Таг: Кире Наумов

1 2 10 / 11 НАПИСИ
ДРЖАВНАТА РАЗВОЈНА БАНКА ИМ ПЛАЌА ПРИВАТНО ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРУВАЊЕ НА ЧЛЕНОВИТЕ НА УПРАВНИОТ И НАДЗОРНИОТ ОДБОР

ДРЖАВНАТА РАЗВОЈНА БАНКА ИМ ПЛАЌА ПРИВАТНО ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРУВАЊЕ НА ЧЛЕНОВИТЕ НА УПРАВНИОТ И НАДЗОРНИОТ ОДБОР

Развојната банка на Северна Македонија ќе им плаќа приватно здравствено осигурување на членовите на Управниот и Надзорниот одбор. Станува збор за седу ...
ЗАЕДНИЧКИ ЦАРИНСКИ ПРЕМИН МЕЃУ МАКЕДОНИЈА И БУГАРИЈА ЗА ПОБРЗ ПРОТОК, НАЈАВИ АНЃУШЕВ

ЗАЕДНИЧКИ ЦАРИНСКИ ПРЕМИН МЕЃУ МАКЕДОНИЈА И БУГАРИЈА ЗА ПОБРЗ ПРОТОК, НАЈАВИ АНЃУШЕВ

Заеднички царински премин меѓу Македонија и Бугарија за да се отстранат административните бариери за развој на економските односи меѓу двете земји, на ...
МАКРАДУЛИ СЕ ВРАЌА ВО ПОЛИТИКАТА КАКО ЗАМЕНИК МИНИСТЕР ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА

МАКРАДУЛИ СЕ ВРАЌА ВО ПОЛИТИКАТА КАКО ЗАМЕНИК МИНИСТЕР ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА

Јани Макрадули, поранешниот потпретседател на Собранието се враќа во политиката како заменик министер за животна средина, техничкиот министер за внатр ...
ТЕХНИЧКАТА ВЛАДА НА ВМРО-ДПМНЕ И ДУИ ЗА ЕСЕНВА СПРЕМА ИЗДАВАЊЕ НОВА ЕВРООБВРЗНИЦА

ТЕХНИЧКАТА ВЛАДА НА ВМРО-ДПМНЕ И ДУИ ЗА ЕСЕНВА СПРЕМА ИЗДАВАЊЕ НОВА ЕВРООБВРЗНИЦА

Актуелната власт размислува и презема подготвителни активности за издавање на нова еврообврзница во четвртиот квартал од годинава, за да ги отплати до ...
ЈАВНИОТ ДОЛГ ПРВПАТ НАДМИНА 50 ОТСТО ОД БДП

ЈАВНИОТ ДОЛГ ПРВПАТ НАДМИНА 50 ОТСТО ОД БДП

Јавниот долг за третиот квартал од 2016  е и 50,6 проценти, а државниот долг е 41,9 отсто од домашниот бруто-производ (БДП) објави денеска Министерств ...
СПАСОВСКИ И РЕМЕНСКИ СЕ ВРАЌААТ ВО ВЛАДАТА, АРГИРОВА УРЕДНИК ВО МРТВ ЗА ИЗБОРИ НА 11 ДЕКЕМВРИ

СПАСОВСКИ И РЕМЕНСКИ СЕ ВРАЌААТ ВО ВЛАДАТА, АРГИРОВА УРЕДНИК ВО МРТВ ЗА ИЗБОРИ НА 11 ДЕКЕМВРИ

Кандидатите на опозицијата Оливер Спасовски и Фросина Ременски денеска треба да бидат назначени за министри за внатрешни работи и за труд и социјална ...
МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ФИНАНСИИ НЕ СЕ ОТКАЖУВА ОД НАМЕРАТА ЗА ЗАДОЛЖУВАЊЕ СО ЕВРООБВРЗНИЦА

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ФИНАНСИИ НЕ СЕ ОТКАЖУВА ОД НАМЕРАТА ЗА ЗАДОЛЖУВАЊЕ СО ЕВРООБВРЗНИЦА

Mинистерството за финансии ја обвини опозицијата за одложување на задолжувањето од 650 милиони евра преку издавање еврообврзница со тврдење дека целио ...
КИРЕ НАУМОВ Е АВТОРОТ НА ПИСМОТО ШТО ГО ОДЛОЖИ ЗАДОЛЖУВАЊЕТО СО 650 МИЛИОНИ ЕВРА

КИРЕ НАУМОВ Е АВТОРОТ НА ПИСМОТО ШТО ГО ОДЛОЖИ ЗАДОЛЖУВАЊЕТО СО 650 МИЛИОНИ ЕВРА

Кире Наумов, кој беше дополнителен заменик министер за финансии во Владата за спроведување избори е лицето од опозицијата за кој Ројтерс јави дека нап ...
ЕВРООБРЗНИЦАТА ОДЛОЖЕНА ОТИ НАГЛО РАСТЕЛА КАМАТАТА ПОРАДИ РИЗИК

ЕВРООБРЗНИЦАТА ОДЛОЖЕНА ОТИ НАГЛО РАСТЕЛА КАМАТАТА ПОРАДИ РИЗИК

Македонија го одложи издавањето на еврообврзницата поради тоа што денеска нагло почнала да расте каматата, откако инвеститорите пресметале дека може д ...
ЧАТАЛОТ ГО ПРОБИ КОРДОНОТ, ОБОЕНА ФАСАДАТА НА МИНИСТЕРСТВО ЗА ФИНАНСИИ

ЧАТАЛОТ ГО ПРОБИ КОРДОНОТ, ОБОЕНА ФАСАДАТА НА МИНИСТЕРСТВО ЗА ФИНАНСИИ

Чаталот ја погоди и барокната фасада на Министерството за финансии. Преку преминот зад Градски ѕид, во близина на кафулето „Корзо“, специјалната едини ...
1 2 10 / 11 НАПИСИ