Таг: македонска музика

МАКЕДОНСКИТЕ КОМПОЗИТОРИ СЕ УСПЕШНИ НА СВЕТСКИТЕ СЦЕНИ, А ДОМА НЕМА НИ КАДЕ ДА ГИ ЕМИТУВААТ, ВЕЛИ ВАЛЕНТИНА ВЕЛКОВСКА-ТРАЈАНОВСКА, НОВАТА ПРЕТСЕДАТЕЛКА НА СОКОМ

МАКЕДОНСКИТЕ КОМПОЗИТОРИ СЕ УСПЕШНИ НА СВЕТСКИТЕ СЦЕНИ, А ДОМА НЕМА НИ КАДЕ ДА ГИ ЕМИТУВААТ, ВЕЛИ ВАЛЕНТИНА ВЕЛКОВСКА-ТРАЈАНОВСКА, НОВАТА ПРЕТСЕДАТЕЛКА НА СОКОМ

Композиторката и професорка Валентина Велковска-Трајановска е нова претседателка на Сојузот на композитори на Македонија (СОКОМ). Во 75-годишната исто ...
ОД УТРЕ ПОВТОРНО Е ДОЗВОЛЕНА МАКЕДОНСКА МУЗИКА, ЗАМП ЈА ТРГНА ЗАБРАНАТА

ОД УТРЕ ПОВТОРНО Е ДОЗВОЛЕНА МАКЕДОНСКА МУЗИКА, ЗАМП ЈА ТРГНА ЗАБРАНАТА

Здружението за заштита на авторските музички права (ЗАМП) ја тргна забраната за јавно емитување македонска музика што беше воведена на 17 септември ми ...
ЗАМП БАРА ЗАБРАНАТА ЗА МАКЕДОНСКА МУЗИКА ДА СЕ ПОЧИТУВА, НЕ ЈА ПРИФАЌА ОДЛУКАТА НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА

ЗАМП БАРА ЗАБРАНАТА ЗА МАКЕДОНСКА МУЗИКА ДА СЕ ПОЧИТУВА, НЕ ЈА ПРИФАЌА ОДЛУКАТА НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА

ЗАМП им препорача на трговските радиодифузни друштва да продолжат да се придржуваат до одлуките на авторите на ЗАМП се додека судот не донесе правосил ...
МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА ЈА ЗАПРЕ ЗАБРАНАТА ЗА МАКЕДОНСКА МУЗИКА НА ЗАМП

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА ЈА ЗАПРЕ ЗАБРАНАТА ЗА МАКЕДОНСКА МУЗИКА НА ЗАМП

Министерство за култура донесе решение за запирање на забраната на ЗАМП за емитување македонска музика по медиумите со образложение дека е противзакон ...
ОД ПОЛНОЌ ЌЕ НЕМА СРПСКА И МАКЕДОНСКА МУЗИКА

ОД ПОЛНОЌ ЌЕ НЕМА СРПСКА И МАКЕДОНСКА МУЗИКА

Забраната за емитување српска музика стартува од ноќва на полноќ, а од пред десет дена е забрането емитување македонска музика, па на македонските тел ...
ЗАБРАНЕТ ФОЛК ФЕСТ ВАЛАНДОВО ПОРАДИ МАКЕДОНСКА МУЗИКА

ЗАБРАНЕТ ФОЛК ФЕСТ ВАЛАНДОВО ПОРАДИ МАКЕДОНСКА МУЗИКА

Фолк фест Валандово нема да се одржи викендов како што беше планирано, дознава САКАМДАКАЖАМ.МК. Причината е забраната од ЗАМП до медиумите да не емиту ...
СОКОМ-МАП БАРА БЕТИ ДА МУ ЈА ОДЗЕМЕ ЛИЦЕНЦАТА НА ЗАМП ЗА ДА СЕ ЕМИТУВА МАКЕДОНСКА МУЗИКА

СОКОМ-МАП БАРА БЕТИ ДА МУ ЈА ОДЗЕМЕ ЛИЦЕНЦАТА НА ЗАМП ЗА ДА СЕ ЕМИТУВА МАКЕДОНСКА МУЗИКА

Oрганизацијата СОКОМ-МАП, основана од Сојузот на композиторите на Македонија – СОКОМ, го повика Министерството за култура итно да му  ја одземе лиценц ...
7 / 7 НАПИСИ