Таг: Клое Жао

ТРИУМФОТ НА КЛОЕ ЖАО НА ОСКАРИТЕ ПРЕМОЛЧЕН И ЦЕНЗУРИРАН ВО КИНА

ТРИУМФОТ НА КЛОЕ ЖАО НА ОСКАРИТЕ ПРЕМОЛЧЕН И ЦЕНЗУРИРАН ВО КИНА

Големиот триумф на Клое Жао на Оскарите наиде на молк во нејзината родна земја Кина, дури и цензура. „Земја на номади“ ноќеска беше прогласен за најд ...
„ЗЕМЈА НА НОМАДИ“ ТРИУМФИРАШЕ НА 93. ОСКАРИ, ЕНТОНИ ХОПКИНС ГО ПОБЕДИ ПОКОЈНИОТ ЧЕДВИК БОУЗМАН ЗА НАЈДОБАР АКТЕР

„ЗЕМЈА НА НОМАДИ“ ТРИУМФИРАШЕ НА 93. ОСКАРИ, ЕНТОНИ ХОПКИНС ГО ПОБЕДИ ПОКОЈНИОТ ЧЕДВИК БОУЗМАН ЗА НАЈДОБАР АКТЕР

Драмата „Земја на номади“ на кинеската режисерка Клое Жао е прогласена за најдобар филм на 93. Оскари, освојувајќи три големи награди на церемонија ко ...
ОСКАРИТЕ ВЕЧЕРВА ЌЕ СЕ ДОДЕЛАТ БЕЗ ВОДИТЕЛ И ПУБЛИКА, А ЅВЕЗДИТЕ ЌЕ СЕ СОБЕРАТ ВО ЖЕЛЕЗНИЧКАТА СТАНИЦА ВО ЛОС АНЏЕЛЕС

ОСКАРИТЕ ВЕЧЕРВА ЌЕ СЕ ДОДЕЛАТ БЕЗ ВОДИТЕЛ И ПУБЛИКА, А ЅВЕЗДИТЕ ЌЕ СЕ СОБЕРАТ ВО ЖЕЛЕЗНИЧКАТА СТАНИЦА ВО ЛОС АНЏЕЛЕС

Оскари како ниедни други ќе се одржат вечерва во Лос Анџелес, два месеца подоцна од вообичаено, при што нема да има водител и публика, а номинираните ...
„МЕНК“ НА ДЕЈВИД ФИНЧЕР ЌЕ СЕ БОРИ ЗА 10 ОСКАРИ, ЗА ПРВПАТ НОМИНИРАНИ ДВЕ РЕЖИСЕРКИ

„МЕНК“ НА ДЕЈВИД ФИНЧЕР ЌЕ СЕ БОРИ ЗА 10 ОСКАРИ, ЗА ПРВПАТ НОМИНИРАНИ ДВЕ РЕЖИСЕРКИ

„Менк“ со десет и „Земја на номади“ со шест ги предводат номинациите за годинашните Оскари, кои ќе бидат доделени на 25 април. Покрај нив, за Оскар з ...
„ЗЕМЈА НА НОМАДИ“ И „БОРАТ 2“ СЕ НАЈДОБРИ ФИЛМОВИ НА 78. ЗЛАТНИ ГЛОБУСИ, КОИ ЗА ПРВПАТ СЕ ДОДЕЛУВАА НА ДАЛЕЧИНА

„ЗЕМЈА НА НОМАДИ“ И „БОРАТ 2“ СЕ НАЈДОБРИ ФИЛМОВИ НА 78. ЗЛАТНИ ГЛОБУСИ, КОИ ЗА ПРВПАТ СЕ ДОДЕЛУВАА НА ДАЛЕЧИНА

„Земја на номади“ и „Борат 2“ се големите победници на 78. доделување на Златни глобуси, кои за првпат се одржаа во виртуелно издание поради пандемија ...
37 ГОДИНИ ПО БАРБРА СТРЕЈСЕНД, ЖЕНИТЕ ВЕЧЕРВА ИМААТ НАЈГОЛЕМА ШАНСА ДА ОСВОЈАТ ЗЛАТЕН ГЛОБУС ЗА НАЈДОБРА РЕЖИЈА

37 ГОДИНИ ПО БАРБРА СТРЕЈСЕНД, ЖЕНИТЕ ВЕЧЕРВА ИМААТ НАЈГОЛЕМА ШАНСА ДА ОСВОЈАТ ЗЛАТЕН ГЛОБУС ЗА НАЈДОБРА РЕЖИЈА

Само една жена досега има освоено Златен глобус за најдобар режисер и тоа ѝ успеа на Барбра Стрејсенд во 1984 година за нејзината музичка драма „Јентл ...
ЗЛАТЕН ЛАВ ЗА АМЕРИКАНСКИОТ „НОМАДЛЕНД“ НА КИНЕСКАТА РЕЖИСЕРКА КЛОЕ ЖАО

ЗЛАТЕН ЛАВ ЗА АМЕРИКАНСКИОТ „НОМАДЛЕНД“ НА КИНЕСКАТА РЕЖИСЕРКА КЛОЕ ЖАО

Американскиот филм „Номадленд“ на кинеската режисерка Клое Жао го доби Златниот лав на Венецискиот филмски фестивал, кој заврши вечерва. Седумдесет и ...
7 / 7 НАПИСИ