Таг: МЕПСО

1 2 3 4 10 / 33 НАПИСИ
ПОЧНА ДА СЕ КОРИСТИ ДАЛНОВОДОТ ВЕЛЕС-ОВЧЕ ПОЛЕ, СЕ ИЗГРАДИ ЗА ЕДНА ГОДИНА И ЧИНИ 2.3 МИЛИОНИ ЕВРА

ПОЧНА ДА СЕ КОРИСТИ ДАЛНОВОДОТ ВЕЛЕС-ОВЧЕ ПОЛЕ, СЕ ИЗГРАДИ ЗА ЕДНА ГОДИНА И ЧИНИ 2.3 МИЛИОНИ ЕВРА

Пуштен е во употреба новиот далновод кој ги поврзува трансформаторските станици Велес и Овче Поле. Изградбата започна на 18 декември 2022, во близина ...
ПТИЦА КОЈА ПРЕЛЕТАЛА НАД ТРАФОСТАНИЦА НА МЕПСО ЈА ПРЕКИНАЛА СТРУЈАТА ВО ДВАТА БЛOКА НА РЕК „БИТОЛА“

ПТИЦА КОЈА ПРЕЛЕТАЛА НАД ТРАФОСТАНИЦА НА МЕПСО ЈА ПРЕКИНАЛА СТРУЈАТА ВО ДВАТА БЛOКА НА РЕК „БИТОЛА“

Птица која прелетала над трафостаницата на МЕПСО во близина на РЕК „Битола“ предизвикала прекин во напојувањето со струја од половина час, а со тоа и ...
УПРАВНИОТ ОДБОР НА ДРЖАВНАТА МЕПСО ИМ ОТПИШАЛ ДОЛГ ОД 14 МИЛИОНИ ЕВРА НА ЧЕТИРИ ПРИВАТНИ ТРГОВЦИ СО СТРУЈА

УПРАВНИОТ ОДБОР НА ДРЖАВНАТА МЕПСО ИМ ОТПИШАЛ ДОЛГ ОД 14 МИЛИОНИ ЕВРА НА ЧЕТИРИ ПРИВАТНИ ТРГОВЦИ СО СТРУЈА

Членовите на Управниот одбор на АД МЕПСО: Ева Шуклева, Борко Алексоски, кои сега се сменети, како и сè уште актуелните членови Билен Саљији, Љупчо Зик ...
НЕМА ЗАСТОЈ ВО ПРОИЗВОДСТВОТО НА СТРУЈА, ПАРНОТО ГРЕЕЊЕ ВО СКОПЈЕ ЌЕ СЕ НОРМАЛИЗИРА, ВЕЛАТ ОД ЕСМ

НЕМА ЗАСТОЈ ВО ПРОИЗВОДСТВОТО НА СТРУЈА, ПАРНОТО ГРЕЕЊЕ ВО СКОПЈЕ ЌЕ СЕ НОРМАЛИЗИРА, ВЕЛАТ ОД ЕСМ

Нема никаков застој во производството на струја и електраните се подготвени во секој момент да испорачаат потребни количини  во системот, велат од држ ...
ЦЕЛО СКОПЈЕ И ДЕЛ ОД ВЕЛЕС ОСТАНАА БЕЗ СТРУЈА ПОРАДИ ПОЖАР ОКОЛУ ТРАФОСТАНИЦА НА МЕПСО, МОЖНИ СЕ КУСИ ПРЕКИНИ И ВО ТЕКОТ НА НОЌТА

ЦЕЛО СКОПЈЕ И ДЕЛ ОД ВЕЛЕС ОСТАНАА БЕЗ СТРУЈА ПОРАДИ ПОЖАР ОКОЛУ ТРАФОСТАНИЦА НА МЕПСО, МОЖНИ СЕ КУСИ ПРЕКИНИ И ВО ТЕКОТ НА НОЌТА

