Таг: маски

1 5 6 768 / 68 НАПИСИ
РИТУАЛНА УМЕТНОСТ ОД ЗАПАДНА АФРИКА НА ИЗЛОЖБА ВО МУЗЕЈОТ НА МАКЕДОНИЈА

РИТУАЛНА УМЕТНОСТ ОД ЗАПАДНА АФРИКА НА ИЗЛОЖБА ВО МУЗЕЈОТ НА МАКЕДОНИЈА

Над седумдесет дрвени маски, скулптури, ткаенини и фотографии од Западна Африка содржи изложбата „Духовите на Африка: ритуална западноафриканска уметн ...
ПОЧНА СТРУМИЧКИОТ КАРНЕВАЛ, В САБОТА ПАРАДА НА 42 ГРУПИ

ПОЧНА СТРУМИЧКИОТ КАРНЕВАЛ, В САБОТА ПАРАДА НА 42 ГРУПИ

Со предавањето на клучот на градот од градоначалникот Коста Јаневски на струмичките карневалци стартуваа осумдневните активности од годинашново издани ...
ЗАГАДУВАЊЕТО И ПАТНИТЕ ТРОШОЦИ НА ПРАТЕНИЦИТЕ ДЕЛ ОД МАСКИТЕ НА ВЕВЧАНСКИОТ КАРНЕВАЛ

ЗАГАДУВАЊЕТО И ПАТНИТЕ ТРОШОЦИ НА ПРАТЕНИЦИТЕ ДЕЛ ОД МАСКИТЕ НА ВЕВЧАНСКИОТ КАРНЕВАЛ

Загадувањето, патните трошоци на пратениците, двојазичноста, нападот во Собранието на 27 април, правата на ЛГБТ заедницата, беа само дел од пораките и ...
НАМАЛЕН ПРАГОТ ЗА АЛАРМИРАЊЕ, ИТНИ МЕРКИ ЌЕ ИМА АКО ДВА ДЕНА ПО РЕД Е ЕКСТРЕМНО ЗАГАДЕНО

НАМАЛЕН ПРАГОТ ЗА АЛАРМИРАЊЕ, ИТНИ МЕРКИ ЌЕ ИМА АКО ДВА ДЕНА ПО РЕД Е ЕКСТРЕМНО ЗАГАДЕНО

Денес стапија на сила измените на уредбата за граничните вредности на загадувачки материи, со кои се менува прагот за алармирање кога централните и ло ...
НАД 1.500 УЧЕСНИЦИ ПОД МАСКИ НА КАРНЕВАЛОТ „ПРОЧКА 2017“ ВО ПРИЛЕП

НАД 1.500 УЧЕСНИЦИ ПОД МАСКИ НА КАРНЕВАЛОТ „ПРОЧКА 2017“ ВО ПРИЛЕП

Над 1.000 маски од земјава и странство со преку 1.500 учесници денеска продефилираа во центарот на Прилеп на манифестацијата „Прочка - Меѓународен кар ...
СТРУМИЦА Е БАЛКАНСКИОТ РИО – ДЕФИЛЕ НА НАД 2.000 МАСКИ НА КАРНЕВАЛОТ

СТРУМИЦА Е БАЛКАНСКИОТ РИО – ДЕФИЛЕ НА НАД 2.000 МАСКИ НА КАРНЕВАЛОТ

Цели четири часа траеше големото карневалско дефиле во Струмица на кое своите маски ги претставија повеќе од 2.000 учесници од земјава и странство. Ра ...
НАД ИЛЈАДА МАСКИ НА ВЕВЧАНСКИОТ КАРНЕВАЛ

НАД ИЛЈАДА МАСКИ НА ВЕВЧАНСКИОТ КАРНЕВАЛ

Вевчанскиот карневал почна денеска со поворка на повеќе од илјада маскирани василичари од вевчанските маала, кои се споија на плоштадот пред зградата ...
БРЗА ПОМОШ И ВОДЕНИ ТОПОВИ ПРЕД СОБРАНИЕ, ПОЛИЦИЈАТА ГО СПРЕЧИ УРИВАЊЕТО НА ПРОМЕТЕЈ

БРЗА ПОМОШ И ВОДЕНИ ТОПОВИ ПРЕД СОБРАНИЕ, ПОЛИЦИЈАТА ГО СПРЕЧИ УРИВАЊЕТО НА ПРОМЕТЕЈ

Полицијата ги истурка демонстрантите и го спречи нивниот обид да го урнат Прометеј. Го обиколи споменикот, а демонстрантите ги потисна да излезат на б ...
1 5 6 768 / 68 НАПИСИ