Таг: Ново Село

1 2 3 5 10 / 41 НАПИСИ
ОД ТРИТЕ КУЌИ ВО НОВО СЕЛО ШТО ЖАН МИТРЕВ ГИ ПОДАРИ НА ШТИП, ДВЕ ПАДНАА, А ЗА ТРЕТАТА ЌЕ СЕ БАРААТ ПАРИ ЗА РЕСТАВРАЦИЈА

ОД ТРИТЕ КУЌИ ВО НОВО СЕЛО ШТО ЖАН МИТРЕВ ГИ ПОДАРИ НА ШТИП, ДВЕ ПАДНАА, А ЗА ТРЕТАТА ЌЕ СЕ БАРААТ ПАРИ ЗА РЕСТАВРАЦИЈА

По секој дожд во изминатиот период паѓаше по некој камен од трите стари куќи што докторот Жан Митрев ги купи, а потоа во 2017 ги подари на Општина Шти ...
ЌЕ СЕ ГРАДАТ ВИКЕНД НАСЕЛБИ КАЈ СМОЛАРЕ И МОКРИНО ЗА ДА СЕ ЗАДРЖАТ ГОСТИТЕ НА ПОВЕЌЕ ДЕНОВИ

ЌЕ СЕ ГРАДАТ ВИКЕНД НАСЕЛБИ КАЈ СМОЛАРЕ И МОКРИНО ЗА ДА СЕ ЗАДРЖАТ ГОСТИТЕ НА ПОВЕЌЕ ДЕНОВИ

Општина Ново Село урбанизира две парцели за изградба на викенд населби. Првата ќе биде кај населеното место Мокрино, додека втората кај Смоларе со што ...
МОКРИНСКИТЕ ИЗВОРИ НА БЕЛАСИЦА СТАНАА ДОСТАПНИ И ЗА ЛИЦА СО ИНВАЛИДСКИ КОЛИЧКИ

МОКРИНСКИТЕ ИЗВОРИ НА БЕЛАСИЦА СТАНАА ДОСТАПНИ И ЗА ЛИЦА СО ИНВАЛИДСКИ КОЛИЧКИ

Мокринските извори на планината Беласица ќе бидат достапни и за лицата со инвалидитет. Изградена е патека за безбеден пристап, како до самиот локалите ...
ШТИПСКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ГИ ЧУВА СПОМЕН-СОБАТА ЗА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ, СПОМЕНИКОТ И РЕЛЈЕФОТ ПРЕД ЗГРАДАТА КАДЕ БИЛ УЧИТЕЛ

ШТИПСКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ГИ ЧУВА СПОМЕН-СОБАТА ЗА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ, СПОМЕНИКОТ И РЕЛЈЕФОТ ПРЕД ЗГРАДАТА КАДЕ БИЛ УЧИТЕЛ

Универзитетот „Гоце Делчев“ од Штип уште со реновирањето на старата учителска зграда во штипско Ново Село, која се преадаптира во зграда на Ректорскат ...
ОД 138 КАЗАНИЦИ ЗА ПЕЧЕЊЕ РАКИЈА, ВО ШТИП ДЕНЕС ПОСТОИ САМО ПИПЕРЕВСКАТА, СТАРА 180 ГОДИНИ

ОД 138 КАЗАНИЦИ ЗА ПЕЧЕЊЕ РАКИЈА, ВО ШТИП ДЕНЕС ПОСТОИ САМО ПИПЕРЕВСКАТА, СТАРА 180 ГОДИНИ

Пиперевската статична казаница остана единствената за печење ракија во Штип. Од 138 казаници во Штип од кои 18 биле во штипско Ново Село, денес во фун ...
ВАНЧО МИХАЈЛОВ И ТОДОР АЛЕКСАНДРОВ СЕ ДЕЗИНФИЦИРААТ ВО МУЗЕЈОТ НА ВМРО ВО ШТИП, ЌЕ МОЖЕ ДА СЕ ВИДАТ ПО ПРОВЕТРУВАЊЕТО

ВАНЧО МИХАЈЛОВ И ТОДОР АЛЕКСАНДРОВ СЕ ДЕЗИНФИЦИРААТ ВО МУЗЕЈОТ НА ВМРО ВО ШТИП, ЌЕ МОЖЕ ДА СЕ ВИДАТ ПО ПРОВЕТРУВАЊЕТО

Историскиот Музеј на револуционерната борба за Штип и Штипско (1893-1934), отворен во декември 2014, располага со 12 восочни фигури меѓу кои и на Иван ...
СЕ РАСПАЃААТ ВОЕНИТЕ МАГАЦИНИ ОД ВРЕМЕТО НА ЈНА КАЈ ШТИПСКО НОВО СЕЛО

СЕ РАСПАЃААТ ВОЕНИТЕ МАГАЦИНИ ОД ВРЕМЕТО НА ЈНА КАЈ ШТИПСКО НОВО СЕЛО

Старите воени магицини во месноста Новакова Чешма во штипско Ново Село се  распаѓаат. Овие магацини се направени од поранешната Југословенска народна ...
АКТИВИСТИТЕ ПРОТИВ РУДНИЦИ ВО СТРУМИЦА, БОСИЛОВО И НОВО СЕЛО СОБРАА ПОТПИСИ ЗА НЕЗАВИСНАТА ЛИСТА „СТИГА Е!“ ЗА ИЗБОРИТЕ

АКТИВИСТИТЕ ПРОТИВ РУДНИЦИ ВО СТРУМИЦА, БОСИЛОВО И НОВО СЕЛО СОБРАА ПОТПИСИ ЗА НЕЗАВИСНАТА ЛИСТА „СТИГА Е!“ ЗА ИЗБОРИТЕ

Активистите против изградба на рудници од Струмичко влегуваат во трка за освојување советнички места во Општините Струмица, Босилово и Ново Село. На л ...
ВЛЕЗ ВО БУГАРИЈА И ПРЕКУ НОВО СЕЛО, ПРЕМИНОТ ЗЛАТАРЕВО ПО 6 МЕСЕЦИ ОТВОРЕН ЗА ПАТНИЧКИ СООБРАЌАЈ

ВЛЕЗ ВО БУГАРИЈА И ПРЕКУ НОВО СЕЛО, ПРЕМИНОТ ЗЛАТАРЕВО ПО 6 МЕСЕЦИ ОТВОРЕН ЗА ПАТНИЧКИ СООБРАЌАЈ

Од денеска во Бугарија може да се влезе и преку граничниот премин Златарево кај Ново Село, потврди МВР. Бугарското Министерство за здравство ја измени ...
НЕГУВАТЕЛИ ОД ЦРВЕН КРСТ ЌЕ СЕ ГРИЖАТ ЗА СТАРИ И ИЗНЕМОШТЕНИ ЛИЦА ВО ОПШТИНА НОВО СЕЛО И ВАСИЛЕВО

НЕГУВАТЕЛИ ОД ЦРВЕН КРСТ ЌЕ СЕ ГРИЖАТ ЗА СТАРИ И ИЗНЕМОШТЕНИ ЛИЦА ВО ОПШТИНА НОВО СЕЛО И ВАСИЛЕВО

Вкупно 14 лица ќе се грижат за триесетина семејства во општините Василево и Ново Село преку проектот за ,,Подобрување на социјалните услуги’’ што го р ...
1 2 3 5 10 / 41 НАПИСИ