Таг: онлајн настава

1 2 3 10 / 27 НАПИСИ
КУМАНОВСКАТА ГИМНАЗИЈА НА КРАЈОТ НА ПРВОТО ПОЛУГОДИЕ ГО МЕНУВА ПОДОТ ВО УЧИЛНИЦИТЕ, РОДИТЕЛИТЕ СЕ БУНАТ ПОРАДИ ОНЛАЈН НАСТАВАТА

КУМАНОВСКАТА ГИМНАЗИЈА НА КРАЈОТ НА ПРВОТО ПОЛУГОДИЕ ГО МЕНУВА ПОДОТ ВО УЧИЛНИЦИТЕ, РОДИТЕЛИТЕ СЕ БУНАТ ПОРАДИ ОНЛАЈН НАСТАВАТА

Три недели пред крајот на првото полугодие, во гимназијата „Гоце Делчев“ во Куманово, започна замена на подовите во училниците, поради што од вчера уч ...
ШКОЛИТЕ ВО ЦРНА ГОРА СЕ ПРЕФРЛААТ НА ОНЛАЈН НАСТАВА ПО ЗАЧЕСТЕНИТЕ ЗАКАНИ ЗА ПОДМЕТНАТИ БОМБИ

ШКОЛИТЕ ВО ЦРНА ГОРА СЕ ПРЕФРЛААТ НА ОНЛАЈН НАСТАВА ПО ЗАЧЕСТЕНИТЕ ЗАКАНИ ЗА ПОДМЕТНАТИ БОМБИ

Наставата во сите основни и средни училишта во Црна Гора ќе биде онлајн до крајот на неделата, откако Министерството за образование ја прифати препора ...
ЗАГРЕВАЊЕТО НА ШКОЛИТЕ Е НАДЛЕЖНОСТ НА ОПШТИНИТЕ, ИНТЕРЕС НА УЧЕНИЦИТЕ Е НАСТАВА СО ФИЗИЧКО ПРИСУСТВО, ВЕЛАТ ОД ВЛАДАТА

ЗАГРЕВАЊЕТО НА ШКОЛИТЕ Е НАДЛЕЖНОСТ НА ОПШТИНИТЕ, ИНТЕРЕС НА УЧЕНИЦИТЕ Е НАСТАВА СО ФИЗИЧКО ПРИСУСТВО, ВЕЛАТ ОД ВЛАДАТА

Од Владата велат дека е во интерес на учениците физички да присуствуваат на настава по повиците од дел од градоначалниците наставата зимава да се спро ...
ВО МАКЕДОНИЈА 52 НЕДЕЛИ НЕ СЕ ОДЕШЕ ВО ШКОЛО, А ВО ЕВРОПА 24, ДА НЕ ЗАОСТАНУВАМЕ, АПЕЛИРАШЕ ДИ ЏОВАНИ ОД УНИЦЕФ

ВО МАКЕДОНИЈА 52 НЕДЕЛИ НЕ СЕ ОДЕШЕ ВО ШКОЛО, А ВО ЕВРОПА 24, ДА НЕ ЗАОСТАНУВАМЕ, АПЕЛИРАШЕ ДИ ЏОВАНИ ОД УНИЦЕФ

Онлајн учењето се покажа како добра алатка за наставниците, но никогаш не беше предвидено да стане единствената методологија за настава, рече денеска ...
УЧЕБНАТА ГОДИНА ПОЧНУВА СО ФИЗИЧКО ПРИСУСТВО СО МАСКИ И ДЕЗИНФЕКЦИЈА

УЧЕБНАТА ГОДИНА ПОЧНУВА СО ФИЗИЧКО ПРИСУСТВО СО МАСКИ И ДЕЗИНФЕКЦИЈА

На 1 септември почнува новата учебна година 2021/2022, а последната одлука на Владата, од седницата на 17 август е дека стартот е со физичко присуство ...
ВЛАДАТА ЌЕ ОДЛУЧИ ЗА БАРАЊЕТО НА ТЕТОВО ШКОЛИТЕ ДА ПОЧНАТ СО ОНЛАЈН НАСТАВА, РЕЧЕ ЦАРОВСКА

