Таг: книга

1 2 3 5 10 / 50 НАПИСИ
ИЗЛЕЗЕ „ТАЛЕНТИ“, ПОСТХУМНА ЗБИРКА КОЛУМНИ НА НОВИНАРОТ РИСТО ПОПОВСКИ

ИЗЛЕЗЕ „ТАЛЕНТИ“, ПОСТХУМНА ЗБИРКА КОЛУМНИ НА НОВИНАРОТ РИСТО ПОПОВСКИ

Излезе збирката колумни „Таленти“ на Ристо Поповски, еден од најреномираните македонски новинари (1945-2018). Приредувач на книгата е сопругата на Рис ...
КОНЗУЛКАТА ОД БИТОЛА НАПИША КНИГА ЗА СОПРУГОТ ЉУПЧО СПИРОВСКИ – „ЛЕГЕНДАТА НА МАКЕДОНСКОТО АЛПСКО СКИЈАЊЕ“

КОНЗУЛКАТА ОД БИТОЛА НАПИША КНИГА ЗА СОПРУГОТ ЉУПЧО СПИРОВСКИ – „ЛЕГЕНДАТА НА МАКЕДОНСКОТО АЛПСКО СКИЈАЊЕ“

Скиите беа двапати поголеми од него кога на пет години првпат се обиде да тргне по белите траги на својот татко. Од десет години почна да се натпревар ...
МАРИНА КОСТОВА ЈА ОБЈАВИ НОВАТА КНИГА „ЈАЗИКОТ Е ЧУДНА ЅВЕРКА“

МАРИНА КОСТОВА ЈА ОБЈАВИ НОВАТА КНИГА „ЈАЗИКОТ Е ЧУДНА ЅВЕРКА“

„Или-или“ ја објави книгата „Јазикот е чудна ѕверка“ на Марина Костова, која претставува хибридна збирка на куси лични истории, рецензии и есеи. Книга ...
ТОШО ФИЛИПОВСКИ УТРЕ ЈА ПРОМОВИРА МОНОГРАФИЈАТА ЗА „МИЗАР“

ТОШО ФИЛИПОВСКИ УТРЕ ЈА ПРОМОВИРА МОНОГРАФИЈАТА ЗА „МИЗАР“

„Мизар - Откровенија 1981-2021“ е новото капитално дело на музичкиот новинар и хроничар Тошо Филиповски, што ќе биде промовирано утре во кафе барот „Г ...
ИЗЛЕЗЕ НОВА КНИГА СО НАД 1.000 АРХИВСКИ ДОКУМЕНТИ ЗА ВЕКОВНО ПОСТОЕЊЕ НА ИМЕТО МАКЕДОНЦИ

ИЗЛЕЗЕ НОВА КНИГА СО НАД 1.000 АРХИВСКИ ДОКУМЕНТИ ЗА ВЕКОВНО ПОСТОЕЊЕ НА ИМЕТО МАКЕДОНЦИ

Најновото научно дело „Македонци, милениумски сведоштва за идентитетското име“ на историчарот Бранислав Светозаревиќ-Покорни, денесува досега необјаве ...
МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА ОДБИ ДА ПОДДРЖИ ДВЕ НОВИ КНИГИ ЗА РОКЕНРОЛ ОД ТОШО ФИЛИПОВСКИ ДВА МЕСЕЦА ОТКАКО ЈА ДОБИ НАГРАДАТА „ЈАСМИН“ ЗА ПУБЛИЦИСТИКА

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА ОДБИ ДА ПОДДРЖИ ДВЕ НОВИ КНИГИ ЗА РОКЕНРОЛ ОД ТОШО ФИЛИПОВСКИ ДВА МЕСЕЦА ОТКАКО ЈА ДОБИ НАГРАДАТА „ЈАСМИН“ ЗА ПУБЛИЦИСТИКА

Министерството за култура одбило финансиски да го поддржи издавањето на две нови книги на музичкиот новинар и хроничар Тошо Филиповски, што следува са ...
АКТЕРОТ ПОЛ ЊУМЕН СНИМИЛ ГОВОРНА ВЕРЗИЈА ОД АВТОБИОГРАФИЈАТА КОЈА ЌЕ ИЗЛЕЗЕ 14 ГОДИНИ ПО НЕГОВАТА СМРТ

АКТЕРОТ ПОЛ ЊУМЕН СНИМИЛ ГОВОРНА ВЕРЗИЈА ОД АВТОБИОГРАФИЈАТА КОЈА ЌЕ ИЗЛЕЗЕ 14 ГОДИНИ ПО НЕГОВАТА СМРТ

Пред повеќе децении, актерот Пол Њумен фрустриран од сите неавторизирани биографии и непоткрепени информации за неговиот живот, си снимил своја говорн ...
НЕВИДЛИВИТЕ ИНТЕЛЕКТУАЛКИ ПОМЕЃУ ДВЕТЕ СВЕТСКИ ВОЈНИ ОСВЕТЛЕНИ ВО КНИГА ОД ИВАНА ХАЏИЕВСКА И ЈАНА КОЦЕВСКА

НЕВИДЛИВИТЕ ИНТЕЛЕКТУАЛКИ ПОМЕЃУ ДВЕТЕ СВЕТСКИ ВОЈНИ ОСВЕТЛЕНИ ВО КНИГА ОД ИВАНА ХАЏИЕВСКА И ЈАНА КОЦЕВСКА

Ивана Хаџиевска и Јана Коцевска им дадоа светлина на помалку видливите во историјата и со тоа ги направија видливи, т. е. посветија книга на македонск ...
„НАШИОТ ПАТ – 25 ЖЕНСКИ ПРИКАЗНИ ОД ИСТОРИЈАТА“ – ВОДИЧ ЗА ЖЕНИТЕ КОИ БИЛЕ ПРЕД ВРЕМЕТО

„НАШИОТ ПАТ – 25 ЖЕНСКИ ПРИКАЗНИ ОД ИСТОРИЈАТА“ – ВОДИЧ ЗА ЖЕНИТЕ КОИ БИЛЕ ПРЕД ВРЕМЕТО

Книгата „Нашиот пат - 25 женски приказни од историјата“ на авторките Ивана Хаџиевска, Јана Коцевска и Ивана Дракшиќ, деновиве промовирана во Битола, п ...
ПРИКАЗНАТА ЗА СОНЧЕВИОТ ЧАСОВНИК ОД ХЕРАКЛЕЈА ВО ФОКУСОТ НА НОВАТА КНИГА НА МАРЈАН ТАНУШЕВСКИ ЗА ИСТОРИЈАТА НА БИТОЛА

ПРИКАЗНАТА ЗА СОНЧЕВИОТ ЧАСОВНИК ОД ХЕРАКЛЕЈА ВО ФОКУСОТ НА НОВАТА КНИГА НА МАРЈАН ТАНУШЕВСКИ ЗА ИСТОРИЈАТА НА БИТОЛА

Најстaриот сончев часовник или хорологион во нашето поднебје бил откриен во Хераклеја Линкестис, а датира уште од 157 година од нашата ера. Ова е само ...
1 2 3 5 10 / 50 НАПИСИ