Таг: општини

1 2 3 10 10 / 93 НАПИСИ
ЗАТВОРЕНИ ТРЕЗОРСКИТЕ КАНЦЕЛАРИИ ВО ЦЕЛИОТ ЈУГОИСТОЧЕН РЕГИОН ОТИ ЕДИНСТВЕНИОТ СЛУЖБЕНИК ЗАМИНАЛ НА ОДМОР

ЗАТВОРЕНИ ТРЕЗОРСКИТЕ КАНЦЕЛАРИИ ВО ЦЕЛИОТ ЈУГОИСТОЧЕН РЕГИОН ОТИ ЕДИНСТВЕНИОТ СЛУЖБЕНИК ЗАМИНАЛ НА ОДМОР

Сметководителите од градинките, училиштата и други државни институции во Струмица, Василево, Радовиш, Валандово и во останатите општини во Југоисточна ...
ЗА ДА СТИГНАТ ОД МОГИЛА ДО СКОПЈЕ КРУЖАТ ПРЕКУ БИТОЛА, МЛАДИТЕ ОД ПЕЛАГОНИЈА БАРААТ ЕФИКАСЕН ЈАВЕН ТРАНСПОРТ

ЗА ДА СТИГНАТ ОД МОГИЛА ДО СКОПЈЕ КРУЖАТ ПРЕКУ БИТОЛА, МЛАДИТЕ ОД ПЕЛАГОНИЈА БАРААТ ЕФИКАСЕН ЈАВЕН ТРАНСПОРТ

Жителите од пелагониската општина Могила за да стигнат со воз до Скопје, прво треба да патуваат до Битола со автомобил или автобус, таму да фатат воз, ...
ОПШТИНИТЕ ЌЕ МОЖАТ ДА КОНФИСКУВААТ ДИВОГРАДБИ, МЕСТО ДА СЕ УРИВААТ ЌЕ СЕ ДАДАТ НА РАНЛИВИ ГРУПИ, РЕЧЕ ГЕРАСИМОВСКИ

ОПШТИНИТЕ ЌЕ МОЖАТ ДА КОНФИСКУВААТ ДИВОГРАДБИ, МЕСТО ДА СЕ УРИВААТ ЌЕ СЕ ДАДАТ НА РАНЛИВИ ГРУПИ, РЕЧЕ ГЕРАСИМОВСКИ

Општините ќе можат да конфискуваат дивоградби и наместо да ги уриваат да ги доделат на користење на ранливи групи или младински организации. Како што ...
ОГРОМНИ РАЗЛИКИ ВО ЦЕНИТЕ ЗА ЗАЛОВУВАЊЕ УЛИЧНИ ЖИВОТНИ, ОПШТИНА РОСОМАН ПЛАЌА 330 ДЕНАРИ, А ДЕМИР КАПИЈА 4.130 ПО КУЧЕ

ОГРОМНИ РАЗЛИКИ ВО ЦЕНИТЕ ЗА ЗАЛОВУВАЊЕ УЛИЧНИ ЖИВОТНИ, ОПШТИНА РОСОМАН ПЛАЌА 330 ДЕНАРИ, А ДЕМИР КАПИЈА 4.130 ПО КУЧЕ

Од 330 до 4.130 денари плаќале општините за заловување кучиња, транспорт до прифатилиште и враќање на улица. Соодносот меѓу најниската и највисоката ц ...
ЗА ЕДНА ТРЕТИНА НАМАЛЕНИ ЈАВНИТЕ НАБАВКИ НА ОПШТИНИТЕ, ВО СКОПЈЕ ДУРИ ЗА 68 %

ЗА ЕДНА ТРЕТИНА НАМАЛЕНИ ЈАВНИТЕ НАБАВКИ НА ОПШТИНИТЕ, ВО СКОПЈЕ ДУРИ ЗА 68 %

За една третина е намалена вредноста на јавните набавки на општините и Град Скопје во 2022 година во споредба со 2021, покажува анализата на Центарот ...
СКОПСКИТЕ ОПШТИНИ СО КОМУНАЛЦИ И МЕХАНИЗАЦИЈА ОД ДРУГИТЕ ГРАДОВИ ЌЕ ГО ЧИСТАТ СКОПЈЕ

