Таг: Министерство за информатичко општество и администрација

1 2 10 / 11 НАПИСИ
КУЛТНОТО МУЗИЧКО РАДИО КАНАЛ 103 ПО 29 ГОДИНИ Е ИСКЛУЧЕНО КАКО НЕЛЕГАЛНО, МРТ ЦЕЛА ГОДИНА ОДЛУЧУВА ДА ГО ОФИЦИЈАЛИЗИРА

КУЛТНОТО МУЗИЧКО РАДИО КАНАЛ 103 ПО 29 ГОДИНИ Е ИСКЛУЧЕНО КАКО НЕЛЕГАЛНО, МРТ ЦЕЛА ГОДИНА ОДЛУЧУВА ДА ГО ОФИЦИЈАЛИЗИРА

Редакцијата на Музичкото радио - Канал 103 е во очекување на одлуката на Програмскиот совет на Македонската радиотелевизија (МРТ), со која по 29 годин ...
МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ИНФОРМАТИЧКО ОПШТЕСТВО РАСПИША ТЕНДЕР ОД 200.000 ЕВРА ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА ПОРТАЛОТ Е-УСЛУГИ

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ИНФОРМАТИЧКО ОПШТЕСТВО РАСПИША ТЕНДЕР ОД 200.000 ЕВРА ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА ПОРТАЛОТ Е-УСЛУГИ

Министерството за информатичко општество и администрација распиша тендер за избор на фирма која ќе го одржува националниот портал за е-услуги. Според ...
ДЕЦАТА ВО ГРАДИНКА И УЧИЛИШТЕ ЌЕ МОЖЕ ДА СЕ ЗАПИШАТ ЕЛЕКТРОНСКИ, НАЈАВИЈА МИНИСТРИТЕ МАНЧЕВСКИ И ШКРИЈЕЉ

ДЕЦАТА ВО ГРАДИНКА И УЧИЛИШТЕ ЌЕ МОЖЕ ДА СЕ ЗАПИШАТ ЕЛЕКТРОНСКИ, НАЈАВИЈА МИНИСТРИТЕ МАНЧЕВСКИ И ШКРИЈЕЉ

Децата во градинка и во училиште родителите ќе можат да ги запишат електронски, преку Националниот портал на електронски услуги uslugi.gov.mk. Министе ...
ДРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ИМААТ ЕДЕН МЕСЕЦ ДА НАПРАВАТ АНАЛИЗИ ЗА ПРЕФРЛАЊЕ ВРАБОТЕНИ ВО ПРИВАТНИ ФИРМИ

ДРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ИМААТ ЕДЕН МЕСЕЦ ДА НАПРАВАТ АНАЛИЗИ ЗА ПРЕФРЛАЊЕ ВРАБОТЕНИ ВО ПРИВАТНИ ФИРМИ

Државните институции и оние што не се формирани од Владата треба да направат анализа, која ќе биде основа за трансфер на вработените од јавниот во при ...
ДРЖАВНИОТ СЕКРЕТАР ЗА ИНФОРМАТИЧКО ОПШТЕСТВО ЈАХИ ЈАХИЈА И КОЛЕГА ЗЕЛЕ МИТО ОД ПЕДЕСЕТИНА ИЛЈАДИ ЕВРА ШТО ОДДАЛЕ ТАЈНИ ПОДАТОЦИ ЗА ТЕНДЕР НА ИТАЛИЈАНСКА ФИРМА

ДРЖАВНИОТ СЕКРЕТАР ЗА ИНФОРМАТИЧКО ОПШТЕСТВО ЈАХИ ЈАХИЈА И КОЛЕГА ЗЕЛЕ МИТО ОД ПЕДЕСЕТИНА ИЛЈАДИ ЕВРА ШТО ОДДАЛЕ ТАЈНИ ПОДАТОЦИ ЗА ТЕНДЕР НА ИТАЛИЈАНСКА ФИРМА

По апсењето на Јахи Јахија, државен секретар во Министерството за информатичко општество и негов колега, поранешен раководител, за земање мито за одда ...
ВО ЈАВНИОТ СЕКТОР РАБОТАТ 140.000 ЛИЦА ВО 1.300 ИНСТИТУЦИИ

ВО ЈАВНИОТ СЕКТОР РАБОТАТ 140.000 ЛИЦА ВО 1.300 ИНСТИТУЦИИ

Во јавниот сектор на Македонија вкупно работат 139.009 лица во 1.304 институции, покажа Годишниот извештај од регистарот на вработените во јавниот сек ...
СИНДИКАТОТ НА КУЛТУРА ОБВИНУВА ЗА НЕЗАКОНСКИ ВРАБОТУВАЊА И УНАПРЕДУВАЊА, ЌЕ ГИ ОСПОРИ СИСТЕМАТИЗАЦИИТЕ

СИНДИКАТОТ НА КУЛТУРА ОБВИНУВА ЗА НЕЗАКОНСКИ ВРАБОТУВАЊА И УНАПРЕДУВАЊА, ЌЕ ГИ ОСПОРИ СИСТЕМАТИЗАЦИИТЕ

Синдикатот на култура на Македонија (СКРМ) реагира на бавното составување на новиот закон за култура и најавува дека ќе ги вложат сите напори и ќе ги ...
ОТПУШТАЊА ВО ЈАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЈА НЕМА ДА ИМА, ПОТВРДИ МИНИСТЕРОТ МАНЧЕВСКИ

ОТПУШТАЊА ВО ЈАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЈА НЕМА ДА ИМА, ПОТВРДИ МИНИСТЕРОТ МАНЧЕВСКИ

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски кажа дека нема да има отпуштања во јавната администрација и место тоа, ќе се об ...
ЌЕ СЕ УКИНАТ ПСИХОЛОШКИОТ ТЕСТ И СЕРТИФИКАТИТЕ ЗА СТРАНСКИ ЈАЗИК ЗА ВРАБОТУВАЊЕ ВО АДМИНИСТРАЦИЈАТА

ЌЕ СЕ УКИНАТ ПСИХОЛОШКИОТ ТЕСТ И СЕРТИФИКАТИТЕ ЗА СТРАНСКИ ЈАЗИК ЗА ВРАБОТУВАЊЕ ВО АДМИНИСТРАЦИЈАТА

Владата  го прифати предлогот на Mинистерството за информатичко општество и администрација за изменување и дополнување на Законот за административни с ...
ДРЖАВАТА ИМА ВРАБОТЕНО ПОМЛАД РЕФЕРЕНТ ЗА ЕЛЕКТРОНСКА ЕВИДЕНЦИЈА НА РАБОТНО ВРЕМЕ И СОРАБОТНИК ЗА ЈАРБОЛИ И ЗНАМИЊА

ДРЖАВАТА ИМА ВРАБОТЕНО ПОМЛАД РЕФЕРЕНТ ЗА ЕЛЕКТРОНСКА ЕВИДЕНЦИЈА НА РАБОТНО ВРЕМЕ И СОРАБОТНИК ЗА ЈАРБОЛИ И ЗНАМИЊА

Вкупно 1.334 позиции во јавната администрација се предвидени за звањата референт и соработник, работни места на кои се вработени и по неколку луѓе. Од ...
1 2 10 / 11 НАПИСИ