Таг: куќи

1 215 / 15 НАПИСИ
ТРЕБАШЕ ДА БИДЕ ЕЛИТНА НАСЕЛБА ЗА МЛАДИ БРАЧНИ ПАРОВИ, А ПО 6 ГОДИНИ УШТЕ НЕМАМЕ ВОДА И ПРИСТАП, ВЕЛАТ ЖИТЕЛИ НА НАСЕЛБАТА ЈАКА ВО ОПШТИНА ИЛИНДЕН

ТРЕБАШЕ ДА БИДЕ ЕЛИТНА НАСЕЛБА ЗА МЛАДИ БРАЧНИ ПАРОВИ, А ПО 6 ГОДИНИ УШТЕ НЕМАМЕ ВОДА И ПРИСТАП, ВЕЛАТ ЖИТЕЛИ НА НАСЕЛБАТА ЈАКА ВО ОПШТИНА ИЛИНДЕН

Новата елитна населба Јака во Општина Илинден и после 6 години откако почна да се гради, нема вода, пристапни патишта, ниту канализација. Дел од граѓа ...
НОВ ЗЕЛАНД ЗАБРАНИ СТРАНСКИ ДРЖАВЈАНИ ДА КУПУВААТ КУЌИ

НОВ ЗЕЛАНД ЗАБРАНИ СТРАНСКИ ДРЖАВЈАНИ ДА КУПУВААТ КУЌИ

Странците нема да можат да купат домови во Нов Зеланд, одлучи Парламентот, по третото и последно читање на нацрт-законот, како мерка со цел да се спра ...
БИТОЛЧАНЕЦОТ ЗОРАН ЃОРГИЕВ ТРАГА ПО ЗАБОРАВЕНОТО ЕВРЕЈСКО НАСЛЕДСТВО

БИТОЛЧАНЕЦОТ ЗОРАН ЃОРГИЕВ ТРАГА ПО ЗАБОРАВЕНОТО ЕВРЕЈСКО НАСЛЕДСТВО

Битолчанецот Зоран Ѓоргиев трага по заборавеното еврејско наследство на Битола. Не се работи за богатство, туку за евидентирање на куќи и дуќани кои в ...
РУСКИОТ МИГРАНТ СОЛОНЦЕВ ГИ ПРОЕКТИРАЛ НАЈУБАВИТЕ КУЌИ ВО ВЕЛЕС

РУСКИОТ МИГРАНТ СОЛОНЦЕВ ГИ ПРОЕКТИРАЛ НАЈУБАВИТЕ КУЌИ ВО ВЕЛЕС

Во центарот на Велес, на неколку десетини метри оддалеченост са наоѓаат едни од најубавите куќи, примероци на старата велешки архитектура. Улицата го ...
СЕЧА НА 50-ГОДИШНИ ДРВЈА, УРИВАЊЕ КУЌИ И ИЗГРАДБА НА НОВИ ЗГРАДИ ПОВТОРНО ГО КРЕНАА АЕРОДРОМ НА НОЗЕ 

СЕЧА НА 50-ГОДИШНИ ДРВЈА, УРИВАЊЕ КУЌИ И ИЗГРАДБА НА НОВИ ЗГРАДИ ПОВТОРНО ГО КРЕНАА АЕРОДРОМ НА НОЗЕ 

Јавната презентација на Деталниот урбанистички план за градска четврт И 10 во Општина Ародром, уште еднаш ги подели жителите на гласна група која го п ...
1 215 / 15 НАПИСИ