Таг: ортопедија

ИЗВЕДЕНА АРТРОСКОПСКА ХИРУРГИЈА НА РАМЕН ЗГЛОБ,  НОВ ОПЕРАТИВЕН ЗАФАТ ВО ОХРИДСКАТА БОЛНИЦА „СВЕТИ ЕРАЗМО“

ИЗВЕДЕНА АРТРОСКОПСКА ХИРУРГИЈА НА РАМЕН ЗГЛОБ,  НОВ ОПЕРАТИВЕН ЗАФАТ ВО ОХРИДСКАТА БОЛНИЦА „СВЕТИ ЕРАЗМО“

Специјализираната болница за ортопедија и трауматологија „Свети Еразмо“ во Охрид воведе нов оперативен зафат, артроскопска хирургија на рамен зглоб. В ...
ТРИ ТРАНСПЛАНТАЦИИ НА КОСКЕНИ ТКИВА ОД ПОЧИНАТ ДАРИТЕЛ ЗА ЕДНА НЕДЕЛА, ЕДНАТА КАЈ 16-ГОДИШНА ДЕВОЈКА

ТРИ ТРАНСПЛАНТАЦИИ НА КОСКЕНИ ТКИВА ОД ПОЧИНАТ ДАРИТЕЛ ЗА ЕДНА НЕДЕЛА, ЕДНАТА КАЈ 16-ГОДИШНА ДЕВОЈКА

На Клиниката за ортопедски болести при Kлиниката за трауматологија, ортопедски болести, анестезија, реанимација и интензивно лекување и ургентен цента ...
ШТИПСКА ОРТОПЕДИЈА БАРА УШТЕ ТРОЈЦА ЛЕКАРИ И ПОВЕЌЕ ПОДДРШКА ОТИ Е РЕГИОНАЛЕН ЦЕНТАР

ШТИПСКА ОРТОПЕДИЈА БАРА УШТЕ ТРОЈЦА ЛЕКАРИ И ПОВЕЌЕ ПОДДРШКА ОТИ Е РЕГИОНАЛЕН ЦЕНТАР

Одделението за ортопедија во Штип, како регионален центар за ортопедија кој врши прегледи и прави операции на пациенти од цела Источна Македонија, е е ...
ШТИПСКАТА БОЛНИЦА ГО ПОПРАВИ РЕНДГЕН АПАРАТОТ ЗА ОПЕРАЦИИ ШТО БЕШЕ РАСИПАН ДВА МЕСЕЦА, ПА БОЛНИТЕ СЕ ТОРМОЗЕА ВО СКОПЈЕ

ШТИПСКАТА БОЛНИЦА ГО ПОПРАВИ РЕНДГЕН АПАРАТОТ ЗА ОПЕРАЦИИ ШТО БЕШЕ РАСИПАН ДВА МЕСЕЦА, ПА БОЛНИТЕ СЕ ТОРМОЗЕА ВО СКОПЈЕ

Специјалниот рендген апарат во ортопедската операциона сала во Клиничката болница во Штип, кој повеќе од два месеца беше во дефект, од денеска повторн ...
ПРВПАТ ВГРАДЕНО ВЕШТАЧКО РАМО СО КОРИСТЕЊЕ 3Д ТЕХНОЛОГИЈА ВО БОЛНИЦАТА „8 СЕПТЕМВРИ“

ПРВПАТ ВГРАДЕНО ВЕШТАЧКО РАМО СО КОРИСТЕЊЕ 3Д ТЕХНОЛОГИЈА ВО БОЛНИЦАТА „8 СЕПТЕМВРИ“

Во болницата „8 Септември“ е вградено вештачко рамо со помош на инструментариум изработен со 3Д принт технологија. Тоа е прв таков оперативен зафат во ...
ОСВЕН БЕЗ АНЕСТЕЗИОЛОЗИ, „8 СЕПТЕМВРИ“ ОСТАНА И БЕЗ ВЕШТАЧКИ КОЛКОВИ, ЗА ОПЕРАЦИЈА СЕ ЧЕКА И ПОВЕЌЕ ОД ПОЛОВИНА ГОДИНА

ОСВЕН БЕЗ АНЕСТЕЗИОЛОЗИ, „8 СЕПТЕМВРИ“ ОСТАНА И БЕЗ ВЕШТАЧКИ КОЛКОВИ, ЗА ОПЕРАЦИЈА СЕ ЧЕКА И ПОВЕЌЕ ОД ПОЛОВИНА ГОДИНА

Пациенти се жалат дека со месеци, а некои дури и повеќе од половина година не може да закажат операции за поставување импланти на колкови и колена во ...
ВО БОЛНИЦАТА „8 СЕПТЕМВРИ“ ДВА МЕСЕЦА ЗАТВОРЕНИ ДВЕ ХИРУРШКИ САЛИ ОТИ НЕМА КАДАР, ВО ТЕК Е ОГЛАС ЗА МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ

ВО БОЛНИЦАТА „8 СЕПТЕМВРИ“ ДВА МЕСЕЦА ЗАТВОРЕНИ ДВЕ ХИРУРШКИ САЛИ ОТИ НЕМА КАДАР, ВО ТЕК Е ОГЛАС ЗА МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ

Втор месец Градската општа болница (ГОБ) „8 Септември“ работи со две операциони сали помалку, односно од седум хируршки сали во болницата во функција ...
НОВ ХИРУРШКИ УРГЕНТЕН ЦЕНТАР НАСКОРО ВО БОЛНИЦАТА ВО КУМАНОВО

НОВ ХИРУРШКИ УРГЕНТЕН ЦЕНТАР НАСКОРО ВО БОЛНИЦАТА ВО КУМАНОВО

Хируршкиот ургентен центар во општата болница во Куманово, наскоро ќе добие комплетно нов објект, соопшти Министерството за здравство. „Деновиве се ...
8 / 8 НАПИСИ