Таг: матични лекари

1 2 3 8 10 / 71 НАПИСИ
МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ ПРОТЕСТИРАА ОТИ ИМ СТИГНАЛЕ КАЗНИ ЗА ПРЕКУМЕРНО ПИШУВАЊЕ РЕЦЕПТИ ЗА ХРОНИЧНИ БОЛЕСТИ И ЗА АНТИБИОТИЦИ

МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ ПРОТЕСТИРАА ОТИ ИМ СТИГНАЛЕ КАЗНИ ЗА ПРЕКУМЕРНО ПИШУВАЊЕ РЕЦЕПТИ ЗА ХРОНИЧНИ БОЛЕСТИ И ЗА АНТИБИОТИЦИ

Матичните лекари протестираа пред подрачните единици на Фондот за здравство (ФЗО) во повеќе градови низ земјава, револотирани поради изречените казни ...
СЕ ЧУВСТВУВАМЕ НЕБЕЗБЕДНИ, САКАМЕ ПОРИГОРОЗНИ КАЗНИ ЗА НАПАД НА ЗДРАВСТВЕН РАБОТНИК, ВЕЛИ Д-Р ЧОЛАКОВА-ДЕРВИШОВА ЗА ДЕНЕШНИОТ ПРОТЕСТ НА МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ ПО УБИСТВОТО НА КОЛЕГА

СЕ ЧУВСТВУВАМЕ НЕБЕЗБЕДНИ, САКАМЕ ПОРИГОРОЗНИ КАЗНИ ЗА НАПАД НА ЗДРАВСТВЕН РАБОТНИК, ВЕЛИ Д-Р ЧОЛАКОВА-ДЕРВИШОВА ЗА ДЕНЕШНИОТ ПРОТЕСТ НА МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ ПО УБИСТВОТО НА КОЛЕГА

Се чувствуваме небезбедни, бидејќи сите имаме пациенти кои се психички нестабилни, кои се зависници, со анксиозноно депресивни состојби, биполарни рас ...
ПРИВАТНИТЕ ДОКТОРИ БАРААТ ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА КАПИТАЦИЈАТА, КАКО ШТО СЕ ПОКАЧИЈА ПЛАТИТЕ ВО ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО

ПРИВАТНИТЕ ДОКТОРИ БАРААТ ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА КАПИТАЦИЈАТА, КАКО ШТО СЕ ПОКАЧИЈА ПЛАТИТЕ ВО ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО

Приватните доктори од Македонија преку нивното здружение побараа повисока вредност на капитациониот бод, со што ќе можат да имаат и повисоки плати. Ов ...
НАД 1.000 РЕЦЕПТИ ЗА ХРОНИЧНА ТЕРАПИЈА ПРЕПИШАНИ ЗА ЕДЕН ДЕН ОД МАТИЧНИ ЛЕКАРИ, ЗА КОИ ГРАЃАНИТЕ ЧЕКАА СО ДЕНОВИ И МЕСЕЦИ НА КЛИНИКИТЕ

НАД 1.000 РЕЦЕПТИ ЗА ХРОНИЧНА ТЕРАПИЈА ПРЕПИШАНИ ЗА ЕДЕН ДЕН ОД МАТИЧНИ ЛЕКАРИ, ЗА КОИ ГРАЃАНИТЕ ЧЕКАА СО ДЕНОВИ И МЕСЕЦИ НА КЛИНИКИТЕ

Само во текот на вчерашниот ден, 506 пациенти добиле терапија за своето хронично заболување од матичниот лекар, за која досега мораа да чекаат и самит ...
ПОТРЕБНА Е ПРОМЕНА НА АНЕКС ДОГОВОРОТ СО ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО ОТКАКО СЕ ИСПОЛНИ БАРАЊЕТО МАТИЧНИТЕ ДА ПРЕПИШУВААТ ТЕРАПИЈА ЗА ХРОНИЧНО БОЛНИТЕ, ВЕЛИ ЧОЛАКОВА-ДЕРВИШОВА

ПОТРЕБНА Е ПРОМЕНА НА АНЕКС ДОГОВОРОТ СО ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО ОТКАКО СЕ ИСПОЛНИ БАРАЊЕТО МАТИЧНИТЕ ДА ПРЕПИШУВААТ ТЕРАПИЈА ЗА ХРОНИЧНО БОЛНИТЕ, ВЕЛИ ЧОЛАКОВА-ДЕРВИШОВА

