Таг: Министерство за животна средина и просторно планирање

ПОЧНУВА ПОСТАПКАТА ЗА ПРОГЛАСУВАЊЕ НА КАЊОНОТ МАТКА ЗА СПОМЕНИК НА ПРИРОДАТА, ДИВИТЕ ПЛАТФОРМИ НЕ СЕ УРНАТИ

ПОЧНУВА ПОСТАПКАТА ЗА ПРОГЛАСУВАЊЕ НА КАЊОНОТ МАТКА ЗА СПОМЕНИК НА ПРИРОДАТА, ДИВИТЕ ПЛАТФОРМИ НЕ СЕ УРНАТИ

Почнува постапката за прогласување на заштитениот локалитет кањон Матка за споменик на природата. На утрешната седница на Советот на Град Скопје треба ...
ОСУМ ЗАКОНИ ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА ОДАТ ВО СОБРАНИЕ, ДО 20 ПАТИ ЌЕ СЕ ЗГОЛЕМАТ КАЗНИТЕ ЗА ЗАГАДУВАЧИТЕ

ОСУМ ЗАКОНИ ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА ОДАТ ВО СОБРАНИЕ, ДО 20 ПАТИ ЌЕ СЕ ЗГОЛЕМАТ КАЗНИТЕ ЗА ЗАГАДУВАЧИТЕ

Со повисоки казни за прекршоците во животната средина и воведување на обврската за надоместување на сторените штети, Министерството за животна средина ...
ПАЛЕЊЕТО ДЕПОНИИ Е КРИВИЧНО ДЕЛО И МОРА ДА ИМА ОДГОВОРНОСТ, РЕЧЕ МИНИСТЕРОТ НУРЕДИНИ

ПАЛЕЊЕТО ДЕПОНИИ Е КРИВИЧНО ДЕЛО И МОРА ДА ИМА ОДГОВОРНОСТ, РЕЧЕ МИНИСТЕРОТ НУРЕДИНИ

Палење депонии е кривично дело, ги повикувам општините да ги спречат ваквите појави, полицијата и Обвинителството да поведат постапки, рече министерот ...
МАКРАДУЛИ ЌЕ ФОРМИРА НАУЧНО СОВЕТОДАВНО ТЕЛО ЗА ПОДОБРА ЖИВОТНА СРЕДИНА

МАКРАДУЛИ ЌЕ ФОРМИРА НАУЧНО СОВЕТОДАВНО ТЕЛО ЗА ПОДОБРА ЖИВОТНА СРЕДИНА

Заменик-министерот за животна средина Јани Макрадули деновиве организира серија научни работилници на државните универзитети, за тие да се здружат во ...
ФИНАНСИСКАТА ПОЛИЦИЈА ВЛЕЗЕ ВО СЕКТОРОТ ЗА ОТПАД ВО МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЕКОЛОГИЈА

ФИНАНСИСКАТА ПОЛИЦИЈА ВЛЕЗЕ ВО СЕКТОРОТ ЗА ОТПАД ВО МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЕКОЛОГИЈА

Финансиската полиција го истражува работењето на секторот отпад при Министерството за животна средина и просторно планирање. Инспекторите од Управата ...
ВО ГОЛЕМА АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ЕЗЕРОТО КОЗЈАК СЕ ПРИКЛУЧИЈА И МАКРАДУЛИ И СЛОВАЧКИОТ АМБАСАДОР

ВО ГОЛЕМА АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ЕЗЕРОТО КОЗЈАК СЕ ПРИКЛУЧИЈА И МАКРАДУЛИ И СЛОВАЧКИОТ АМБАСАДОР

Туристичката населба Близанско беше централен пункт на денешната акција за чистење на езерото Козјак, кое се реализираше по повод одбележување на Дено ...
ПРОДОЛЖУВА ХУМАНИТАРНАТА АКЦИЈА ЗА РЕЦИКЛИРАЊЕ КАПАЧИЊА, ИНВАЛИДСКИ КОЛИЧКИ ЗА ЗДРУЖЕНИЕТО „БЕЗ ОГРАНИЧУВАЊА“

ПРОДОЛЖУВА ХУМАНИТАРНАТА АКЦИЈА ЗА РЕЦИКЛИРАЊЕ КАПАЧИЊА, ИНВАЛИДСКИ КОЛИЧКИ ЗА ЗДРУЖЕНИЕТО „БЕЗ ОГРАНИЧУВАЊА“

Хуманитарната акција „Едно капаче-една надеж“, која беше прекината во јули годинава, Министерството за животна средина и происторно планирање денес на ...
7 / 7 НАПИСИ