Таг: Општина Ресен

ВО ПРЕСПА ПОЧНА ТУРИСТИЧКАТА СЕЗОНА, ОПШТИНА РЕСЕН НАЈАВУВА АКЦИЈА ЗА СРЕДУВАЊЕ НА ПЛАЖИТЕ

ВО ПРЕСПА ПОЧНА ТУРИСТИЧКАТА СЕЗОНА, ОПШТИНА РЕСЕН НАЈАВУВА АКЦИЈА ЗА СРЕДУВАЊЕ НА ПЛАЖИТЕ

Топлото време викендов привлече туристи во Преспа. На плажите во Претор уживаа повеќе семејства, а во езерските води се разладуваа и првите капачи. Го ...
ОПШТИНА РЕСЕН ЧЕТИРИ ГОДИНИ НЕ ПЛАЌАЛА ПРЕВОЗ ЗА УЧЕНИЦИТЕ

ОПШТИНА РЕСЕН ЧЕТИРИ ГОДИНИ НЕ ПЛАЌАЛА ПРЕВОЗ ЗА УЧЕНИЦИТЕ

За Општина Ресен огромен е проблемот со доспеани и неподмирени обврски во областа на основното и средно образование во износ од 312.444 евра, соопшти ...
ВО ПРЕТОР ПЛАЌААТ СТРУЈА ЦЕЛА ГОДИНА, А НЕМА УЛИЧНО ОСВЕТЛУВАЊЕ СРЕДЕ ЛЕТНА СЕЗОНА

ВО ПРЕТОР ПЛАЌААТ СТРУЈА ЦЕЛА ГОДИНА, А НЕМА УЛИЧНО ОСВЕТЛУВАЊЕ СРЕДЕ ЛЕТНА СЕЗОНА

Среде летна сезона, поголемиот дел од туристичката населба Претор крај Преспанското Езеро навечер тоне во мрак. Веќе со денови не работи уличното осве ...
КОЛИ И ТРАКТОРИ ВОЗАТ ПО НОВАТА ВЕЛОСИПЕДСКА ПАТЕКА ВО ПРЕСПА, КАЗНИ НЕМА

КОЛИ И ТРАКТОРИ ВОЗАТ ПО НОВАТА ВЕЛОСИПЕДСКА ПАТЕКА ВО ПРЕСПА, КАЗНИ НЕМА

Автомобили и трактори минуваат низ новата патека која Општина Ресен ја најави како пешачко-велосипедска, изградена крај Преспанското Езеро тргнувајќи ...
НОЌЕВАЊЕ ВО ПРЕСПА ЧИНИ ИСТО КАКО ВО ГРЦИЈА, АМА ЖИВОТОТ Е ПОЕВТИН

НОЌЕВАЊЕ ВО ПРЕСПА ЧИНИ ИСТО КАКО ВО ГРЦИЈА, АМА ЖИВОТОТ Е ПОЕВТИН

Јунските цени за ноќевање крај Преспанското Езеро се изедначија со оние во Грција. Полупансион по лице во хотел и во Преспа и во Грција се движи од 1. ...
5 / 5 НАПИСИ