Таг: операција

1 2 3 4 10 / 38 НАПИСИ
НИШКИТЕ КАРДИОХИРУРЗИ РАБОТАТ ВО САБОТА И НЕДЕЛА БЕЗ НАДОМЕСТ ЗА ДА СЕ НАМАЛИ ЛИСТАТА НА ЧЕКАЊЕ, ПОСЛЕДНИОТ ВИКЕНД ИЗВЕЛЕ 22 ОПЕРАЦИИ

НИШКИТЕ КАРДИОХИРУРЗИ РАБОТАТ ВО САБОТА И НЕДЕЛА БЕЗ НАДОМЕСТ ЗА ДА СЕ НАМАЛИ ЛИСТАТА НА ЧЕКАЊЕ, ПОСЛЕДНИОТ ВИКЕНД ИЗВЕЛЕ 22 ОПЕРАЦИИ

Хирурзите од нишката Клиника за кардиохирургија извеле 22 операции за три дена и кажаа дека продолжуваат со зафатите и преку викенд без да бараат фина ...
ХИРУРГ ОТСТРАНИ „ЖИВА ГРАНАТА“ ОД ТЕЛОТО НА УКРАИНСКИ ВОЈНИК

ХИРУРГ ОТСТРАНИ „ЖИВА ГРАНАТА“ ОД ТЕЛОТО НА УКРАИНСКИ ВОЈНИК

Украински хирург отстранил „жива граната“ од градите на војник, објави украинската војска. Операцијата ја извел еден од најискусните украински воени х ...
ИЗВЕДЕНА АРТРОСКОПСКА ХИРУРГИЈА НА РАМЕН ЗГЛОБ,  НОВ ОПЕРАТИВЕН ЗАФАТ ВО ОХРИДСКАТА БОЛНИЦА „СВЕТИ ЕРАЗМО“

ИЗВЕДЕНА АРТРОСКОПСКА ХИРУРГИЈА НА РАМЕН ЗГЛОБ,  НОВ ОПЕРАТИВЕН ЗАФАТ ВО ОХРИДСКАТА БОЛНИЦА „СВЕТИ ЕРАЗМО“

Специјализираната болница за ортопедија и трауматологија „Свети Еразмо“ во Охрид воведе нов оперативен зафат, артроскопска хирургија на рамен зглоб. В ...
СО НОВИОТ НЕВРОХИРУРШКИ МИКРОСКОП ОТСЕГА ТЕШКИТЕ ОПЕРАЦИИ ЌЕ СЕ ПРАВАТ И ВО ОХРИД

СО НОВИОТ НЕВРОХИРУРШКИ МИКРОСКОП ОТСЕГА ТЕШКИТЕ ОПЕРАЦИИ ЌЕ СЕ ПРАВАТ И ВО ОХРИД

Пациентите од Охридско-струшкиот Регион кај кои треба да се вршат тешки неврохируршки операции нема повеќе да патуваат за Скопје. Специјалната болница ...
АМЕРИКАНСКИ ХИРУРЗИ ПРВПАТ ПРЕСАДИЈА СРЦЕ ОД СВИЊА ВО ЧОВЕК

АМЕРИКАНСКИ ХИРУРЗИ ПРВПАТ ПРЕСАДИЈА СРЦЕ ОД СВИЊА ВО ЧОВЕК

Педесет и седумгодишен Американец стана првиот човек на кого му било пресадено срце од генетски модифицирана свиња. Лекарите велат дека Дејвид Бенет с ...
КУМАНОВКА СОФТВЕРСКИ ИНЖЕНЕР РАБОТИ НА РАЗВОЈ НА ВЕШТАЧКА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА КОЈА ЌЕ ИМ ПОМАГА НА ХИРУРЗИТЕ ПРИ ОПЕРАЦИЈА НА ‘РБЕТ

КУМАНОВКА СОФТВЕРСКИ ИНЖЕНЕР РАБОТИ НА РАЗВОЈ НА ВЕШТАЧКА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА КОЈА ЌЕ ИМ ПОМАГА НА ХИРУРЗИТЕ ПРИ ОПЕРАЦИЈА НА ‘РБЕТ

Мила Николиќ од Куманово е млад софтверски инженер по роботика во израелска компанија која работи на развивање на навигационен систем за планирање хир ...
ПРВАTA ОПЕРАЦИЈА СО ВЕШТАЧКО РАМО ИЗВЕДЕНА ВО ОХРИДСКАТА БОЛНИЦА „СВЕТИ ЕРАЗМО“ НА 78-ГОДИШНА ПАЦИЕНТКА

ПРВАTA ОПЕРАЦИЈА СО ВЕШТАЧКО РАМО ИЗВЕДЕНА ВО ОХРИДСКАТА БОЛНИЦА „СВЕТИ ЕРАЗМО“ НА 78-ГОДИШНА ПАЦИЕНТКА

Во Специјалната болница за ортопедија и трауматологија „Свети Еразмо“ во Охрид минатата недела за првпат е изведена хируршка интервенција кај пациент ...
АМЕРИКАНСКИТЕ ХИРУРЗИ ПРВПАТ УСПЕШНО ПРЕСАДИЛЕ СВИНСКИ БУБРЕГ ВО ЧОВЕК

АМЕРИКАНСКИТЕ ХИРУРЗИ ПРВПАТ УСПЕШНО ПРЕСАДИЛЕ СВИНСКИ БУБРЕГ ВО ЧОВЕК

Американските хирурзи велат дека успешно пресадиле свински бубрег во човек, надевајќи се дека во иднина ова би можело да помогне да се надмине недости ...
ПАПАТА ФРАЊО В БОЛНИЦА ЗА ОПЕРАЦИЈА НА ДЕБЕЛОТО ЦРЕВО

ПАПАТА ФРАЊО В БОЛНИЦА ЗА ОПЕРАЦИЈА НА ДЕБЕЛОТО ЦРЕВО

Папата Фрањо денес беше хоспитализиран во болница во Рим, на закажана операција поради проблем со дебелото црево. Портпаролот на Ватикан Матео Бруни р ...
Д-Р ИВАН КАРАПЕТРОВ ЈА ИЗВРШИ ПРВАТА ТОРАКАЛНА ОПЕРАЦИЈА ВО КЛИНИЧКАТА БОЛНИЦА ВО ТЕТОВО

Д-Р ИВАН КАРАПЕТРОВ ЈА ИЗВРШИ ПРВАТА ТОРАКАЛНА ОПЕРАЦИЈА ВО КЛИНИЧКАТА БОЛНИЦА ВО ТЕТОВО

Во тетовската Клиничка болница за првпат е извршена торакална (градна) оперативна интервенција. Станува збор за ресекција на тумор на второто ребро на ...
1 2 3 4 10 / 38 НАПИСИ