Таг: одрон

1 2 3 10 / 29 НАПИСИ
ЗАТВОРЕН ПАТОТ РОСОМАН-ПРИЛЕП ПОРАДИ ОДРОН, ФИРМАТА „СИНОХИДРО“ КОЈА ЈА ГРАДИ НОВАТА ДЕЛНИЦА РАБОТИ НА РАСЧИСТУВАЊЕ

ЗАТВОРЕН ПАТОТ РОСОМАН-ПРИЛЕП ПОРАДИ ОДРОН, ФИРМАТА „СИНОХИДРО“ КОЈА ЈА ГРАДИ НОВАТА ДЕЛНИЦА РАБОТИ НА РАСЧИСТУВАЊЕ

Денска околу 6 часот одрон предизвикан од големи наноси на вода го поплавија регионалниот пат Росоман-Прилеп. Одронот е предизвикан поради обилните вр ...
ЗАПОЧНА САНАЦИЈАТА НА ОДРОНОТ ОД ШТИПСКАТА ТВРДИНА ИСАР, КОЈ ЈА ЗАТРУПА ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА

ЗАПОЧНА САНАЦИЈАТА НА ОДРОНОТ ОД ШТИПСКАТА ТВРДИНА ИСАР, КОЈ ЈА ЗАТРУПА ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА

ЈП „Стипион“ ја започна санацијата на големиот одрон од тврдината Исар, што се случи пред четири месеци, кога врз пешачката патека паднаа над 200 кубн ...
ПОСТОИ ОПАСНОСТ ОД ПАД НА КАРПАТА ШТО ВИСИ НАД БРАНАТА „МАТКА“, НО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕДВИДИ КОГА БИ СЕ СЛУЧИЛ, ВЕЛИ КОМИСИЈАТА ЗА БРАНИ

ПОСТОИ ОПАСНОСТ ОД ПАД НА КАРПАТА ШТО ВИСИ НАД БРАНАТА „МАТКА“, НО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕДВИДИ КОГА БИ СЕ СЛУЧИЛ, ВЕЛИ КОМИСИЈАТА ЗА БРАНИ

Комисијата за брани при Министерството за животна средина утврдила дека постои очигледна опасност од одрон на 20 тони тешката карпа што се надвиснува ...
ОПШТИНА ШТИП БАРА МИНЕРИ, ГЕОЛОЗИ И ДРУГИ СТРУЧЊАЦИ ЗА ДА ЈА ОТСТРАНАТ ОПАСНОСТА ОТКАКО ОДРОНИ ПОТРУПАА ДЕЛ ОД ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА И ТАЈНИОТ ТУНЕЛ ДО ВРВОТ НА ТВРДИНАТА ИСАР

ОПШТИНА ШТИП БАРА МИНЕРИ, ГЕОЛОЗИ И ДРУГИ СТРУЧЊАЦИ ЗА ДА ЈА ОТСТРАНАТ ОПАСНОСТА ОТКАКО ОДРОНИ ПОТРУПАА ДЕЛ ОД ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА И ТАЈНИОТ ТУНЕЛ ДО ВРВОТ НА ТВРДИНАТА ИСАР

Општина Штип деновиве работи на ангажирање на минери, геолози и други стручни лица за да ја утврдат опасноста што од тврдината Исар доаѓа од напукнати ...
ГОЛЕМ ОДРОН ОД КАРПА ГО ОШТЕТИ ПАТОТ НАД ВИКЕНД-НАСЕЛБАТА ЕЛЕН КАМЕН ВО СТРУГА, ИСПЛАШЕНИТЕ ЖИТЕЛИ БАРААТ ИТНА ЗАШТИТА

ГОЛЕМ ОДРОН ОД КАРПА ГО ОШТЕТИ ПАТОТ НАД ВИКЕНД-НАСЕЛБАТА ЕЛЕН КАМЕН ВО СТРУГА, ИСПЛАШЕНИТЕ ЖИТЕЛИ БАРААТ ИТНА ЗАШТИТА

Огромна карпа се урна на патот над населбата со викендички Елен Камен во Струга. Патот кој води кон селото Радожда е фреквентен со возила, но за среќа ...
НА ПАТОТ КОЧАНИ – БРАНА КАЛИМАНЦИ МОРА ДА СЕ ВОЗИ ВНИМАТЕЛНО ОТИ УШТЕ СТОИ ГОЛЕМ ОДРОН

НА ПАТОТ КОЧАНИ – БРАНА КАЛИМАНЦИ МОРА ДА СЕ ВОЗИ ВНИМАТЕЛНО ОТИ УШТЕ СТОИ ГОЛЕМ ОДРОН

За време на Велигденските празници ќе се зголеми фреквенцијата на моторни возила на регионалниот пат А3 Кочани-Делчево кој води кон Бугарија. Возачите ...
ОГРОМНА КАРПА СЕ УРНА ВО ДВОРОТ НА СЕМЕЈНА КУЌА ВО РАДОЖДА, НЕМА ПОВРЕДЕНИ

ОГРОМНА КАРПА СЕ УРНА ВО ДВОРОТ НА СЕМЕЈНА КУЌА ВО РАДОЖДА, НЕМА ПОВРЕДЕНИ

Карпа се одрони во струшкото село Радожда кај пештерната црква „Свети Архангел Михаил“, при што огромни камења ги уништија помошните објекти во дворот ...
ПАТОТ МАВРОВО – ДЕБАР Е ЗАТВОРЕН ПОРАДИ ОДРОН ОД ЗЕМЈОТРЕСОТ

ПАТОТ МАВРОВО – ДЕБАР Е ЗАТВОРЕН ПОРАДИ ОДРОН ОД ЗЕМЈОТРЕСОТ

На патот Долно Косоврасти - Дебар се појави одрон по попладневниот земјотрес со јачина од 4,9 степени по Рихтеровата скала, регистриран во 15.25 часот ...
ДВЕ И ПОЛ ГОДИНИ ПО ОДРОНОТ ЗАВРШИ САНАЦИЈАТА НА КАРПАТА ЦУЦКА КАЈ ВЕЛЕС, СО МЕТОД ШТО ДОСЕГА НЕ БИЛ ПРИМЕНЕТ ВО ЗЕМЈАТА

ДВЕ И ПОЛ ГОДИНИ ПО ОДРОНОТ ЗАВРШИ САНАЦИЈАТА НА КАРПАТА ЦУЦКА КАЈ ВЕЛЕС, СО МЕТОД ШТО ДОСЕГА НЕ БИЛ ПРИМЕНЕТ ВО ЗЕМЈАТА

Откако осум месеци мораа да патуваат по автопат и по 15-ина километри повеќе за да стигнат до работните места, утринското и попладневното патешествие ...
МЛАДИ АЛПИНИСТИ ВО ДРУШТВО НА ЗМИИ ГИ КРШАТ КАРПИТЕ ОД ЦУЦКА И ГО САНИРААТ ОДРОНОТ КАЈ ВЕЛЕС

МЛАДИ АЛПИНИСТИ ВО ДРУШТВО НА ЗМИИ ГИ КРШАТ КАРПИТЕ ОД ЦУЦКА И ГО САНИРААТ ОДРОНОТ КАЈ ВЕЛЕС

Еден месец, четири момчиња секојдневно се искачуваат на карпата Цуцка на излезот од Велес и ги рушат камењата и поголемите карпи. Врзани со јажиња как ...
1 2 3 10 / 29 НАПИСИ