Таг: Министерство за образование и наука

1 2 3 8 10 / 76 НАПИСИ
МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ОТВОРИ Е-ПОШТА ЗА ПРЕДЛОЗИ ЗА КОНЦЕПЦИЈАТА ЗА СЕДМО, ОСМО И ДЕВЕТТО ОДДЕЛЕНИЕ, ОТКАКО ВЛАДАТА ОДЛУЧИ ДА СЕ ОДЛОЖИ ПОСТОЈНАТА

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ОТВОРИ Е-ПОШТА ЗА ПРЕДЛОЗИ ЗА КОНЦЕПЦИЈАТА ЗА СЕДМО, ОСМО И ДЕВЕТТО ОДДЕЛЕНИЕ, ОТКАКО ВЛАДАТА ОДЛУЧИ ДА СЕ ОДЛОЖИ ПОСТОЈНАТА

Министерството за образование и наука (МОН) денес објави е-пошти на кои наставниците може да дадат сугестии за наставните програми од седмо до деветто ...
УЧЕНИЦИТЕ ЌЕ ЈА НАДОМЕСТАТ ИЗГУБЕНАТА НАСТАВА ПОРАДИ ИЗБОРИТЕ ВО РАБОТНИ ДЕНОВИ, НЕ ВО САБОТИ

УЧЕНИЦИТЕ ЌЕ ЈА НАДОМЕСТАТ ИЗГУБЕНАТА НАСТАВА ПОРАДИ ИЗБОРИТЕ ВО РАБОТНИ ДЕНОВИ, НЕ ВО САБОТИ

Учениците нема во саботи да ја надоместат наставата од деновите на гласање, туку ќе се надомести во работни денови, соопшти Министерството за образова ...
УЧЕНИЦИТЕ МАКЕДОНЦИ ОД НЕПРОШТЕНО 22 ГОДИНИ УЧАТ ВО ШКОЛО НАПРАВЕНО ОД КОНТЕЈНЕРИ

УЧЕНИЦИТЕ МАКЕДОНЦИ ОД НЕПРОШТЕНО 22 ГОДИНИ УЧАТ ВО ШКОЛО НАПРАВЕНО ОД КОНТЕЈНЕРИ

Веќе 22 години, учениците од прво до петто одделение од тетовското село Непроштено кои наставата ја следат на македонски јазик, учат во импровизиран о ...
ДЕНЕС И УТРЕ СЕ ЗАПИШУВААТ ПРИМЕНИТЕ УЧЕНИЦИ ВО СРЕДНО ШКОЛО, ЌЕ ИМА ПРИЕМНИ ИСПИТИ ТАМУ КАДЕ ЌЕ СЕ ПРИЈАВАТ ПОВЕЌЕ

ДЕНЕС И УТРЕ СЕ ЗАПИШУВААТ ПРИМЕНИТЕ УЧЕНИЦИ ВО СРЕДНО ШКОЛО, ЌЕ ИМА ПРИЕМНИ ИСПИТИ ТАМУ КАДЕ ЌЕ СЕ ПРИЈАВАТ ПОВЕЌЕ

Денес и утре учениците кои се примени во средните училишта ги поднесуваат потребните документи, согласно распоредот на секое школо посебно. Доставувањ ...
ВООПШТО НЕ Е ИЗВОДЛИВО ПОЛАГАЊЕТО НА ДРЖАВНА МАТУРА НА 27 МАЈ, ВЕЛИ СИНДИКАТОТ НА ИСПИТНИОТ ЦЕНТАР КОЈ ШТРАЈКУВА ТРЕТА НЕДЕЛА

ВООПШТО НЕ Е ИЗВОДЛИВО ПОЛАГАЊЕТО НА ДРЖАВНА МАТУРА НА 27 МАЈ, ВЕЛИ СИНДИКАТОТ НА ИСПИТНИОТ ЦЕНТАР КОЈ ШТРАЈКУВА ТРЕТА НЕДЕЛА

