Таг: лекови

1 2 3 9 10 / 87 НАПИСИ
МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ ПРОТЕСТИРАА ОТИ ИМ СТИГНАЛЕ КАЗНИ ЗА ПРЕКУМЕРНО ПИШУВАЊЕ РЕЦЕПТИ ЗА ХРОНИЧНИ БОЛЕСТИ И ЗА АНТИБИОТИЦИ

МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ ПРОТЕСТИРАА ОТИ ИМ СТИГНАЛЕ КАЗНИ ЗА ПРЕКУМЕРНО ПИШУВАЊЕ РЕЦЕПТИ ЗА ХРОНИЧНИ БОЛЕСТИ И ЗА АНТИБИОТИЦИ

Матичните лекари протестираа пред подрачните единици на Фондот за здравство (ФЗО) во повеќе градови низ земјава, револотирани поради изречените казни ...
ЕКСДИРЕКТОРОТ ВАСЕВ И УШТЕ ТРОЈЦА ДОКТОРИ ОД ОНКОЛОГИЈА ОСОМНИЧЕНИ ЗА ЗЛОУПОТРЕБИ И ИЗМАМИ ПРИ ЛЕКУВАЊЕ НА БОЛНИ ОД РАК, ОБВИНИТЕЛСТВОТО ПРЕСМЕТА ДЕКА СЕ ПРОНЕВЕРЕНИ 30 МИЛИОНИ ЕВРА

ЕКСДИРЕКТОРОТ ВАСЕВ И УШТЕ ТРОЈЦА ДОКТОРИ ОД ОНКОЛОГИЈА ОСОМНИЧЕНИ ЗА ЗЛОУПОТРЕБИ И ИЗМАМИ ПРИ ЛЕКУВАЊЕ НА БОЛНИ ОД РАК, ОБВИНИТЕЛСТВОТО ПРЕСМЕТА ДЕКА СЕ ПРОНЕВЕРЕНИ 30 МИЛИОНИ ЕВРА

Обвинителката Ана Гоговска-Јакимовска денеска издаде наредба за почнување на истрага за криминал на Клиниката за онкологија, но истовремено овој случа ...
ЛЕКАРСКАТА КОМОРА И ЗДРУЖЕНИЈАТА НА ПАЦИЕНТИ ЗАЕДНИЧКИ ЌЕ СЕ ВКЛУЧАТ ПО ПРОЦЕСОТ НА ИЗМЕНИ И ДОПОЛНУВАЊА НА ПОЗИТИВНАТА ЛИСТА НА ЛЕКОВИ

ЛЕКАРСКАТА КОМОРА И ЗДРУЖЕНИЈАТА НА ПАЦИЕНТИ ЗАЕДНИЧКИ ЌЕ СЕ ВКЛУЧАТ ПО ПРОЦЕСОТ НА ИЗМЕНИ И ДОПОЛНУВАЊА НА ПОЗИТИВНАТА ЛИСТА НА ЛЕКОВИ

Лекарската комора потпиша Меморандум за соработка со осум здруженија на пациенти, а приоритена активност ќе заедничко вклучување во процесот на измени ...
ДОСЕГА СТИГНАА 25 ПРИЈАВИ ЗА ЛЕКОВИ ЗА РАК, МУЛТИПЛА СКЛЕРОЗА, ХЕМОФИЛИЈА И КАРДИОВАСКУЛАРНИ БОЛЕСТИ ЗА СТАВАЊЕ НА ПОЗИТИВНА ЛИСТА, ВЕЛИ МЕЏИТИ

ДОСЕГА СТИГНАА 25 ПРИЈАВИ ЗА ЛЕКОВИ ЗА РАК, МУЛТИПЛА СКЛЕРОЗА, ХЕМОФИЛИЈА И КАРДИОВАСКУЛАРНИ БОЛЕСТИ ЗА СТАВАЊЕ НА ПОЗИТИВНА ЛИСТА, ВЕЛИ МЕЏИТИ

Во Министерството за здравствo пристигнаа апликации за ставање на лек на позитивна листа, кои ги покриваат индикациите на малигните болести, мултипла ...
ЦЕЛА ГОДИНА СМЕ ПОКРИЕНИ СО ЛЕКОВИТЕ ШТО НИ ГИ НОСАТ, ВЕЛАТ ОД БОЛНИЦАТА ВО ОТЕШЕВО КАДЕ ХОЛАНДСКИОТ БРАЧЕН ПАР БАРС ДОНИРАШЕ ПОМОШ ПО 32. ПАТ

