Таг: Охридско Езеро

1 2 3 17 10 / 170 НАПИСИ
ЕКСПЕРТИ ЗА ВОДА

ЕКСПЕРТИ ЗА ВОДА

Американците ќе го спасуваат Охридското езеро. Нам не ни треба спас. Нам корупцијата не ни пречи. ...
АМЕРИКАНСКИ ЕКСПЕРТИ ЗА ВОДА ЌЕ РАБОТАТ НА ЗАШТИТА НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО

АМЕРИКАНСКИ ЕКСПЕРТИ ЗА ВОДА ЌЕ РАБОТАТ НА ЗАШТИТА НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО

Aмериканската амбасадорка Анџела Агелер и тимот експерти од областа на заштитата на животната средина и влијанието на луѓето врз езерата, кои ќе работ ...
НАД 170 НУРКАЧИ И ВОЛОНТЕРИ ГО ЧИСТЕА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ВО ГОЛЕМАТА ЕКО-АКЦИЈА НА „ПИВАРА СКОПЈЕ“

НАД 170 НУРКАЧИ И ВОЛОНТЕРИ ГО ЧИСТЕА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ВО ГОЛЕМАТА ЕКО-АКЦИЈА НА „ПИВАРА СКОПЈЕ“

„Пивара Скопје“ организираше голема акција на чистење на Охридското Езеро во рамките на долгорочната платформа за општествена одговорност „Наша гордос ...
АКО ПРОДОЛЖИ НЕКОНТРОЛИРАНОТО ГРАДЕЊЕ, ЗА 10 ГОДИНИ ЌЕ ИСЧЕЗНАТ НЕКОИ ЕНДЕМИЧНИ ВИДОВИ ОД ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО, ВЕЛАТ ЕКСПЕРТИТЕ

АКО ПРОДОЛЖИ НЕКОНТРОЛИРАНОТО ГРАДЕЊЕ, ЗА 10 ГОДИНИ ЌЕ ИСЧЕЗНАТ НЕКОИ ЕНДЕМИЧНИ ВИДОВИ ОД ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО, ВЕЛАТ ЕКСПЕРТИТЕ

Интензивната урбанизација и недостатокот на правилен менаџмент на отпадните води се закана за еко-системот на Охридското Езеро. Палењето на трската до ...
ПРОДОЛЖУВА ДА СЕ УНИШТУВА КРАЈБРЕЖЈЕТО НА СТРУГА, ОБВИНИТЕЛСТВОТО 3 ГОДИНИ НЕ ПОСТАПУВА ПО КРИВИЧНА ПРИЈАВА ЗА УЗУРПАЦИЈА НА ДРЖАВНО ЗЕМЈИШТЕ

ПРОДОЛЖУВА ДА СЕ УНИШТУВА КРАЈБРЕЖЈЕТО НА СТРУГА, ОБВИНИТЕЛСТВОТО 3 ГОДИНИ НЕ ПОСТАПУВА ПО КРИВИЧНА ПРИЈАВА ЗА УЗУРПАЦИЈА НА ДРЖАВНО ЗЕМЈИШТЕ

Крајбрежјето на Струга и понатака се уништува и узурпира. Во близина на изградениот угостителски објект „Аполонија“ на само 20 метри од Охридското езе ...
„КОЛЕКТОРСКИ СИСТЕМ“ Е ПРЕТПРИЈАТИЕ ЗА ОДВЕДУВАЊЕ ФЕКАЛИИ, НЕМА КАПАЦИТЕТ ДА МЕНАЏИРА СО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО, ВЕЛАТ АКТИВИСТИТЕ ПО ОДЛУКАТА ЗА НЕГОВО ПРОГЛАСУВАЊЕ ЗА СПОМЕНИК НА ПРИРОДАТА

