Таг: Мајка Тереза

1 2 3 4 5 40 / 46 НАПИСИ
БИТОЛСКАТА МАЈКА ТЕРЕЗА ГИ ЗГРИЖИЛА ТРИТЕ СИРАЧИЊА НА ПИТУ ГУЛИ

БИТОЛСКАТА МАЈКА ТЕРЕЗА ГИ ЗГРИЖИЛА ТРИТЕ СИРАЧИЊА НА ПИТУ ГУЛИ

И Битола имала своја Мајка Тереза. Народот ја нарекувал Мајка Шумљанска, а нејзините хумани дела историчарите ги споредуваат со големите светски добро ...
АЛАЃОЗОВСКИ ДВА МЕСЕЦА РАЗГОВАРА СО ШИЛЕГОВ И БОГДАНОВИЌ ШТО ДА ПРАВАТ СО СПОМЕНИКОТ НА МАЈКА ТЕРЕЗА

АЛАЃОЗОВСКИ ДВА МЕСЕЦА РАЗГОВАРА СО ШИЛЕГОВ И БОГДАНОВИЌ ШТО ДА ПРАВАТ СО СПОМЕНИКОТ НА МАЈКА ТЕРЕЗА

Министерството за култура уште не знае што ќе прави со споменикот на Мајка Тереза, односно дали тој ќе се догради или ќе биде отстранет. Министерот Ро ...
СПОМЕНИКОТ НА МАЈКА ТЕРЕЗА НА ПЛОШТАД ЗАМРЗНАТ ДОДЕКА НЕ СЕ РЕШИ ДАЛИ ЌЕ СЕ ДОГРАДИ ИЛИ ОТСТРАНИ

СПОМЕНИКОТ НА МАЈКА ТЕРЕЗА НА ПЛОШТАД ЗАМРЗНАТ ДОДЕКА НЕ СЕ РЕШИ ДАЛИ ЌЕ СЕ ДОГРАДИ ИЛИ ОТСТРАНИ

Споменикот на Мајка Тереза на Плоштадот Македонија во Скопје е во замрзната фаза, додека Министерството за култура не одлучи дали ќе биде дообликуван ...
ЗАЕВ ЌЕ ГО ДОГРАДИ СПОМЕНИКОТ НА СУБРАТА РОЈ КОГА ЌЕ НАЈДЕ 4 МИЛИОНИ ЕВРА

ЗАЕВ ЌЕ ГО ДОГРАДИ СПОМЕНИКОТ НА СУБРАТА РОЈ КОГА ЌЕ НАЈДЕ 4 МИЛИОНИ ЕВРА

Министерството за култура ќе го догради споменикот на Мајка Тереза на Плоштадот Македонија во Скопје, кога ќе обезбеди околу 4 милиони евра, колку тре ...
АЛБАНСКИ УМЕТНИК НАПРАВИ МОЗАИК СО ЛИКОТ НА МАЈКА ТЕРЕЗА СО ХЕФТАЛКА

АЛБАНСКИ УМЕТНИК НАПРАВИ МОЗАИК СО ЛИКОТ НА МАЈКА ТЕРЕЗА СО ХЕФТАЛКА

Албански уметник направи мозаик со портретот на Мајка Тереза користејќи хефталка како повик до европските земји да престанат да подигнуваат огради за ...
ПАПСКИ КАРДИНАЛ ОДРЖА МИСА ЗА МАЈКА ТЕРЕЗА НА ПЛОШТАДОТ „МАКЕДОНИЈА“

ПАПСКИ КАРДИНАЛ ОДРЖА МИСА ЗА МАЈКА ТЕРЕЗА НА ПЛОШТАДОТ „МАКЕДОНИЈА“

Специјалниот папски кардинал, сараевскиот надбискуп Винко Пулиќ, одржа понтификална света миса по повод прогласувањето на Мајка Тереза за светица мина ...
НЕСУДЕНИОТ ПОДАРОК ОД СУБРАТА – СПОМЕНИКОТ МАЈКА ТЕРЕЗА ОД 5,5 МИЛИОНИ ЕВРА ТРЕБА ДА Е ГОТОВ ДО АПРИЛ

НЕСУДЕНИОТ ПОДАРОК ОД СУБРАТА – СПОМЕНИКОТ МАЈКА ТЕРЕЗА ОД 5,5 МИЛИОНИ ЕВРА ТРЕБА ДА Е ГОТОВ ДО АПРИЛ

Грандиозниот споменик на Мајка Тереза на Плоштад Македонија во Скопје, кој ќе чини најмалку 5,5 милиони евра, треба да биде готов до април следната го ...
И СКОПСКАТА БИСКУПИЈА ГО ОДБЕЛЕЖА ПРОГЛАСУВАЊЕТО НА МАЈКА ТЕРЕЗА ЗА СВЕТИЦА

И СКОПСКАТА БИСКУПИЈА ГО ОДБЕЛЕЖА ПРОГЛАСУВАЊЕТО НА МАЈКА ТЕРЕЗА ЗА СВЕТИЦА

Католичката црква во Скопје одржа миса во спомен куќата на Мајка Тереза со која го одбележа нејзиното прогласување за светица во Ватикан. Со денешнат ...
ПАПАТА ЈА ПРОГЛАСИ МАЈКА ТЕРЕЗА ЗА СВЕТИЦА И ПРИМЕР ЗА МИЛОСРДИЕ

ПАПАТА ЈА ПРОГЛАСИ МАЈКА ТЕРЕЗА ЗА СВЕТИЦА И ПРИМЕР ЗА МИЛОСРДИЕ

Десетици илјади верници, богати и сиромашни, моќни и бездомни, го исполнија плоштадот „Свети Петар“ во Ватикан денеска за прогласувањето за светица на ...
МАЈКА ТЕРЕЗА ДЕНЕСКА ЌЕ БИДЕ ПРОГЛАСЕНА ЗА СВЕТИЦА, МАКЕДОНСКАТА ДЕЛЕГАЦИЈА ВО РИМ НЕКОМПЛЕТНА

МАЈКА ТЕРЕЗА ДЕНЕСКА ЌЕ БИДЕ ПРОГЛАСЕНА ЗА СВЕТИЦА, МАКЕДОНСКАТА ДЕЛЕГАЦИЈА ВО РИМ НЕКОМПЛЕТНА

Додека папата Фрањо се подготвува да ја прогласи Мајка Тереза за светица денеска во Ватикан, дел од македонските лидери отпатуваа во Рим да присуствув ...
1 2 3 4 5 40 / 46 НАПИСИ