ЦЕЛА ГОДИНА СМЕ ПОКРИЕНИ СО ЛЕКОВИТЕ ШТО НИ ГИ НОСАТ, ВЕЛАТ ОД БОЛНИЦАТА ВО ОТЕШЕВО КАДЕ ХОЛАНДСКИОТ БРАЧЕН ПАР БАРС ДОНИРАШЕ ПОМОШ ПО 32. ПАТ

Холандските хуманитарци, брачниот пар Кес и Јохана Барс и годинава го потврдија нивното пријателство и великодушност кон македонскиот народ, донирајќи ...
ЗАПЛЕНЕТИ 4 ТОНИ АПЧИЊА И ГЕЛ ЗА ПОТЕНЦИЈА РИЗИЧНИ ПО ЗДРАВЈЕТО НА ЛУЃЕТО

ЗАПЛЕНЕТИ 4 ТОНИ АПЧИЊА И ГЕЛ ЗА ПОТЕНЦИЈА РИЗИЧНИ ПО ЗДРАВЈЕТО НА ЛУЃЕТО

Царинската управа објави дека се запленети четири тони апчиња и гел за потенција што не се регистрирани во Регистарот на лекови, со што се опишани как ...
ТЕРАПИЈАТА НА ОНКОЛОГИЈА Е СООДВЕТНА И НЕМА ЗЛОУПОТРЕБИ, ИМ РЕЧЕ ДЕНЕСКА МИНИСТЕРОТ МЕЏИТИ НА ПАЦИЕНТИТЕ

ТЕРАПИЈАТА НА ОНКОЛОГИЈА Е СООДВЕТНА И НЕМА ЗЛОУПОТРЕБИ, ИМ РЕЧЕ ДЕНЕСКА МИНИСТЕРОТ МЕЏИТИ НА ПАЦИЕНТИТЕ

Министерот за здравство Фатмир Меџити ги уверува пациентите на Клиниката за онкологија дека не треба да се сомневаат во квалитетот на терапијата и про ...
ПОТРЕСНИ ЛИЧНИ ПРИКАЗНИ И СКАНДИРАЊА „УБИЈЦИ“ – СТОТИЦИ ГРАЃАНИ ПРОТЕСТИРАА ПРЕД ВЛАДАТА ЗА КРИМИНАЛОТ НА ОНКОЛОГИЈА

ПОТРЕСНИ ЛИЧНИ ПРИКАЗНИ И СКАНДИРАЊА „УБИЈЦИ“ – СТОТИЦИ ГРАЃАНИ ПРОТЕСТИРАА ПРЕД ВЛАДАТА ЗА КРИМИНАЛОТ НА ОНКОЛОГИЈА

Со континуирано извикување „убијци, убијци“ и со палење свеќи за жртвите на здравствениот систем во Македонија, пред Владата се одржа протест поттикна ...
МЕДИЦИНСКАТА СЕСТРА КОЈА ПО ВТОРПАТ БЕШЕ ФАТЕНА ДЕКА КРАДЕ ЛЕКОВИ НЕ РАБОТИ НА КЛИНИКАТА ЗА ОНКОЛОГИЈА ОД 28 ФЕВРУАРИ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРКАТА КЛИСАРОВСКА

МЕДИЦИНСКАТА СЕСТРА КОЈА ПО ВТОРПАТ БЕШЕ ФАТЕНА ДЕКА КРАДЕ ЛЕКОВИ НЕ РАБОТИ НА КЛИНИКАТА ЗА ОНКОЛОГИЈА ОД 28 ФЕВРУАРИ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРКАТА КЛИСАРОВСКА

Медицинската сестра од Клиниката за онкологија и радиотерапија, која на 28 февруари беше фатена при повторна кражба на лекови, доби отказно решение на ...
ОДГОВОРНОСТА ЗА КРИМИНАЛОТ СО ЛЕКОВИ ЗА РАК НА КЛИНИКАТА ЗА ОНКОЛОГИЈА ИМА ИМЕ И ПРЕЗИМЕ, ВЛАДАТА НЕМА ДА ИНТЕРВЕНИРА И ДА ЗАШТИТИ НИКОГО, РЕЧЕ КОВАЧЕВСКИ

ОДГОВОРНОСТА ЗА КРИМИНАЛОТ СО ЛЕКОВИ ЗА РАК НА КЛИНИКАТА ЗА ОНКОЛОГИЈА ИМА ИМЕ И ПРЕЗИМЕ, ВЛАДАТА НЕМА ДА ИНТЕРВЕНИРА И ДА ЗАШТИТИ НИКОГО, РЕЧЕ КОВАЧЕВСКИ

Одговорноста за криминалот со лековите за рак на Клиниката за онкологија има име и презиме, и врз основа на докази ќе бидат санкционирани оние што го ...
1 2 3 9 10 / 87 НАПИСИ