Таг: Министерство за надворешни работи

1 2 3 4 30 / 33 НАПИСИ
НИКОЈ НЕ ПОБАРАЛ ОД МАКЕДОНИЈА ДА СТАНЕ ДЕСТИНАЦИЈА ЗА БЕГАЛЦИ, ТВИТНА ДИМИТРОВ

НИКОЈ НЕ ПОБАРАЛ ОД МАКЕДОНИЈА ДА СТАНЕ ДЕСТИНАЦИЈА ЗА БЕГАЛЦИ, ТВИТНА ДИМИТРОВ

Министерот за надворешни работи Никола Димитров вели дека откако е на функцијата имал стотина средби и ниту еден негов соговорник не побарал Македониј ...
ОПОЗИЦИЈАТА ДА СЕ ВКЛУЧИ ВО СПРОВЕДУВАЊЕТО НА РЕФОРМИТЕ, КАЖА РОТ ПО СРЕДБАТА СО ДИМИТРОВ

ОПОЗИЦИЈАТА ДА СЕ ВКЛУЧИ ВО СПРОВЕДУВАЊЕТО НА РЕФОРМИТЕ, КАЖА РОТ ПО СРЕДБАТА СО ДИМИТРОВ

Државниот министер за Европа во германското министерство за надворешни работи Михаел Рот кажа дека првите чекори на Владата се во вистинска насока и ј ...
МАКЕДОНИЈА И БУГАРИЈА ПОСТИГНАА ОСНОВА ЗА КОМПРОМИС ЗА ДОГОВОРОТ ЗА ДОБРОСОСЕДСТВО

МАКЕДОНИЈА И БУГАРИЈА ПОСТИГНАА ОСНОВА ЗА КОМПРОМИС ЗА ДОГОВОРОТ ЗА ДОБРОСОСЕДСТВО

Бугарското министерство за надворешни работи соопшти дека е постигната основа за компромис за Договорот за добрососедство меѓу Бугарија и Македонија, ...
И НА ГРЦИЈА Ѝ ОДГОВАРА ЕВРОПСКА МАКЕДОНИЈА, ВЕЛИ НИКОЛА ДИМИТРОВ

И НА ГРЦИЈА Ѝ ОДГОВАРА ЕВРОПСКА МАКЕДОНИЈА, ВЕЛИ НИКОЛА ДИМИТРОВ

Министерот за надворешни работи Никола Димитров е убеден дека и Грција има интерес за европска Македонија. На покана на неговиот грчки колега Никос Ко ...
КОНКУРСИТЕ ЗА ИСПРАЌАЊЕ ДИПЛОМАТИ ВО СТРАНСТВО СЕ РЕДОВНА ПРАКСА, РЕАГИРА МНР НА ОБВИНУВАЊАТА ОД ДИПЛОМАТСКИОТ СИНДИКАТ

КОНКУРСИТЕ ЗА ИСПРАЌАЊЕ ДИПЛОМАТИ ВО СТРАНСТВО СЕ РЕДОВНА ПРАКСА, РЕАГИРА МНР НА ОБВИНУВАЊАТА ОД ДИПЛОМАТСКИОТ СИНДИКАТ

Министерството за надворешни работи вели дека конкурсите за упатување во дипломатско-конзуларните претставништва се редовна пракса кои се споделуваат ...
МЕСТО ДА ГИ КАЗНИ, МНР ИСПРАЌА НАСИЛНИЦИ ОД 27 АПРИЛ КАКО ДИПЛОМАТИ ВО СТРАНСТВО

МЕСТО ДА ГИ КАЗНИ, МНР ИСПРАЌА НАСИЛНИЦИ ОД 27 АПРИЛ КАКО ДИПЛОМАТИ ВО СТРАНСТВО

Синдикатот на македонската дипломатска служба (СМДС) вели дека раководството на Министерството за надворешни работи на заминување преку незаконски рас ...
МНР ЧЕКА ПОТВРДА ОД ШПАНСКИТЕ ВЛАСТИ ЗА АПСЕЊЕТО НА МАКЕДОНСКИОТ ПОЧЕСЕН КОНЗУЛ ЗА УБИСТВО НА СВОИТЕ ДЕЦА

МНР ЧЕКА ПОТВРДА ОД ШПАНСКИТЕ ВЛАСТИ ЗА АПСЕЊЕТО НА МАКЕДОНСКИОТ ПОЧЕСЕН КОНЗУЛ ЗА УБИСТВО НА СВОИТЕ ДЕЦА

Министерството за надворешни работи вели дека ќе почека на верификација од шпанските власти на информациите објавени во шпанските медиуми за наводно а ...
ПОЧЕСНИОТ МАКЕДОНСКИ КОНЗУЛ ВО БАРСЕЛОНА УАПСЕН ЗА УБИСТВО НА СВОИТЕ ДЕЦА

ПОЧЕСНИОТ МАКЕДОНСКИ КОНЗУЛ ВО БАРСЕЛОНА УАПСЕН ЗА УБИСТВО НА СВОИТЕ ДЕЦА

Македонскиот почесен конзул во Барселона Марио Деус е уапсен во Јужна Африка како осомничен за убиство на неговите тригодишни близнаци, објави шпански ...
НЕПРИЗНАВАЊЕТО НА ДИПЛОМИТЕ Е ДОГОВОРЕНО СО ТУРЦИЈА, ВЕЛИ МНР, А МИНИСТЕРОТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ НЕ ЗНАЕ

НЕПРИЗНАВАЊЕТО НА ДИПЛОМИТЕ Е ДОГОВОРЕНО СО ТУРЦИЈА, ВЕЛИ МНР, А МИНИСТЕРОТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ НЕ ЗНАЕ

Непризнавање на македонските дипломи во Турција е резултат на претходен договор меѓу надлежните институции на Македонија и на Турција, изјавија од Мин ...
ТУРЦИЈА НЕМА ДА ГИ ПРИЗНАВА МАКЕДОНСКИТЕ ДИПЛОМИ, СТУДЕНТИТЕ ИСПЛАШЕНИ

ТУРЦИЈА НЕМА ДА ГИ ПРИЗНАВА МАКЕДОНСКИТЕ ДИПЛОМИ, СТУДЕНТИТЕ ИСПЛАШЕНИ

Вознемиреност кај македонските студенти во Турција, како и турските во Македонија предизвика одлуката на Турција да го раскине договорот со Македонија ...
1 2 3 4 30 / 33 НАПИСИ