Таг: Општина Ново село

ЖИТЕЛИТЕ НА СТАРО КОЊАРЕВО, СТРУМИЧКО ГИ БЛОКИРАА БАГЕРИТЕ НА „МАКЕДОНСКИ ШУМИ“ ДА НЕ ПРАВАТ ПАТ ЗА ШУМСКА СЕЧА НАД СЕЛОТО

ЖИТЕЛИТЕ НА СТАРО КОЊАРЕВО, СТРУМИЧКО ГИ БЛОКИРАА БАГЕРИТЕ НА „МАКЕДОНСКИ ШУМИ“ ДА НЕ ПРАВАТ ПАТ ЗА ШУМСКА СЕЧА НАД СЕЛОТО

Жителите од подбеласичкото населено место Старо Коњарево во Општина Ново Село го спречија обидот на струмичкото шумско стопанство над нивното село да ...
ЖИТЕЛИТЕ НА СТАРО КОЊАРЕВО ПРОТЕСТИРАА ПРОТИВ СЕЧА НА ШУМАТА НАД СЕЛОТО ШТО ПРАВИ СВЛЕЧИШТА

ЖИТЕЛИТЕ НА СТАРО КОЊАРЕВО ПРОТЕСТИРАА ПРОТИВ СЕЧА НА ШУМАТА НАД СЕЛОТО ШТО ПРАВИ СВЛЕЧИШТА

Исплашени дека целосно ќе им биде соголена шумата над нивното село, жителите од струмичко Старо Коњарево денеска излегоа на протест. Бараат ЈП „Македо ...
НЕМА ДА СЕ АКТИВИРА УСЛОВНАТА ПРЕСУДА ЗА ДВЕ ГОДИНИ ЗАТВОР ОД 2015 ЗА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА НОВО СЕЛО

НЕМА ДА СЕ АКТИВИРА УСЛОВНАТА ПРЕСУДА ЗА ДВЕ ГОДИНИ ЗАТВОР ОД 2015 ЗА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА НОВО СЕЛО

Нема да се активира условната пресуда од 2015 година за градоначалникот на Ново Село во оставка Боро Стојчев, кој сега е осуден на 6 месеци затвор за ...
НОВИ 30 ДЕНА ПРИТВОР ЗА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА НОВО СЕЛО ЗА ШВЕРЦОТ СО ЦИГАРИ

НОВИ 30 ДЕНА ПРИТВОР ЗА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА НОВО СЕЛО ЗА ШВЕРЦОТ СО ЦИГАРИ

Градоначалникот на Ново Село Боро Стојчев, кој пред недела дена беше фатен при шверц на цигари на македонско-бугарската граница, доби дополнителни 30 ...
ЕКСГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА НОВО СЕЛО НЕ ГО ВРАТИЛ СЛУЖБЕНОТО ВОЗИЛО

ЕКСГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА НОВО СЕЛО НЕ ГО ВРАТИЛ СЛУЖБЕНОТО ВОЗИЛО

Поранешниот градоначалник на Ново село Блажо Велков заработи кривична пријава оти го користел службеното возило на општината, иако неговиот мандат бил ...
СО ОПШТИНСКО ВОЗИЛО ЛЕПЕЛЕ ИЗБОРНИ ПЛАКАТИ, ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА НОВО СЕЛО ДОБИ КРИВИЧНА ПРИЈАВА

СО ОПШТИНСКО ВОЗИЛО ЛЕПЕЛЕ ИЗБОРНИ ПЛАКАТИ, ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА НОВО СЕЛО ДОБИ КРИВИЧНА ПРИЈАВА

Тројца вработени од општина Ново Село се приведени, откако полициијата ги фати на дело како со службено возило на општината, превезуваат пропаганден и ...
ПОСЕТИТЕЛИТЕ СО ЃУБРЕ ГО УБИВААТ КОЛЕШИНСКИОТ ВОДОПАД, ОПШТИНА НОВО СЕЛО ИМА СЛУЖБИ, АМА НЕ КАЗНУВА

ПОСЕТИТЕЛИТЕ СО ЃУБРЕ ГО УБИВААТ КОЛЕШИНСКИОТ ВОДОПАД, ОПШТИНА НОВО СЕЛО ИМА СЛУЖБИ, АМА НЕ КАЗНУВА

Посетители  на Kолешинскиот Водопад  бараат екипите на општинското комунално претпријатие „Комуна“ од Ново Село континуирано да го собираат отпадот, н ...
СО ПЦОВКИ ИЗБРКАНА ЕКИПА НА ЛОКАЛНА ТЕЛЕВИЗИЈА ДА НЕ ИЗВЕСТУВА ЗА РЕФЕРЕНДУМ ВО ОПШТИНА НОВО СЕЛО

СО ПЦОВКИ ИЗБРКАНА ЕКИПА НА ЛОКАЛНА ТЕЛЕВИЗИЈА ДА НЕ ИЗВЕСТУВА ЗА РЕФЕРЕНДУМ ВО ОПШТИНА НОВО СЕЛО

На новинарската екипа на струмичката телевизија Канал ВИС ѝ беше забрането да ја следи седницата на Советот на Општина Ново село, на која што се распр ...
8 / 8 НАПИСИ