Воопшто не е изводлив 27 мај како датум за полагање на државната матура и од таа причина бараме промена на календарот во делот за полагање на државнат ...
НИТУ ЕДЕН НАСТАВНИК НЕМА ДА ОСТАНЕ БЕЗ РАБОТА, НИТУ ЌЕ СЕ КРАТАТ ЧАСОВИ, ВЕЛИ МОН ЗА СПОЈУВАЊЕТО НА ИСТОРИЈА, ГЕОГРАФИЈА И ГРАЃАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ

НИТУ ЕДЕН НАСТАВНИК НЕМА ДА ОСТАНЕ БЕЗ РАБОТА, НИТУ ЌЕ СЕ КРАТАТ ЧАСОВИ, ВЕЛИ МОН ЗА СПОЈУВАЊЕТО НА ИСТОРИЈА, ГЕОГРАФИЈА И ГРАЃАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ

Ниту еден наставник нема да остане без работа, без часови, поради воведување на новите наставни програми, вели Министерството за образование и наука ( ...
НАСТАВНИЦИ ЌЕ ОСТАНАТ БЕЗ РАБОТА АКО СЕ СПОЈАТ ПОВЕЌЕ ПРЕДМЕТИ ВО „ИСТОРИЈА И ОПШТЕСТВО“, РЕАГИРА НЕЗАВИСНИОТ СИНДИКАТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ

НАСТАВНИЦИ ЌЕ ОСТАНАТ БЕЗ РАБОТА АКО СЕ СПОЈАТ ПОВЕЌЕ ПРЕДМЕТИ ВО „ИСТОРИЈА И ОПШТЕСТВО“, РЕАГИРА НЕЗАВИСНИОТ СИНДИКАТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ

Со спојувањето на повеќе предмети во Концепцијата за основно образование на Министерството за образование и наука (МОН) ќе се намали бројот на работни ...
ЌЕ ИМА ПРИЕМНИ ИСПИТИ ВО СРЕДНИТЕ ШКОЛИ КАДЕ ЌЕ СЕ ПРИЈАВАТ ПОВЕЌЕ УЧЕНИЦИ, ВЕЛИ МОН

ЌЕ ИМА ПРИЕМНИ ИСПИТИ ВО СРЕДНИТЕ ШКОЛИ КАДЕ ЌЕ СЕ ПРИЈАВАТ ПОВЕЌЕ УЧЕНИЦИ, ВЕЛИ МОН

Ќе има приемни испити во оние средни училишта каде што ќе се пријават поголем број ученици од планираниот број, соопшти Министерството за образование ...
СТОПИРАНИ УПИСИТЕ ЗА ВОНРЕДНО УЧЕЊЕ ВО СРЕДНО МЕДИЦИНСКО, ЗА ДА СЕ СПРЕЧИ ОДЛИВОТ НА ЗДРАВСТВЕНИОТ КАДАР, ОДЛУЧИ МОН

СТОПИРАНИ УПИСИТЕ ЗА ВОНРЕДНО УЧЕЊЕ ВО СРЕДНО МЕДИЦИНСКО, ЗА ДА СЕ СПРЕЧИ ОДЛИВОТ НА ЗДРАВСТВЕНИОТ КАДАР, ОДЛУЧИ МОН

Во средните медицински училишта ќе се запишуваат само редовни ученици, т. е. запишувањето на вонредни ученици се става во мирување почнувајќи од марто ...
УЧЕБНИКОТ ПО ИСТОРИЈА И ОПШТЕСТВО ЗА ПЕТТО ОДДЕЛЕНИЕ ИМ НАНЕСУВА НЕПРОЦЕНЛИВА ШТЕТА НА УЧЕНИЦИТЕ, РЕАГИРААТ ИСТОРИЧАРИТЕ

УЧЕБНИКОТ ПО ИСТОРИЈА И ОПШТЕСТВО ЗА ПЕТТО ОДДЕЛЕНИЕ ИМ НАНЕСУВА НЕПРОЦЕНЛИВА ШТЕТА НА УЧЕНИЦИТЕ, РЕАГИРААТ ИСТОРИЧАРИТЕ

Ако новиот ученик по Историја и општество за петто одделение се употребува во наставата, ќе му нанесе непроценлива штета на воспитно-образовниот проце ...
1 2 3 8 10 / 76 НАПИСИ