Таг: научници

1 2 10 / 16 НАПИСИ
НАУЧНИЦИ ОД ЛОНДОН И СИНГАПУР ПРОНАЈДОА ЛЕК КОЈ ГО ЗАБАВУВА СТАРЕЕЊЕТО, УСПЕШЕН Е КАЈ ЖИВОТНИ И СЕ ТЕСТИРА НА ЛУЃЕ

НАУЧНИЦИ ОД ЛОНДОН И СИНГАПУР ПРОНАЈДОА ЛЕК КОЈ ГО ЗАБАВУВА СТАРЕЕЊЕТО, УСПЕШЕН Е КАЈ ЖИВОТНИ И СЕ ТЕСТИРА НА ЛУЃЕ

Научници од Лондон и Сингапур објавија дека откриле лек кој го зголемил животниот век на лабораториските глувци за речиси 25 отсто и се надеваат дека ...
НАУЧНИЦИТЕ ВО ЈУЖНА АФРИКА ВБРИЗГАА РАДИОАКТИВНИ ИЗОТОПИ ВО РОГОВИТЕ НА НОСОРОЗИТЕ ЗА ДА СЕ СПРЕЧИ ЛОВОКРАДСТВОТО

НАУЧНИЦИТЕ ВО ЈУЖНА АФРИКА ВБРИЗГАА РАДИОАКТИВНИ ИЗОТОПИ ВО РОГОВИТЕ НА НОСОРОЗИТЕ ЗА ДА СЕ СПРЕЧИ ЛОВОКРАДСТВОТО

Научниците од Јужна Африка инјектирале радиоактивен материјал во роговите на 20 носорози, како дел од истражувачки проект чија цел е да се намали лово ...
НАУЧНИЦИТЕ ПРОНАЈДОА СВОЕВИДНА АЗБУКА ВО ПЕСНИТЕ НА КИТОВИТЕ

НАУЧНИЦИТЕ ПРОНАЈДОА СВОЕВИДНА АЗБУКА ВО ПЕСНИТЕ НА КИТОВИТЕ

Уште од откривањето на песнитe na китовите пред речиси 60 години, научниците се обидуваат да ги дешифрираат нивните текстови. Дали животните произведу ...
НАЈДОБРИТЕ ДЕЦА НИ ОТИДОА ОД ДРЖАВАВА, МОРА ДА СЕ ВЛОЖУВА ВО ЗНАЕЊЕ, РЕЧЕ АКАДЕМИК АЛЕКСАНДАР ДИМОВСКИ

НАЈДОБРИТЕ ДЕЦА НИ ОТИДОА ОД ДРЖАВАВА, МОРА ДА СЕ ВЛОЖУВА ВО ЗНАЕЊЕ, РЕЧЕ АКАДЕМИК АЛЕКСАНДАР ДИМОВСКИ

Последните десетина години најдобрите деца ни одат, и тоа е нешто што не можеме да го надоместиме, рече денеска академик Александар Димовски, кој го в ...
ШТО ПРАВИШ КОГА ИМАШ МЕНСТРУАЦИЈА НА АНТАРКТИКОТ? – ОБУКА ЗА БРИТАНСКИТЕ НАУЧНИЧКИ ВО ПОЛАРНИТЕ ЕКСПЕДИЦИИ

ШТО ПРАВИШ КОГА ИМАШ МЕНСТРУАЦИЈА НА АНТАРКТИКОТ? – ОБУКА ЗА БРИТАНСКИТЕ НАУЧНИЧКИ ВО ПОЛАРНИТЕ ЕКСПЕДИЦИИ

Справувањето со менструалниот циклус за време на теренската работа на Арктикот или Антарктикот може да биде предизвик. А сепак, зборувањето за менстру ...
ЈАПОНСКИТЕ НАУЧНИЦИ СОЗДАДОА ГЛУВЧИЊА ОД МАТИЧНИ КЛЕТКИ НА ДВАЈЦА МАЖЈАЦИ

ЈАПОНСКИТЕ НАУЧНИЦИ СОЗДАДОА ГЛУВЧИЊА ОД МАТИЧНИ КЛЕТКИ НА ДВАЈЦА МАЖЈАЦИ

Научниците за првпат создадоа глувци од двајца мажјаци со претворање на матичните клетки од мажјакот во женски клетки во лабораторија. Глувците се род ...
ВТОРА НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА ХЕМИЈА ЗА АМЕРИКАНЕЦОТ ШАРПЛЕС, ЈА ДЕЛИ СО УШТЕ ДВАЈЦА НАУЧНИЦИ

ВТОРА НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА ХЕМИЈА ЗА АМЕРИКАНЕЦОТ ШАРПЛЕС, ЈА ДЕЛИ СО УШТЕ ДВАЈЦА НАУЧНИЦИ

Еден дански и двајца американски научници ја делат годинашната Нобелова награда за хемија за нивното револуционерно истражување на молекулите. Крал ...
НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА ФИЗИКА ЗА ПИОНЕРИТЕ НА НАУКАТА НА КВАНТНИ ИНФОРМАЦИИ

НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА ФИЗИКА ЗА ПИОНЕРИТЕ НА НАУКАТА НА КВАНТНИ ИНФОРМАЦИИ

Тројца научници ќе ја поделат годинашната Нобелова награда за физика за нивните истражувања во квантната механика, науката која ја опишува природата в ...
ВОВЕДЕТЕ НОВИ КОВИД МЕРКИ, ИНАКУ ЌЕ ИМАМЕ ПО ИЛЈАДНИЦИ МРТВИ НА ДЕН, АПЕЛИРААТ БРИТАНСКИТЕ НАУЧНИЦИ ДО ЏОНСОН

ВОВЕДЕТЕ НОВИ КОВИД МЕРКИ, ИНАКУ ЌЕ ИМАМЕ ПО ИЛЈАДНИЦИ МРТВИ НА ДЕН, АПЕЛИРААТ БРИТАНСКИТЕ НАУЧНИЦИ ДО ЏОНСОН

Воведете рестрикции или ќе имаме илјадници новозаразени и мртви на ден поради компликации од ковид-19, предупреди бртитанската владина група на научни ...
ЧАДОТ ОД ПОЖАРОТ СПОЕН СО КОВИД-19 Е СМРТОНОСНА КОМБИНАЦИЈА, ВЕЛАТ НАУЧНИЦИ ОД ХАРВАРД

ЧАДОТ ОД ПОЖАРОТ СПОЕН СО КОВИД-19 Е СМРТОНОСНА КОМБИНАЦИЈА, ВЕЛАТ НАУЧНИЦИ ОД ХАРВАРД

Научници од Универзитетот Харвард објавија дека пронашле докази оти изложеноста на зголемено ниво на загадување со ситни честички пронајдени во чадот ...
1 2 10 / 16 НАПИСИ