Таг: Мартин Кочовски

ВОДИТЕЛКАТА СЕ СОБУ БОСА, ОБЕЗБЕДУВАЊЕТО ЈА ИСТЕРА ОД СЦЕНАТА НА ЗАТВАРАЊЕТО НА „МАНАКИ“

ВОДИТЕЛКАТА СЕ СОБУ БОСА, ОБЕЗБЕДУВАЊЕТО ЈА ИСТЕРА ОД СЦЕНАТА НА ЗАТВАРАЊЕТО НА „МАНАКИ“

На свеченото затворање на фестивалот „Браќа Манаки“ во Битола, што е во тек, водителката од отворањето се качи на сцена и се собу боса. По ова, обезбе ...
СЛИВИТЕ И ПРАСКИТЕ ГО ОТКАЖАЛЕ ПЕРФОРМАНСОТ НА КОЧОВСКИ ЗА ЗАТВАРАЊЕТО НА „МАНАКИ“

СЛИВИТЕ И ПРАСКИТЕ ГО ОТКАЖАЛЕ ПЕРФОРМАНСОТ НА КОЧОВСКИ ЗА ЗАТВАРАЊЕТО НА „МАНАКИ“

Поради ѓубрето што ќе се направело од праските, сливите и дињите истурени на сцена, фестивалот го откажал вечерашниот перформанс на Мартин Кочовски за ...
СИТЕ СМЕ ГОЛИ И БОСИ, ПРОТЕСТИРААТ АВТОРИТЕ НА ЗАБРАНЕТИОТ ПЕРФОРМАНС НА „БРАЌА МАНАКИ“

СИТЕ СМЕ ГОЛИ И БОСИ, ПРОТЕСТИРААТ АВТОРИТЕ НА ЗАБРАНЕТИОТ ПЕРФОРМАНС НА „БРАЌА МАНАКИ“

„Сакаме да кажеме „Movie On!” ама фашистичките мозоци не’ тегнат назад. Овде треба да направиме место за „Feel the Light!“ ама тоа не се случува како ...
ЗАБРАНЕТА ПРЕТСТАВАТА ЗА ЗАТВОРАЊЕТО НА „БРАЌА МАНАКИ“ ВО БИТОЛА

ЗАБРАНЕТА ПРЕТСТАВАТА ЗА ЗАТВОРАЊЕТО НА „БРАЌА МАНАКИ“ ВО БИТОЛА

Фестивалот „Браќа Манаки“ ја откажа изведбата на перформансот кој беше предвиден за затворањето на фестивалската вечер во сабота, потврди за САКАМДАКА ...
МЕ ПРОВОЦИРААТ ЛИЦЕМЕРИЕТО И ЦРВЕНИОТ ТЕПИХ, ВЕЛИ БИТОЛСКИОТ РЕЖИСЕР МАРТИН КОЧОВСКИ

МЕ ПРОВОЦИРААТ ЛИЦЕМЕРИЕТО И ЦРВЕНИОТ ТЕПИХ, ВЕЛИ БИТОЛСКИОТ РЕЖИСЕР МАРТИН КОЧОВСКИ

Мартин Кочовски ќе го режира и затворањето на 37. издание на фестивалот на филмска камера „Браќа Манаки“, в сабота во Битола. Кочовски го режираше отв ...
„МАНАКИ“ ОТВОРИ СО УДИРАЊЕ КАДАР НА ГОЛО

„МАНАКИ“ ОТВОРИ СО УДИРАЊЕ КАДАР НА ГОЛО

Во препознатлив стил на режисерот Мартин Кочовски, свеченото отворање на фестивалот „Браќа Манаки“, што е во тек во Битола, почна со слободни, непурит ...
6 / 6 НАПИСИ