Пациентите се запознаени со новите кои стапија на сила и со кои тие можат преку матичните доктори да добиваат терапија за најчестите хронични заболува ...
ДОКТОРИТЕ ОД ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО ЗАМИНУВААТ ВО ПРИВАТНОТО, ПА СЕ РАЗВИВА ЗДРАВСТВЕН ТУРИЗАМ ВО ПОТРАГА ПО СЛОБОДЕН МОЈ ТЕРМИН

ДОКТОРИТЕ ОД ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО ЗАМИНУВААТ ВО ПРИВАТНОТО, ПА СЕ РАЗВИВА ЗДРАВСТВЕН ТУРИЗАМ ВО ПОТРАГА ПО СЛОБОДЕН МОЈ ТЕРМИН

Сѐ потешко се доаѓа до преглед кај специјалист преку Мој термин, се жалат и пациентите и матичните доктори. Причината според д-р Лили Чолакова-Дервишо ...
ОД УТРЕ МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ ЌЕ МОЖЕ ДА ПРЕПИШУВААТ ЛЕКОВИ ЗА ВИСОК ПРИТИСОК, ДИЈАБЕТЕС, АСТМА И ХИПОТИРОИДИЗАМ

ОД УТРЕ МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ ЌЕ МОЖЕ ДА ПРЕПИШУВААТ ЛЕКОВИ ЗА ВИСОК ПРИТИСОК, ДИЈАБЕТЕС, АСТМА И ХИПОТИРОИДИЗАМ

Матичните лекари ќе можат да препишуваат терапија за најчестите хронични заболувања и состојби – хипертензија, дијабетес, хронична опструктивна белодр ...
АКО ЛЕКАРИТЕ СИ ЈА РАБОТЕЛЕ РАБОТАТА, ЗОШТО ИМАМЕ ТОЛКУ МНОГУ НЕВАКЦИНИРАНИ ДЕЦА?, ВЕЛИ ЕПИДЕМИОЛОГОТ Д-Р ДАНИЛОВСКИ ЗА ПОСЛЕДНИОТ ИЗВЕШТАЈ НА УНИЦЕФ

АКО ЛЕКАРИТЕ СИ ЈА РАБОТЕЛЕ РАБОТАТА, ЗОШТО ИМАМЕ ТОЛКУ МНОГУ НЕВАКЦИНИРАНИ ДЕЦА?, ВЕЛИ ЕПИДЕМИОЛОГОТ Д-Р ДАНИЛОВСКИ ЗА ПОСЛЕДНИОТ ИЗВЕШТАЈ НА УНИЦЕФ

Ако се вакцините задолжителни со закон, зошто не се спроведува законот?, вели епидемиологот проф. д-р Драган Даниловски за последниот поразителен изве ...
ЗАПОЧНА ВАКЦИНАЦИЈАТА ПРОТИВ СЕЗОНСКИ ГРИП, ДЕЛ ОД ПАЦИЕНТИТЕ СЕ ЖАЛАТ ДЕКА МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ ОДБИЛЕ ДА ГИ ПРИЈАВАТ ЗА ТЕРМИН

ЗАПОЧНА ВАКЦИНАЦИЈАТА ПРОТИВ СЕЗОНСКИ ГРИП, ДЕЛ ОД ПАЦИЕНТИТЕ СЕ ЖАЛАТ ДЕКА МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ ОДБИЛЕ ДА ГИ ПРИЈАВАТ ЗА ТЕРМИН

Започна бесплатната вакцинација за сезонски грип. Одѕивот во Центарот за јавно здравје Велес е голем, до 11 часот веќе беа вакцинирани 70 лица, а приј ...
ПРОТЕСТОТ Е ПОДДРЖАН ОД РЕЧИСИ СИТЕ ПРИВАТНИ ЛЕКАРИ, МАЛКУ ПАЦИЕНТИ СЕ ЈАВУВААТ НА ПРЕГЛЕД, ВЕЛИ ЧОЛАКОВА-ДЕРВИШОВА

ПРОТЕСТОТ Е ПОДДРЖАН ОД РЕЧИСИ СИТЕ ПРИВАТНИ ЛЕКАРИ, МАЛКУ ПАЦИЕНТИ СЕ ЈАВУВААТ НА ПРЕГЛЕД, ВЕЛИ ЧОЛАКОВА-ДЕРВИШОВА

Лекарите од приватното здравство протестираат и примаат само итни случаи. Досега немало повратна реакција од Министерството за здравство и од Фондот з ...
1 2 3 8 10 / 71 НАПИСИ