Таг: неказнивост

1 2 10 / 12 НАПИСИ
МАГАРЕШКА КЛУПА

МАГАРЕШКА КЛУПА

Што уште може да се случи, кога партијата ти кажува дали и кога да земеш боледување ...
ПРАВДА ЗА ЌОСЕТО

ПРАВДА ЗА ЌОСЕТО

Само апашите не се уморија. Нè фатија на кондиција, на маратонот кон ЕУ. Ќе ни држат трибини како да се вратат младите дома. За што да се вратат? На Ќ ...
НЕКАЗНИВОСТА ДОБИ ЛИК И ИМЕ

НЕКАЗНИВОСТА ДОБИ ЛИК И ИМЕ

Неказнивоста не е апстрактен поим, ниту гола фраза. Неказнивоста е убиство на дете. Неказнивоста во Македонија доби лик и име. Се вика Вања. Ако можем ...
СИСТЕМОТ ПОДДРЖУВА НЕКАЗНИВОСТ И КОРУПЦИЈА, А НЕ ПРАВО И ПРАВДИНА, ВЕЛИ РЕПРЕСИРАНАТА ОБВИНИТЕЛКА ЛЕНЧЕ РИСТОСКА

СИСТЕМОТ ПОДДРЖУВА НЕКАЗНИВОСТ И КОРУПЦИЈА, А НЕ ПРАВО И ПРАВДИНА, ВЕЛИ РЕПРЕСИРАНАТА ОБВИНИТЕЛКА ЛЕНЧЕ РИСТОСКА

Само што ѝ поведоа постапка дека многу зборувала и ги критикувала, Советот на јавни обвинители го доби истото што им го зборуваше обвинителката Ленче ...
ПОДОБРОТО ЗЛО

ПОДОБРОТО ЗЛО

Ова веќе не може ни да се пародира, а камоли сериозно политички да се анализира. ...
СКОПСКА АПЕЛАЦИЈА БЕЗ ПРОБЛЕМ ГИ СТАВИ В ЗАТВОР КАТИЦА И БОКИ 13, А ГИ ЗАБОРАВИ ВО ФИОКА ПРЕСУДИТЕ ЗА МИЈАЛКОВ, ЕЈУП АЛИМИ, ВЛАДИМИР ТАЛЕВСКИ И ТРАЈКО ВЕЉАНОСКИ

СКОПСКА АПЕЛАЦИЈА БЕЗ ПРОБЛЕМ ГИ СТАВИ В ЗАТВОР КАТИЦА И БОКИ 13, А ГИ ЗАБОРАВИ ВО ФИОКА ПРЕСУДИТЕ ЗА МИЈАЛКОВ, ЕЈУП АЛИМИ, ВЛАДИМИР ТАЛЕВСКИ И ТРАЈКО ВЕЉАНОСКИ

Апелациониот суд Скопје ги чува со месеци и со години предметите за висока корупција кои одвај завршија во Основниот Кривичен суд Скопје, зашто судења ...
МАКЕДОНИЈА ЗА ДВЕ МЕСТА ПОГОРЕ СПОРЕД СЛОБОДАТА НА МЕДИУМИТЕ, ОПСТОЈУВА НЕКАЗНИВОСТА ЗА ЗАКАНИТЕ, ВЕЛИ ИЗВЕШТАЈОТ НА РЕПОРТЕРИ БЕЗ ГРАНИЦИ

МАКЕДОНИЈА ЗА ДВЕ МЕСТА ПОГОРЕ СПОРЕД СЛОБОДАТА НА МЕДИУМИТЕ, ОПСТОЈУВА НЕКАЗНИВОСТА ЗА ЗАКАНИТЕ, ВЕЛИ ИЗВЕШТАЈОТ НА РЕПОРТЕРИ БЕЗ ГРАНИЦИ

Македонија годинава е на 90 место според Светскиот индекс за слободата на медиумите на француската организација Репортери без граници (РСФ), и за разл ...
ЗНМ НАЈАВИ ПРОТЕСТИ АКО НЕМА КАЗНИ ЗА НАПАДИТЕ ВРЗ НОВИНАРИ

ЗНМ НАЈАВИ ПРОТЕСТИ АКО НЕМА КАЗНИ ЗА НАПАДИТЕ ВРЗ НОВИНАРИ

Здружението на новинарите (ЗНМ) на редовното годишно собрание денеска усвои декларација со која се бара престанок на неказнивоста на нападите и закани ...
ДО ПОСЛЕДЕН ЗДИВ

ДО ПОСЛЕДЕН ЗДИВ

1 Ова што сега ни се случува, сигурно ќе биде опеано во некое идно народно творештво. Ќе се пеат песни што го величаат отпорот на Македонецот да напра ...
НАПАДИТЕ ВРЗ ЛГБТИ ЛУЃЕТО ЗАГЛАВЕНИ ВО ОБВИНИТЕЛСТВО

НАПАДИТЕ ВРЗ ЛГБТИ ЛУЃЕТО ЗАГЛАВЕНИ ВО ОБВИНИТЕЛСТВО

Намалување на предрасудите кон ЛГБТИ луѓето и елиминација на насилството поради сексуална и родова ориентација е целта на националната кампања „Не суд ...
1 2 10 / 12 НАПИСИ