СКОПСКИТЕ ОПШТИНИ СО КОМУНАЛЦИ И МЕХАНИЗАЦИЈА ОД ДРУГИТЕ ГРАДОВИ ЌЕ ГО ЧИСТАТ СКОПЈЕ

Скопските општини вечерва сами ќе го чистат ѓубрето откако градското претпријатие „Комунална хигиена“ и денеска не собираше отпад, а најавија дека нем ...
ОПШТИНА ЦЕНТАР САМА ЌЕ ГО СОБИРА ЃУБРЕТО ОТКАКО РАБОТНИЦИТЕ НА „КОМУНАЛНА ХИГИЕНА“ НАЈАВИЈА ШТРАЈК И УТРЕ

ОПШТИНА ЦЕНТАР САМА ЌЕ ГО СОБИРА ЃУБРЕТО ОТКАКО РАБОТНИЦИТЕ НА „КОМУНАЛНА ХИГИЕНА“ НАЈАВИЈА ШТРАЈК И УТРЕ

Општина Центар од утре сама ќе го собира ѓубрето од контејнерите, но и околу нив, откако градското претпријатие „Комунална хигиена“ втор ден не го чис ...
РЕГИОНАЛНАТА ДЕПОНИЈА ВО НОВАЦИ ЌЕ БИДЕ ГОТОВА ДО КРАЈОТ НА 2024, СЕ ЧЕКА ДА СЕ УСОГЛАСАТ ОПШТИНИТЕ, ВЕЛИ ШУКОВА

РЕГИОНАЛНАТА ДЕПОНИЈА ВО НОВАЦИ ЌЕ БИДЕ ГОТОВА ДО КРАЈОТ НА 2024, СЕ ЧЕКА ДА СЕ УСОГЛАСАТ ОПШТИНИТЕ, ВЕЛИ ШУКОВА

Активностите за изградба на Регионалната депонија во Новаци сè уште не се почнати, иако според најавите градбата требаше да започне уште минатата годи ...
НАМЕСТО ДВЕ ПЛАТИ, СТО ВРАБОТЕНИ ТРЕБА ДА ПОТПИШАТ ДЕКА САМИ СИ БАРААТ ОТКАЗ ОД ФИРМАТА КОЈА ГИ ОБЕЗБЕДУВА ПОДРАЧНИТЕ ЕДИНИЦИ НА МИНИСТЕРСТВА И ДРЖАВНИ ОРГАНИ ВО ОПШТИНИТЕ

НАМЕСТО ДВЕ ПЛАТИ, СТО ВРАБОТЕНИ ТРЕБА ДА ПОТПИШАТ ДЕКА САМИ СИ БАРААТ ОТКАЗ ОД ФИРМАТА КОЈА ГИ ОБЕЗБЕДУВА ПОДРАЧНИТЕ ЕДИНИЦИ НА МИНИСТЕРСТВА И ДРЖАВНИ ОРГАНИ ВО ОПШТИНИТЕ

Над сто вработени во „Никоб“, кои работат на обзбедување на општинските згради во Македонија што имаат канцеларии и на подрачни единици на министерств ...
КОВАЧЕВСКИ ГИ МОЛИ ОПШТИНИТЕ И ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ МЕСТО ДА УЖИВААТ ВО УДОПСТВО И ДА ВАРАТ КАФЕ, ДА СЕ ПРИЈАВАТ ЗА СТРУЈА СО ПОПУСТ ЗА УЧИЛИШТАТА И ВОДОСТОПАНСТВАТА

КОВАЧЕВСКИ ГИ МОЛИ ОПШТИНИТЕ И ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ МЕСТО ДА УЖИВААТ ВО УДОПСТВО И ДА ВАРАТ КАФЕ, ДА СЕ ПРИЈАВАТ ЗА СТРУЈА СО ПОПУСТ ЗА УЧИЛИШТАТА И ВОДОСТОПАНСТВАТА

Премиерот Димитар Ковачевски ги молеше и денеска мрзливите општини и комунални претпријатија што треба училиштата и граѓаните да ги снабдуваат со вода ...
1 2 3 10 10 / 93 НАПИСИ