ВЛАДАТА ЌЕ ОДЛУЧИ ЗА БАРАЊЕТО НА ТЕТОВО ШКОЛИТЕ ДА ПОЧНАТ СО ОНЛАЈН НАСТАВА, РЕЧЕ ЦАРОВСКА

Комисијата за заразни болести утрово имаше состанок и разговараше за барањата на Кризниот штаб на Општина Тетово, за учебната година да започне со онл ...
ТЕТОВО БАРА ОНЛАЈН НАСТАВА ВО ПРВИТЕ ТРИ НЕДЕЛИ ОД СЕПТЕМВРИ И ЗАДОЛЖИТЕЛНИ ТЕСТОВИ ЗА НЕВАКЦИНИРАНИТЕ НАСТАВНИЦИ НА НИВНА СМЕТКА

ТЕТОВО БАРА ОНЛАЈН НАСТАВА ВО ПРВИТЕ ТРИ НЕДЕЛИ ОД СЕПТЕМВРИ И ЗАДОЛЖИТЕЛНИ ТЕСТОВИ ЗА НЕВАКЦИНИРАНИТЕ НАСТАВНИЦИ НА НИВНА СМЕТКА

Кризниот штаб на Општина Тетово после подолга пауза повторно денеска имаше седница од која, поради сериозната епидемиолошка состојба во Општината, е и ...
ПОМАЛКУ ОД ЕДЕН ПРОЦЕНТ ОД УЧЕНИЦИТЕ И НАСТАВНИЦИТЕ СЕ ЗАРАЗЕНИ СО КОВИД-19, ВЕЛИ МОН

ПОМАЛКУ ОД ЕДЕН ПРОЦЕНТ ОД УЧЕНИЦИТЕ И НАСТАВНИЦИТЕ СЕ ЗАРАЗЕНИ СО КОВИД-19, ВЕЛИ МОН

Помалку од еден процент од учениците и кадарот во основните и средните училишта се заразени со ковид-19, вели Министерството за образование и наука (М ...
УЧЕНИЦИТЕ ДО 20 НОЕМВРИ ДА СЕ ОЦЕНАТ ОНЛАЈН ИЛИ ПО ПОТРЕБА ВО УЧИЛНИЦА, ВЕЛИ МОН

УЧЕНИЦИТЕ ДО 20 НОЕМВРИ ДА СЕ ОЦЕНАТ ОНЛАЈН ИЛИ ПО ПОТРЕБА ВО УЧИЛНИЦА, ВЕЛИ МОН

Учениците да ги добијат првите сумарни оценки до 20 ноември, со оглед на тоа што наставата оваа учебнна година почна на 1 октомври, е препораката на Б ...
ОПШТИНА ВЕЛЕС ЌЕ НАБАВИ ЛАПТОПИ ЗА НАСТАВНИЦИТЕ ЗА ДРЖЕЊЕ ОНЛАЈН НАСТАВА ДОДЕКА 10% ОД УЧЕНИЦИТЕ НЕ МОЖАТ ДА ЈА СЛЕДАТ

ОПШТИНА ВЕЛЕС ЌЕ НАБАВИ ЛАПТОПИ ЗА НАСТАВНИЦИТЕ ЗА ДРЖЕЊЕ ОНЛАЈН НАСТАВА ДОДЕКА 10% ОД УЧЕНИЦИТЕ НЕ МОЖАТ ДА ЈА СЛЕДАТ

Десет отсто од учениците во велешките основни и средни училишта не можат да ја следат онлајн наставата оти немаат соодветни уреди за тоа, додека секој ...
1 2 3 10 / 27 НАПИСИ