Таг: Оливера Николова

ОЛИВЕРА НИКОЛОВА ЈА ДОБИ ГОДИНАШНАТА БАЛКАНСКА КНИЖЕВНА НАГРАДА „ПРОЗАРТ“

ОЛИВЕРА НИКОЛОВА ЈА ДОБИ ГОДИНАШНАТА БАЛКАНСКА КНИЖЕВНА НАГРАДА „ПРОЗАРТ“

Македонската писателка Оливера Николова е годинашната добитничка на наградата „Прозарт“, што интернационалниот литературен фестивал „ПРО-ЗА Балкан“ ја ...
СЕКОЕ ДЕТЕ ТРЕБА ДА ЈА ЗНАЕ ОЛИВЕРА НИКОЛОВА УШТЕ ПРЕД ДА ПОЧНЕ ДА ЧИТА, КАЖАА НА ПРОМОЦИЈАТА НА РЕОБЈАВЕНИТЕ КНИГИ ЗА ВОЗРАСНИ ОД ЛЕГЕНДАРНАТА ПИСАТЕЛКА

СЕКОЕ ДЕТЕ ТРЕБА ДА ЈА ЗНАЕ ОЛИВЕРА НИКОЛОВА УШТЕ ПРЕД ДА ПОЧНЕ ДА ЧИТА, КАЖАА НА ПРОМОЦИЈАТА НА РЕОБЈАВЕНИТЕ КНИГИ ЗА ВОЗРАСНИ ОД ЛЕГЕНДАРНАТА ПИСАТЕЛКА

Секое дете треба да го знае името на Оливера Николова уште пред да почне да чита, беше кажано на промоцијата на повторно објавените книги за возрасни ...
УТРЕ ПРОМОЦИЈА НА ПОВТОРНО ОБЈАВЕНИТЕ КНИГИ ЗА ВОЗРАСНИ НА ОЛИВЕРА НИКОЛОВА

УТРЕ ПРОМОЦИЈА НА ПОВТОРНО ОБЈАВЕНИТЕ КНИГИ ЗА ВОЗРАСНИ НА ОЛИВЕРА НИКОЛОВА

Издавачката куќа „Арс Ламина“ повторно го објави целокупното творештво за возрасни на една од најзначајните македонски писателки Оливера Николова, а д ...
ТВ-СЕРИЈАТА „ЗОКИ ПОКИ“ СПОРЕД РОМАНОТ НА ОЛИВЕРА НИКОЛОВА ОД ДЕНЕС НА МРТ

ТВ-СЕРИЈАТА „ЗОКИ ПОКИ“ СПОРЕД РОМАНОТ НА ОЛИВЕРА НИКОЛОВА ОД ДЕНЕС НА МРТ

Телевизиската серија за деца „Зоки Поки“ “ според истоимената книга на Оливера Николова, од денес почнува да се прикажува на првата програма на Македо ...
ТВ-СЕРИЈАТА ЗА ДЕЦА „ЗОКИ ПОКИ“ ОД 4 МАЈ НА МРТ

ТВ-СЕРИЈАТА ЗА ДЕЦА „ЗОКИ ПОКИ“ ОД 4 МАЈ НА МРТ

На 4 мај на првата програма на Македонската радиотелевизија (МРТ) ќе почне емитувањето на ТВ-серијата „Зоки Поки“ според истоимената книга на Оливера ...
НАГРАДАТА „РОМАН НА ГОДИНАТА“ ЗА „ПЕСОТ СО ТАЖЕН ПОГЛЕД“ НА ОЛИВЕРА НИКОЛОВА

НАГРАДАТА „РОМАН НА ГОДИНАТА“ ЗА „ПЕСОТ СО ТАЖЕН ПОГЛЕД“ НА ОЛИВЕРА НИКОЛОВА

Писателката Оливера Николова ја доби наградата „Роман на годината“ за 2019, за нејзиното ново дело „Песот со тажен поглед“, објави денес Фондацијата з ...
„ЗОКИ ПОКИ“ ЌЕ ОДГОВАРА НА ДЕНЕШНОТО ВРЕМЕ, НО ЌЕ ГИ ЗАЧУВА ВРЕДНОСТИТЕ – ПОЧНА СНИМАЊЕТО НА ТВ-СЕРИЈАТА ЗА ДЕЦА

„ЗОКИ ПОКИ“ ЌЕ ОДГОВАРА НА ДЕНЕШНОТО ВРЕМЕ, НО ЌЕ ГИ ЗАЧУВА ВРЕДНОСТИТЕ – ПОЧНА СНИМАЊЕТО НА ТВ-СЕРИЈАТА ЗА ДЕЦА

Продукцијата „Кино око“ почна со снимање на ТВ-серијата за деца „Зоки Поки“, според истоимената книга на Оливера Николова, омилено и култно дело на мн ...
7 / 7 НАПИСИ