Пожар околу трафостаница на МЕПСО во Пинтија е причината поради која попладнево немаше струја од околу 17.20 до 18 часот во речиси во цело Скопје. Дир ...
САНИРАНИ ДЕФЕКТИТЕ НА ДАЛНОВОДИТЕ, ДОБИЈА СТРУЈА ДЕБАР, РЕСЕН, ОХРИД И СТРУГА, ВЕЛИ МЕПСО

САНИРАНИ ДЕФЕКТИТЕ НА ДАЛНОВОДИТЕ, ДОБИЈА СТРУЈА ДЕБАР, РЕСЕН, ОХРИД И СТРУГА, ВЕЛИ МЕПСО

Добија струја Дебар, Ресен, Охрид и Струга, и околните населени места, откако сите дефекти во преносната мрежа се отстранети и обезбедено е редовно на ...
НЕМА СТРУЈА ОД КИЧЕВО ДО ОХРИД ОТИ ДВА ДАЛНОВОДА ИСПАДНАЛЕ ОД МНОГУ СНЕГ

НЕМА СТРУЈА ОД КИЧЕВО ДО ОХРИД ОТИ ДВА ДАЛНОВОДА ИСПАДНАЛЕ ОД МНОГУ СНЕГ

Поради два испаднати големи далновода во планинските и тешко пристапни предели, четвртина Македонија остана без струја. Нема струја од Кичево па до Ох ...
АЛТЕРНАТИВА ГО ЗЕМА ЗДРАВСТВОТО, ИНФОРМАТИЧКО ОПШТЕСТВО И РЕСОР ЗА ДИЈАСПОРАТА, А ЌЕ РАКОВОДИ И СО МЕПСО, ГАШИ Е НАЈГОРД НА ДОГОВОРЕНИТЕ ОБРАЗОВНИ РЕФОРМИ

АЛТЕРНАТИВА ГО ЗЕМА ЗДРАВСТВОТО, ИНФОРМАТИЧКО ОПШТЕСТВО И РЕСОР ЗА ДИЈАСПОРАТА, А ЌЕ РАКОВОДИ И СО МЕПСО, ГАШИ Е НАЈГОРД НА ДОГОВОРЕНИТЕ ОБРАЗОВНИ РЕФОРМИ

Читајќи 9 точки кои ги договориле со СДСМ и со ДУИ како основа на новата владина програма, меѓу кои е и точка струјата да не поскапи повеќе од 20 отст ...
ВИСОК НАПОН НА СТРУЈА ГО ПРЕДИЗВИКАЛ ПОЖАРОТ НА ТРАНСФОРМАТОРОТ НА БЛОК 3 ВО РЕК

ВИСОК НАПОН НА СТРУЈА ГО ПРЕДИЗВИКАЛ ПОЖАРОТ НА ТРАНСФОРМАТОРОТ НА БЛОК 3 ВО РЕК

Стручни лица од РЕК Битола, со поддршка на екипи од МЕПСО и ЕВН Македонија, како и експерти од Техничките факултети во Битола и Скопје, интензивно раб ...
ЧЛЕНКА НА УПРАВЕН ОДБОР НА МЕПСО ОСОМНИЧЕНА ДЕКА ГО ОШТЕТИЛА БУЏЕТОТ ЗА 360.000 ЕВРА СО НАБАВКА НА НЕФУНКЦИОНАЛЕН КОМЈУТЕРСКИ СИСТЕМ

ЧЛЕНКА НА УПРАВЕН ОДБОР НА МЕПСО ОСОМНИЧЕНА ДЕКА ГО ОШТЕТИЛА БУЏЕТОТ ЗА 360.000 ЕВРА СО НАБАВКА НА НЕФУНКЦИОНАЛЕН КОМЈУТЕРСКИ СИСТЕМ

Финансиската полиција поднесе кривична пријава против член на управниот одбор на МЕПСО бидејќи го оштетила буџетот за 360.000 евра. Лицето К.Г. е осом ...
1 2 3 4 10 / 33 НАПИСИ