Таг: Министерството за животна средина

ПО ЗАБРАНАТА ЗА УВОЗ НА ОТПАД ЗА ГОРИВО, ЦЕМЕНТАРНИЦА ЌЕ ГОРИ НАФТА И ЈАГЛЕН

ПО ЗАБРАНАТА ЗА УВОЗ НА ОТПАД ЗА ГОРИВО, ЦЕМЕНТАРНИЦА ЌЕ ГОРИ НАФТА И ЈАГЛЕН

Откако Собранието на 5 февруари го изгласа Законот за забрана на увоз на отпад кој може да се согорува и користи како гориво, сè уште нема прецизни ан ...
ОТПАДОТ ЗА ГОРИВО ЗА „УСЈЕ“ НЕ Е ОПАСЕН, ПОКАЖАА РЕЗУЛТАТИТЕ ОД ЛАБОРАТОРИЈАТА ВО ЕСТОНИЈА

ОТПАДОТ ЗА ГОРИВО ЗА „УСЈЕ“ НЕ Е ОПАСЕН, ПОКАЖАА РЕЗУЛТАТИТЕ ОД ЛАБОРАТОРИЈАТА ВО ЕСТОНИЈА

РДФ отпадот наменет за гориво за фабриката „Усје“ не е опасен и е во согласност со европските стандарди, покажале резултатите од лабораториското испит ...
ВО „ОХИС“ СЕ ИЗЛЕАЛА ВОДА СО КОЈА СЕ МИЕЛА ЦИСТЕРНА СО ХЕМИКАЛИИ, ВЕЛАТ ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА

ВО „ОХИС“ СЕ ИЗЛЕАЛА ВОДА СО КОЈА СЕ МИЕЛА ЦИСТЕРНА СО ХЕМИКАЛИИ, ВЕЛАТ ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА

При миење цистерни преку кои се вршело препакување на хемикалии од кругот на фабриката „Охис“ се излеала водата, па поради тоа во овој дел од градот с ...
МИНИСТЕРОТ САДУЛА ДУРАКИ ГО ОТВОРИ ВЕНТИЛОТ, ПОЧНА ДА СЕ ПОЛНИ БРАНАТА „ПАЉУРЦИ“

МИНИСТЕРОТ САДУЛА ДУРАКИ ГО ОТВОРИ ВЕНТИЛОТ, ПОЧНА ДА СЕ ПОЛНИ БРАНАТА „ПАЉУРЦИ“

Министерството за животна средина ги вклучи пумпите од системот кај Ѓавато за дотур на вода во браната „Паљурци“ кај Богданци. Нивото на водата на ова ...
СЕ СУШИ РЕТКАТА ШУМА ОД ФОЈА НА ГОЛЕМ ГРАД ВО ПРЕСПА

СЕ СУШИ РЕТКАТА ШУМА ОД ФОЈА НА ГОЛЕМ ГРАД ВО ПРЕСПА

Се суши ендемската шума од зимзеленото автохтоно дрво фоја на островот Голем Град во Преспанското Езеро. Оваа природна реткост е загрозена од изметот ...
ВЛАСТА НЕ ЗНАЕ КОЈ ИМ ДАЛ ДОЗВОЛА НА ГРАДЕЖНИЦИТЕ ДА КОПААТ КАЈ ИЗВОРИТЕ ЗА ВОДА ВО ВОЛКОВИЈА

ВЛАСТА НЕ ЗНАЕ КОЈ ИМ ДАЛ ДОЗВОЛА НА ГРАДЕЖНИЦИТЕ ДА КОПААТ КАЈ ИЗВОРИТЕ ЗА ВОДА ВО ВОЛКОВИЈА

Жителите од тетовското село Волковија денес повторно реагираа до институциите да преземат мерки за да се спречи загрозувањето на изворите за вода за п ...
ОПШТИНА БИТОЛА КРИЕ ДАЛИ НЕКОГО КАЗНИЛА ЗА ЗАГАДУВАЊЕ НА ВОЗДУХОТ, ДЕНЕС БЛОКАДА КОН РЕК

ОПШТИНА БИТОЛА КРИЕ ДАЛИ НЕКОГО КАЗНИЛА ЗА ЗАГАДУВАЊЕ НА ВОЗДУХОТ, ДЕНЕС БЛОКАДА КОН РЕК

Општина Битола не одговара дали во изминатиот период поднела опомени или пријави против домаќинства или фирми од градот кои го загадувале воздухот. По ...
7 / 7 НАПИСИ