКОРДНИ ПЕТ МИЛИЈАРДИ ДОЛАРИ ЗА СКАНДАЛОТ СО ОТКРИВАЊЕТО НА ПОДАТОЦИТЕ НА КОРИСНИЦИТЕ

ФЕЈСБУК КАЗНЕТ СО РЕКОРДНИ ПЕТ МИЛИЈАРДИ ДОЛАРИ ЗА СКАНДАЛОТ СО ОТКРИВАЊЕТО НА ПОДАТОЦИТЕ НА КОРИСНИЦИТЕ

Американските регулатори му изрекоа рекордна казна од пет милијарди долари на Фејсбук поради скандалот со откривањето на личните податоци на корисници ...
ЗАКЕРБЕРГ СВЕДОЧЕШЕ ВО БРИСЕЛ ЗА ЗЛОУПОТРЕБИТЕ НА ЛИЧНИТЕ ПОДАТОЦИ НА ФЕЈСБУК, НО НЕ МОРАШЕ ДА ОДГОВОРИ НА СИТЕ ПРАШАЊА

ЗАКЕРБЕРГ СВЕДОЧЕШЕ ВО БРИСЕЛ ЗА ЗЛОУПОТРЕБИТЕ НА ЛИЧНИТЕ ПОДАТОЦИ НА ФЕЈСБУК, НО НЕ МОРАШЕ ДА ОДГОВОРИ НА СИТЕ ПРАШАЊА

Марк Закерберг им вети на членовите на Европскиот парламент дека нема да се повтори скандал со злоупотреба на лични податоци, откако се соочи со обвин ...
ЈАС НЕ БИ ОБЈАВИЛ НА ФЕЈСБУК ВО КОЈ ХОТЕЛ СУМ ОТСЕДНАЛ, КАЖА ЗАКЕРБЕРГ ВО СВЕДОЧЕЊЕТО ПРЕД КОНГРЕСОТ

ЈАС НЕ БИ ОБЈАВИЛ НА ФЕЈСБУК ВО КОЈ ХОТЕЛ СУМ ОТСЕДНАЛ, КАЖА ЗАКЕРБЕРГ ВО СВЕДОЧЕЊЕТО ПРЕД КОНГРЕСОТ

Марк Закерберг пет часа одговараше на прашања во првата сесија од дводневното сведочење пред американскиот Конгрес, каде што се појави за првпат откак ...
КОРИСНИЦИТЕ НА ФЕЈСБУК ДЕНЕСКА ЌЕ ДОЗНААТ ДАЛИ ПОДАТОЦИТЕ ИМ БИЛЕ ЗЛОУПОТРЕБЕНИ

КОРИСНИЦИТЕ НА ФЕЈСБУК ДЕНЕСКА ЌЕ ДОЗНААТ ДАЛИ ПОДАТОЦИТЕ ИМ БИЛЕ ЗЛОУПОТРЕБЕНИ

Членовите на Фејсбук денеска ќе дознаат дали се наоѓаат меѓу 87-те милиони корисници чии лични податоци биле злоупотребени од компанијата „Кембриџ ана ...
МОЈОТ ПРЕТХОДНИК БИЛ УБИЕН, КАЖА СВИРКАЧОТ КОЈ ЈА ОТКРИ ЗЛОУПОТРЕБАТА НА ЛИЧНИТЕ ПОДАТОЦИ ОД ФЕЈСБУК

МОЈОТ ПРЕТХОДНИК БИЛ УБИЕН, КАЖА СВИРКАЧОТ КОЈ ЈА ОТКРИ ЗЛОУПОТРЕБАТА НА ЛИЧНИТЕ ПОДАТОЦИ ОД ФЕЈСБУК

Кристофер Вајли, поранешен вработен во компанијата „Кембриџ аналитика“, кој ја разоткри злоупотребата на личните податоци на 50 милиони корисници на Ф ...
ПОДГОТВЕН СУМ ДА СВЕДОЧАМ ПРЕД КОНГРЕСОТ, ВЕЛИ МАРК ЗАКЕРБЕРГ

ПОДГОТВЕН СУМ ДА СВЕДОЧАМ ПРЕД КОНГРЕСОТ, ВЕЛИ МАРК ЗАКЕРБЕРГ

Марк Закерберг се извини за дебаклот со злоупотребата на личните податоци на Фејсбук и додаде дека е подготвен да сведочи пред Конгресот, ако има потр ...
ЈАС СУМ ЖРТВЕНО ЈАГНЕ НА ФЕЈСБУК, ВЕЛИ НАУЧНИКОТ КОЈ ГО СОЗДАЛ КВИЗОТ ПРЕКУ КОЈ БИЛЕ СОБРАНИ ПОДАТОЦИТЕ НА КОРИСНИЦИТЕ

ЈАС СУМ ЖРТВЕНО ЈАГНЕ НА ФЕЈСБУК, ВЕЛИ НАУЧНИКОТ КОЈ ГО СОЗДАЛ КВИЗОТ ПРЕКУ КОЈ БИЛЕ СОБРАНИ ПОДАТОЦИТЕ НА КОРИСНИЦИТЕ

Психологот кој ја креирал апликацијата преку која биле собрани и злоупотребени личните податоци на 50 милиони корисници вели дека е жртвено јагне на Ф ...
БРИТАНСКА КОМПАНИЈА ФАТЕНА КАКО НЕЛЕГАЛНО КОРИСТИ ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ ОД ФЕЈСБУК И СЕ НУДИ ДА МЕСТИ УКРАИНКИ НА ПОЛИТИЧАРИ

БРИТАНСКА КОМПАНИЈА ФАТЕНА КАКО НЕЛЕГАЛНО КОРИСТИ ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ ОД ФЕЈСБУК И СЕ НУДИ ДА МЕСТИ УКРАИНКИ НА ПОЛИТИЧАРИ

Британскиот комесар за информации изјави дека ќе побара налог за да се испитаат базата на податоци и серверите на компанијата „Кембриџ аналитика“, кој ...
8 / 8 НАПИСИ