„КОЛЕКТОРСКИ СИСТЕМ“ Е ПРЕТПРИЈАТИЕ ЗА ОДВЕДУВАЊЕ ФЕКАЛИИ, НЕМА КАПАЦИТЕТ ДА МЕНАЏИРА СО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО, ВЕЛАТ АКТИВИСТИТЕ ПО ОДЛУКАТА ЗА НЕГОВО ПРОГЛАСУВАЊЕ ЗА СПОМЕНИК НА ПРИРОДАТА

Прогласувањето на Охридското Езеро за споменик на природата ќе предизвика огромни штети, целта не е заштита, туку продавање на чиста питка вода од езе ...
СО ЗАКОНОТ ЗА ПРОГЛАСУВАЊЕ НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ЗА СПОМЕНИК НА ПРИРОДАТА, ВЛАДАТА ГО ПРЕКРШИ МЕЃУНАРОДНОТО ПРАВО ЗА ЕЗЕРОТО И ПОСТАПИ СПРОТИВНО НА УСТАВОТ, ВЕЛАТ ОД ФРОНТ 21/42

СО ЗАКОНОТ ЗА ПРОГЛАСУВАЊЕ НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ЗА СПОМЕНИК НА ПРИРОДАТА, ВЛАДАТА ГО ПРЕКРШИ МЕЃУНАРОДНОТО ПРАВО ЗА ЕЗЕРОТО И ПОСТАПИ СПРОТИВНО НА УСТАВОТ, ВЕЛАТ ОД ФРОНТ 21/42

Спротивно на препораката на Бернската конвенција, Владата на седница го усвои текстот на Законот за прогласување на Охридското Езеро за Споменик на пр ...
ОД ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ИЗВАДЕНИ НАД 70 „МРЕЖИ ДУХОВИ“ КОИ СЕ ЗАКАНА ЗА ЖИВИОТ СВЕТ

ОД ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ИЗВАДЕНИ НАД 70 „МРЕЖИ ДУХОВИ“ КОИ СЕ ЗАКАНА ЗА ЖИВИОТ СВЕТ

За неколку дена, од водите на Охридското Езеро, на потегот од Заум до Градиште, на длабочина од 5 до 35 метри отстранети се над 70 мрежи за риби како ...
ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО НЕ СМЕЕ ДА ИМА ГАЗДА, РЕАГИРААТ ГРАЃАНСКИТЕ ЗДРУЖЕНИЈА ЗА НАЦРТ-ЗАКОНОТ ЗА ФОРМИРАЊЕ ЈАВНО ПРЕТПРИЈАТИЕ ЗА НЕГОВО УПРАВУВАЊЕ

ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО НЕ СМЕЕ ДА ИМА ГАЗДА, РЕАГИРААТ ГРАЃАНСКИТЕ ЗДРУЖЕНИЈА ЗА НАЦРТ-ЗАКОНОТ ЗА ФОРМИРАЊЕ ЈАВНО ПРЕТПРИЈАТИЕ ЗА НЕГОВО УПРАВУВАЊЕ

Потребни се заштита и мониторинг на Охридското Езеро, но не и за газда кој ќе управува со него, реагираа граѓанските здруженија од Охрид и Струга на д ...
КОЛЕКТОРОТ ОД ЕЛЕН КАМЕН ДО РАДОЖДА ЌЕ ПРАВИ ОГРОМНИ ТРОШОЦИ ЗА ОДРЖУВАЊЕ, ЈП КОЛЕКТОРСКИ СИСТЕМИ БАРА И ЗАСЕБНА ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА

КОЛЕКТОРОТ ОД ЕЛЕН КАМЕН ДО РАДОЖДА ЌЕ ПРАВИ ОГРОМНИ ТРОШОЦИ ЗА ОДРЖУВАЊЕ, ЈП КОЛЕКТОРСКИ СИСТЕМИ БАРА И ЗАСЕБНА ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА

Доизградбата на колекторот од Елен Камен до Радожда на струшкиот дел од Охридското Езеро ќе прави огромни трошоци за одржување. Потребно е изградба на ...
1 2 3 17 10 / 170 НАПИСИ