Таг: мамограф

1 2 10 / 12 НАПИСИ
КУМАНОВСКАТА БОЛНИЦА 4 ГОДИНИ НЕМА МАМОГРАФ, ЛЕКАРИТЕ НЕМААТ УВИД КОЛКАВ Е БРОЈОТ НА НОВИ БОЛНИ ОД РАК НА ДОЈКА

КУМАНОВСКАТА БОЛНИЦА 4 ГОДИНИ НЕМА МАМОГРАФ, ЛЕКАРИТЕ НЕМААТ УВИД КОЛКАВ Е БРОЈОТ НА НОВИ БОЛНИ ОД РАК НА ДОЈКА

Повеќе од 4 години не работи мамографот во Кумановската болница, па 30 илјади жени се оставени без соодветна здравствена заштита. Стариот апарат, кој ...
ЦЕЛА ГОДИНА РАСИПАН МАМОГРАФОТ ВО СТРУМИЧКАТА БОЛНИЦА, БОЛНИТЕ ОД РАК НА ДОЈКА ПЛАЌААТ ЗА ПРИВАТНИ КОНТРОЛИ

ЦЕЛА ГОДИНА РАСИПАН МАМОГРАФОТ ВО СТРУМИЧКАТА БОЛНИЦА, БОЛНИТЕ ОД РАК НА ДОЈКА ПЛАЌААТ ЗА ПРИВАТНИ КОНТРОЛИ

Речиси цела година не функционира мамографот во Струмичката болница кој беше дониран пред повеќе од 10-тина години, поради што пацинтките од овој реги ...
МЕСТО НА ОСМОМАРТОВСКО ОРО, ЖЕНИТЕ ВО БИТОЛА НА БЕСПЛАТЕН МАМОГРАФСКИ ПРЕГЛЕД

МЕСТО НА ОСМОМАРТОВСКО ОРО, ЖЕНИТЕ ВО БИТОЛА НА БЕСПЛАТЕН МАМОГРАФСКИ ПРЕГЛЕД

За неполн час се пополни списокот за бесплатен мамографски преглед на жени од Битола и околните општини. Организацијата на жени, во соработка со Кл ...
КУМАНОВСКАТА БОЛНИЦА ДВЕ ГОДИНИ НЕМА МАМОГРАФ, БОЛНИТЕ ЦЕНАТА ЈА ПЛАЌААТ СО ЖИВОТИ

КУМАНОВСКАТА БОЛНИЦА ДВЕ ГОДИНИ НЕМА МАМОГРАФ, БОЛНИТЕ ЦЕНАТА ЈА ПЛАЌААТ СО ЖИВОТИ

Повеќе од 2 години не работи мамографот во Општата болница Куманово. Стариот апарат се расипа на 15 октомври 2017 и оттогаш надлежните само ветуваа де ...
ДВОЈНО ЧИТАЊЕ НА МАМОГРАФСКИТЕ СЛИКИ ВО ШЕСТ ЦЕНТРИ ЗА ДА СЕ ЗГОЛЕМИ БРОЈОТ НА РАНО ОТКРИЕНИ СЛУЧАИ НА РАК НА ДОЈКА

ДВОЈНО ЧИТАЊЕ НА МАМОГРАФСКИТЕ СЛИКИ ВО ШЕСТ ЦЕНТРИ ЗА ДА СЕ ЗГОЛЕМИ БРОЈОТ НА РАНО ОТКРИЕНИ СЛУЧАИ НА РАК НА ДОЈКА

Мамографските слики за откривање рак на дојка ќе бидат независно анализирани од двајца радиолози. Новиот начин на работење е воведен во шест центри во ...
КУМАНОВО НЕМА ДОВОЛНО ГИНЕКОЛОЗИ И НИТУ ЕДЕН МАМОГРАФ ВО ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО

КУМАНОВО НЕМА ДОВОЛНО ГИНЕКОЛОЗИ И НИТУ ЕДЕН МАМОГРАФ ВО ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО

Во Куманово нема доволно гинеколози и ниту еден мамограф во јавното здравство, па жените се принудени да чекаат со недели или да патуваат во други гра ...
СЕ РАСИПА МАМОГРАФОТ ВО ПОЛИКЛИНИКА БУКУРЕШТ

СЕ РАСИПА МАМОГРАФОТ ВО ПОЛИКЛИНИКА БУКУРЕШТ

Новиот дигитален мамограф во поликлиниката Букурешт е во дефект, а во останатите поликлиники слободен термин за снимање нема до крајот на годината. Сп ...
РАСИПАНИОТ МАМОГРАФ НА ШТИПСКАТА БОЛНИЦА ЦЕЛА ГОДИНА ГО ЧЕКА РЕЗЕРВНИОТ ДЕЛ

РАСИПАНИОТ МАМОГРАФ НА ШТИПСКАТА БОЛНИЦА ЦЕЛА ГОДИНА ГО ЧЕКА РЕЗЕРВНИОТ ДЕЛ

Повеќе од една година мамографот во штипската Клиничка болница е расипан и не работи. Компјутерскиот мамограф од јапонско производство беше во функциј ...
МАМОГРАФОТ ВО КУМАНОВО НЕ РАБОТИ ЦЕЛА ГОДИНА, НОВ НАЈРАНО ВО ОКТОМВРИ

МАМОГРАФОТ ВО КУМАНОВО НЕ РАБОТИ ЦЕЛА ГОДИНА, НОВ НАЈРАНО ВО ОКТОМВРИ

Повеќе од 10 месеци не работи мамографот во Општата болница Куманово. Апаратот кој е стар 34 години во 1996 година бил донесен како донација на Одделе ...
ТЕРМИН ЗА МАМОГРАФ НЕМА ВО НАРЕДНИТЕ ТРИ МЕСЕЦИ

ТЕРМИН ЗА МАМОГРАФ НЕМА ВО НАРЕДНИТЕ ТРИ МЕСЕЦИ

Мамографот во болницата за хируршки болести „Св. Наум Охридски“ повеќе од еден месец е расипан, а слободен термин за овој вид дијагностичка процедура ...
1 2 10 / 12 НАПИСИ